Jump to content

Natit for Nvidia with dual display


  • Please log in to reply
160 replies to this topic

#121
sonyed

sonyed

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 44 posts
No success for me, with GeForce 2 MX 400 AGP card. I think it is possible to enable CI and QE with this quite old card, see here:

http://www.apple.com.../quartzextreme/

Now I have MacVidia 1.0.8 installed, should I try remove it before?

#122
gotoh

gotoh

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 470 posts
  • Gender:Male
  • Location:France
GeForce 2 can only support Quartz Extreme, not Core Image (in a real Mac) so the best you can get is QE, you'll never get CI (you need a "direct X 9" card for CI)
If you use Macvidia, you can get QE, because it doesn't use Apple NVIDIA extensions, which are required so far for QE (and CI)
Macvidia does not provide 3D support, only 2D. 3D support is required for QE and CI. So if you want to get QE, you need to use another method. But I'm not sure you can get such an old card to do anything good for OS X86

#123
catboy

catboy

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 46 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
HI all


My history:
OSX: 10.4.9 core2duo all runs fine..

I install Natit v02 , on my, nVidia 6600 GT pcie 128Mb (0x0140) dual DVI
I put my ID in Geforce.kext, NVDAResman.kext and NVDANV40Hal.kext. .. reboot and get CI/QE OpenGL..

Next Step Dual monitor:
plug two VGA adapters DVI=>VGA reboot and Works...

But I like DVI image..! so plug two LG L204WT in DVI ports ... and only primary monitor works.. no desktop extend.

I try other version Natit v01 and Titan is same results.

then Read, read, search.. learn :hysterical:

and I try to put EDID in Natit. i add @0, EDID and @1,EDID, (i get EDID with SwitchresX)

reboot ( set attributes, repair. .bla bla) and the SAME , no Dual DVI, only one monitor DVI

So i read the NVCAP is very important, and GUID (in XP) is a NVCAP value.

Install Dr. Hardware in XP, get my GUID

GUID 6600 GT:
D7B71E3E 420011CF 32751001 0DC2CD35



but the NVCAP is:
04000100 00000300 0c000000 0000000a 00000000



so different.. well but I try.. Copy/Paste.. reboot..

AND the OSX is extend desktop .. the mouse disappears ! the control display show two monitors,
but other monitor is Black!!!!! and next boot only secondary and no primary... :-(

Need same help.... i'm close.... i feel it!!

and.. i'm Portuguese .. sorry my english..

P.s To ATI users, i run Dr. Hardware, on AMD w/ATI x1600pro, and ATI GPU are two GUID! ..i Guess in Natit will to put two NVCAP..?


WORKING!!! i find the secret NNCAP!! here=> dual dvi NVcap

#124
RobNyc

RobNyc

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 496 posts
  • Gender:Male
  • Location:NYC
  • Interests:Living Life, Going Out Places, Dancing, Music, Girls, Computers/Technology/Electronics, Philosop...
For Nvidia 7950GT v1 or v2 ?

#125
programgeniusyu

programgeniusyu

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 48 posts
  • Gender:Male
  • Location:Belgrade, Serbia
Hi...

I have nVidia 6200 with VGA and DVI outs... Two monitors Benq 22" (VGA) and SyncMaster (DVI)... Have installed Natit Dual v2.0...

On Benq have QE/CI enabled... 1680x1050.... BUT..!!!!

The II monitor is not working (not recognised.... It have parts of main desktop sqares all over it.


Chipset Model: GeForce 6200
Type: Display
Bus: PCI
VRAM (Total): 128 MB
Vendor: NVIDIA (0x10de)
Device ID: 0x0221
Revision ID: 0x00a1
Displays:
BenQ FP222W:
Resolution: 1680 x 1050 @ 60 Hz
Depth: 32-bit Color
Core Image: Supported
Main Display: Yes
Mirror: Off
Online: Yes
Quartz Extreme: Supported
Rotation: Supported
Display:
Status: No display connected

How to enable II monitor and Extended desktop..?
With Natit Dual V1.0 on smaller resolution (1024x768) have same picture on both monitors...?

#126
programgeniusyu

programgeniusyu

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 48 posts
  • Gender:Male
  • Location:Belgrade, Serbia
Bofors: I can`t detect two monitors in System Profiler... What information do you need to get me on right way...?

I use "Natit.Dual.v02.kext.installer.pkg"

GeForce 6200:

Chipset Model: GeForce 6200
Type: Display
Bus: PCI
VRAM (Total): 128 MB
Vendor: NVIDIA (0x10de)
Device ID: 0x0221
Revision ID: 0x00a1
Displays:
BenQ FP222W:
Resolution: 1680 x 1050 @ 60 Hz
Depth: 32-bit Color
Core Image: Supported
Main Display: Yes
Mirror: Off
Online: Yes
Quartz Extreme: Supported
Rotation: Supported
Display:
Status: No display connected

When PLUG OUT (VGA Monitor) i get:

SyncMaster 19" (DVI-D)
sasha-milics-computer:~ root# ioreg -l -w0 | grep "EDID"
| | | | | "IODisplayEDID" = <00ffffffffffff004c2d0f0139314a4d2c0e010380261e782aee95a3544c99260f5054bfef808
80714f010101010101010101010101302a009851002a4030701300782d1100001e000000fd00384b
e510e000a202020202020000000fc0053796e634d61737465720a2020000000ff004853485841333
3735300a20200092>
sasha-milics-computer:~ root#

When PLUG OUT (DVI Monitor) i get:

Benq 22" (VGA)
sasha-milics-computer:~ root# ioreg -l -w0 | grep "EDID"
| | | | | "IODisplayEDID" = <00ffffffffffff0009d10777ea1d00000b1101036c2f1e78eecf75a455499927135054bdef804
4f614f01018180818f714f0101010121399030621a274068b03600b10f1100001cd50980a0205e63
010605208782d1100001a000000fd00384c1e5411000a202020202020000000fc0042656e5120465
323232570a0a007c>
sasha-milics-computer:~ root#

#127
loser1980

loser1980

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts
Natit 0.2 working with "MacPro Apple Graphics Card Upgrade" nVidia 7300 GT
Dual Display, detecting both monitors. :hysterical:

Chipset Model: GeForce 7300 GT
Type: Display
Bus: PCIe
VRAM (Total): 256 MB
Vendor: NVIDIA (0x10de)
Device ID: 0x0393
Revision ID: 0x00a1
Displays:
AL1916:
Resolution: 1280 x 1024 @ 60 Hz
Depth: 32-bit Color
Core Image: Supported
Main Display: Yes
Mirror: Off
Online: Yes
Quartz Extreme: Supported
Rotation: Supported
AL1916:
Resolution: 1280 x 1024 @ 60 Hz
Depth: 32-bit Color
Core Image: Supported
Mirror: Off
Online: Yes
Quartz Extreme: Supported
Rotation: Supported

Thanks to all who worked on this. Works great!
-loser1980

#128
Beholder

Beholder

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
Hi Experts,
can somebody help? I am running a 7950 GX2 and I get this entry in dmesg and only 1024x768 :-(
# dmesg
I Device=UAR1
Apple16X50UARTSync1: Detected 16550AF/C/CF FIFO=16 MaxBaud=115200
P0P2: family specific matching fails
pci-bridge: family specific matching fails
pci-bridge: family specific matching fails
display: family specific matching fails
pci-bridge: family specific matching fails
display: family specific matching fails
P0P1: family specific matching fails
pci104c,8023: family specific matching fails
pci1102,5: family specific matching fails
SBRG: family specific matching fails
SATA: family specific matching fails
SAT1: family specific matching fails
EUSB: family specific matching fails
USBE: family specific matching fails
P0P4: family specific matching fails
P0P8: family specific matching fails
JMF0: family specific matching fails
P0P9: family specific matching fails
ethernet: family specific matching fails
USB0: family specific matching fails
USB1: family specific matching fails
USB2: family specific matching fails
USB4: family specific matching fails
USB5: family specific matching fails
pci8086,283e: family specific matching fails
pci8086,29a0: family specific matching fails
Matching service count = 1
skgeosx::probe(ethernet)
skgeosx::start(ethernet) <1>
skgeosx: SKGE for OSx86 v0.2d ---- M.Musashi ©2006
skgeosx: VendorID:11ab DeviceID:4320 Rev:14
skgeosx: board is Yukon-Lite
display: family specific matching fails
Natit: Starting.
Natit: Setting @0,NVMT=<data not shown>
Natit: Setting device_type=NVDA,Parent
Natit: Setting @1,device_type=display
Natit: Setting @0,compatible=NVDA,NVMac
Natit: Setting @1,compatible=NVDA,NVMac
Natit: Setting @0,fboffset=0x00020000
Natit: Setting @1,name=NVDA,Display-B
Natit: Setting @0,name=NVDA,Display-A
Natit: Setting NVCAP=<data not shown>
Natit: Setting @0,device_type=display
Natit: Setting model=GeForce 7950 GX2
Titan: By omni, built November 4, 2006
Titan: Testing for NVidia card...
Titan: Found NVIDIA GeForce 7950 GX2
Titan: All set, cross your fingers!
display: family specific matching fails
Natit: Starting.
Natit: Setting @0,NVMT=<data not shown>
Natit: Setting device_type=NVDA,Parent
Natit: Setting @1,device_type=display
Natit: Setting @0,compatible=NVDA,NVMac
Natit: Setting @1,compatible=NVDA,NVMac
Natit: Setting @0,fboffset=0x00020000
Natit: Setting @1,name=NVDA,Display-B
Natit: Setting @0,name=NVDA,Display-A
Natit: Setting NVCAP=<data not shown>
Natit: Setting @0,device_type=display
Natit: Setting model=GeForce 7950 GX2
Titan: By omni, built November 4, 2006
Titan: Testing for NVidia card...
Titan: Could not make a display match
display: family specific matching fails
Natit: Starting.
Natit: Setting @0,NVMT=<data not shown>
Natit: Setting device_type=NVDA,Parent
Natit: Setting @1,device_type=display
Natit: Setting @0,compatible=NVDA,NVMac
Natit: Setting @1,compatible=NVDA,NVMac
Natit: Setting @0,fboffset=0x00020000
Natit: Setting @1,name=NVDA,Display-B
Natit: Setting @0,name=NVDA,Display-A
Natit: Setting NVCAP=<data not shown>
Natit: Setting @0,device_type=display
Natit: Setting model=GeForce 7950 GX2
Titan: By omni, built November 4, 2006
Titan: Testing for NVidia card...
Titan: Found NVIDIA GeForce 7950 GX2
Titan: All set, cross your fingers!
display: family specific matching fails
Natit: Starting.
Natit: Setting @0,NVMT=<data not shown>
Natit: Setting device_type=NVDA,Parent
Natit: Setting @1,device_type=display
Natit: Setting @0,compatible=NVDA,NVMac
Natit: Setting @1,compatible=NVDA,NVMac
Natit: Setting @0,fboffset=0x00020000
Natit: Setting @1,name=NVDA,Display-B
Natit: Setting @0,name=NVDA,Display-A
Natit: Setting NVCAP=<data not shown>
Natit: Setting @0,device_type=display
Natit: Setting model=GeForce 7950 GX2
Titan: By omni, built November 4, 2006
Titan: Testing for NVidia card...
Titan: Could not make a display match
NVDA,Display-B: Not usable
NVDA,Display-A: Not usable
NVDA,Display-B: Not usable
MacFUSE: starting (version 0.3.0, May 6 2007, 23:01:47)
skgeosx: Ethernet address 00:18:f3:5e:a3:98
skgeosx: Enabled!
skgeosx: setMulticastMode on
skgeosx: setMulticastMode off
skgeosx: link speed now 1000 Mbps, full duplex.
skgeosx: setMulticastMode on

#129
qbattersby

qbattersby

    InsanelyMac Believer

  • Retired
  • 236 posts
  • Gender:Male
  • Location:Ontario, Canada
Hello all,So I have the MSI NVIDIA 7300 LE 256mb, and I cannot get dual display working for the life of me, I have tried editing the kexts a million different ways. My device id is 01d1 if anyone can help me make this work I will be very grateful!Thanks in advance!Oh and btw, when I boot, both monitors work, I just cant detect the second in GUI, and during verbose mode it appears it is recognizing both monitors! I dont know , I have full QE/CI maybe I shouldnt complain but im dying here with no dual display! I just bought this card for OSX as well to replace my 8500GT, now i might have to go but one that works with dual display, ugh, please save me from doing this!

#130
catboy

catboy

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 46 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
Success!! I GET dual DVI w/ Nvidia 6600GT PCIe 128mb!

CI/QE


here (http://forum.osx86sc...php?f=74&t=1723) i get this
0400010000100003001c000000000007000000	| PowerMac G5 6600/6600LE 128Mb

I change NVCAP to
04000000 00000300 1c000000 00000007 00000000


And Finnaly get DUAL DVI works in tiger and Leopard

Download kext for 6600 pcie 128mb (change for other VRAM) version Attached File  NVinject_dual_dvi.zip   29.04KB   1413 downloads

#131
Kelvin KC Chan

Kelvin KC Chan

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 76 posts
Re: Intel celeron 420
Intel 945GNT
DDRII 667 2GB
Winfast 7600GT 256mb

If use XxX10.4.10 install and click nvidia V1; display have a rotation option and not support Final cut express.
If use JaS 10.4.8 install and click nvidiaV1; display not rotation option.
And no matter using XxX or JaS, patch Intel 945 and remove 7600GT card, no rotation but support Final cut express.:unsure:
I need rotation and support Final cut express. What can I do?
Thanks

Now, Final cut Express HD working :D but XxX10.4.10 no chinese input :P

#132
rundll32

rundll32

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 19 posts
loser1980, where did you find update? I have GeForce Go7300 with 128MB memory, but no VGA out.

#133
plprado

plprado

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 107 posts
Anyone got Natit working on 10.5.1? Cause I cant get it to work, only blue screen or frozen desktop all the time... Only Natit gave me tv-out in tiger, and I wanted to try it in Leopard but I have this problem. Can anyone help me? please.

thanks.

#134
mihai

mihai

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 25 posts
Hi,
I have a Dell D620 laptop and at work i have a Dell 20" monitor. My laptop sits in a Dell docking station. The external monitor is connected with DVI to the docking station. At work everything is working fine. I am using extended desktop on the external monitor and the laptop screen.

At home i have the same docking station but another monitor Samsung SyncMaster 910MP. The monitor is connected with VGA to the docking station.
I get picture on my laptop but the external monitor does not get recognized. What is the problem ? Do i need to go in windows to get some ID or such to solve the problem ? As far as i read here most of the problems here are that it does not always run on DVI but i have success only on DVI and not on VGA.

I have tried to use the monitor at work on VGA (it has both interfaces) but it doesn't work there either.

Hope that somebody is willing to help since i don't know in which direction to go.

Mihai

#135
hallandnash

hallandnash

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts
programgeniusyu: did you ever get this card to work on your dual setup? I'm looking to switch to a card so I can dual to work and this one had a pretty decent price ...

#136
Tobbz

Tobbz

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 8 posts

programgeniusyu: did you ever get this card to work on your dual setup? I'm looking to switch to a card so I can dual to work and this one had a pretty decent price ...


I was wondering the same thing.
I have the same card, and it is working perfectly with one monitor (connected via VGA)
But i can't, for the love of god!!!, get a second monitor to work via DVI.

Would a DVI -> VGA converter perhaps help? Min monitor has both VGA and DVI input, but my 6200 only has one VGA and one DVI.

#137
powee

powee

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
I loaded this kext (NVinject) but isnt working for me. When I start with only DVI output its ok. With only VGA is ok too. With Vga and TV is ok too. But with VGA and DVI isnt working. What can i try?

#138
NYC Coyote

NYC Coyote

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 238 posts
  • Location:New York, NY
So I am running leopard 10.5.1 on a dell e1505 with nvidia gforce go 7300...tried natit 2....no luck...just internal display...no dual :angel:

anyone get this working?

#139
bofors

bofors

    ConvertIt2Mac.com

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,462 posts

Anyone got Natit working on 10.5.1?


It works for me on iATKOS v1.0 (10.5.1).

#140
gerbenvandijk

gerbenvandijk

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 55 posts

So I am running leopard 10.5.1 on a dell e1505 with nvidia gforce go 7300...tried natit 2....no luck...just internal display...no dual :hysterical:

anyone get this working?


ive got the same problem... same card also, all works fine exept dual screen..

please some help :(





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy