Jump to content

not working with radeon x1950xtx


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1
roger santos

roger santos

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Gender:Male
  • Location:Brazil
i have a sapphire radeon x1950xtx 512mb ...

with natit.kext only it's recognized as x1950 series w/ 256mb and no QE/CI/res change...
with natit and the provided ati kexts, all i get is a blue screen of death...

now, it's working with the ati kexts that came with jas dvd of the 10.4.7 release with QE/CI/res change and it's recognized as x1900 series with 256mb

os version = 10.4.8 and semthex kernel 8.8.1

any1 got this card to work flawlessly?

the installer doesn't work also.. i'm using pacifist to install it.


device id is 0x7240 and vendor is is 0x1002


could someone help me?

thanks

Edited by roger santos, 18 December 2006 - 09:27 PM.


#2
BarryBar

BarryBar

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 118 posts

i have a sapphire radeon x1950xtx 512mb ...

with natit.kext only it's recognized as x1950 series w/ 256mb and no QE/CI/res change...
with natit and the provided ati kexts, all i get is a blue screen of death...

now, it's working with the ati kexts that came with jas dvd of the 10.4.7 release with QE/CI/res change and it's recognized as x1900 series with 256mb

os version = 10.4.8 and semthex kernel 8.8.1

any1 got this card to work flawlessly?

the installer doesn't work also.. i'm using pacifist to install it.
device id is 0x7240 and vendor is is 0x1002
could someone help me?

thanks


It is important what kind of Natit you are using. If it is the auto or the one which came with uni installer it is possible that the wrong plugin driver gets loaded. For instance I got a bluescreen because the ATI Phyrna was loaded and it needed to be the ALopias. When I used the Natit edited the Alopias was loaded correctly.

Secondly the you device 7240 is mentioned in the ATIRadeonX1000.kext. So you have only to edit the ATIRadeonx1000GA.plugin in accordance with the Boris Badenov method see Tutorilas (The Genius Bar)





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy