Jump to content

NVDANV10Hal.kext Problem


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1
jorgeinglessis

jorgeinglessis

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 11 posts
  • Gender:Male
  • Location:Venezuela
Hi there, I'm trying to get Titan to work but I've had no success. I have an Geforce4 440 Go 64M card in an Hp Pavillion zv5370 notebook (AMD Athlon 64 SSE2), I'm using the Jas 10.4.6 sse2 installation DVD +Patches+ Jas 10.4.8 beta9 combo update + EXP6 kernel. I modified the .kext files as explained in this forum, for my card I have to use NVDANV10Hal.kext.
My card's system ID is 0x0179, here is a copy of my NVDANV10Hal.kext/Contents/Info.plist
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple Computer//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
	<key>CFBundleDevelopmentRegion</key>
	<string>English</string>
	<key>CFBundleExecutable</key>
	<string>NVDANV10Hal</string>
	<key>CFBundleGetInfoString</key>
	<string>NVDANV10Hal 1.4.40.4 (8.6.0f1)</string>
	<key>CFBundleIdentifier</key>
	<string>com.apple.nvidia.nv10hal</string>
	<key>CFBundleInfoDictionaryVersion</key>
	<string>6.0</string>
	<key>CFBundleName</key>
	<string>NVIDIA NV10 Resman Kernel Extension</string>
	<key>CFBundlePackageType</key>
	<string>KEXT</string>
	<key>CFBundleShortVersionString</key>
	<string>1.4.40</string>
	<key>CFBundleSignature</key>
	<string>????</string>
	<key>CFBundleVersion</key>
	<string>4.4.0</string>
	<key>IOKitPersonalities</key>
	<dict>
		<key>NVidiaRM</key>
		<dict>
			<key>CFBundleIdentifier</key>
			<string>com.apple.nvidia.nv10hal</string>
			<key>IOClass</key>
			<string>NVDANV10HAL</string>
			<key>IOMatchCategory</key>
			<string>IOService</string>
			<key>IOPCIMatch</key>
			<string>0x017910de</string>
			<key>IOProbeScore</key>
			<integer>60000</integer>
			<key>IOProviderClass</key>
			<string>IOPCIDevice</string>
		</dict>
	</dict>
	<key>OSBundleCompatibleVersion</key>
	<string>1.2.0</string>
	<key>OSBundleLibraries</key>
	<dict>
		<key>com.apple.NVDAResman</key>
		<string>1.2.0</string>
		<key>com.apple.iokit.IOPCIFamily</key>
		<string>1.0.0b1</string>
		<key>com.apple.kernel.6.0</key>
		<string>7.9.9</string>
		<key>com.apple.kernel.iokit</key>
		<string>6.0</string>
	</dict>
	<key>OSBundleRequired</key>
	<string>Safe Boot</string>
</dict>
</plist>

When I try to boot I get something like these:
kld_load_from_memory() failed for module /System/Library/Extensions/NVDANV10Hal.kext/Contents/MacOS/NVDANV10Hal
I also use gentoo linux on this machine, and when I have to load the correspondent module which is the equivalent to .ktext files in linux I have to set this parameters:
nvidia NVreg_SoftEDIDs=0 NVreg_Mobile=0
in the file that takes care of loading the modules.
Is there anyway I can set these parameters in any file like NVDANV10Hal.kext to make it work???
I also tried Macvidia drivers, and they seem to load ok, buy when I try to set the resolution to 1280x800 the system crashes.

I would appreciate any help!!!





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy