Jump to content

[How To] Solutions for Ethernet Problems


  • Please log in to reply
131 replies to this topic

#101
htraty

htraty

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts
HEY ALL,

I want ASUS M@N_MX MOtherboard drivers i have kalaway 10.5.2 mac osx

so pls help me
:)

#102
sugarmac

sugarmac

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 34 posts
Hi

Does anyone has DLink DFE 520TX working in OS X 10.5.5 ?? It was working when I had IDeneb 1.3 but since when I installed Leo Retail its not working.... Can someone help me please ?

Thanks :blink:

#103
molly

molly

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
Those drivers on the realtek site do not work for the RTL8110S. Despite the fact that the page says the drivers are for that chipset, when you run the installer it only lists

8169S (SB)
8168 (B/C/CP)
8101
8102E

Tried it with my ECP 945P-A motherboard with the RTL8110S chipset Kalyway 10.5.2, kernel 9.2.0 and no luck.

#104
Macmania

Macmania

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 48 posts
  • Gender:Male
I have installed the forcedeth.kext and Mac recognises my ethernet card, but i can't connect to the internet. Not with automatic neither manual configuration. The little button turns to green and it says I have ip-adress 165.xxx.xxx.xxx (don't know the exact adress). But normally (in windows) it's always 192.168.1.10x. It says I am connected but Safri still doesn't work.
Does anyone have a solution - This was orginally posted by Flake I'm having the same problem if anyone could help I'd definitely appreciate it. I have a hp pavilion slimline s7700n Kalyway OSX 10.5.2

#105
digital_dreamer

digital_dreamer

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,096 posts
  • Gender:Male
  • Location:Missouri USA

I have installed the forcedeth.kext and Mac recognises my ethernet card, but i can't connect to the internet. Not with automatic neither manual configuration. The little button turns to green and it says I have ip-adress 165.xxx.xxx.xxx (don't know the exact adress). But normally (in windows) it's always 192.168.1.10x. It says I am connected but Safri still doesn't work.
Does anyone have a solution - This was orginally posted by Flake I'm having the same problem if anyone could help I'd definitely appreciate it. I have a hp pavilion slimline s7700n Kalyway OSX 10.5.2


That 165.etc. is a fake address.
Since it doesn't appear to be grabbing an IP from the router via DHCP, you should use a static IP that's outside the range of your DHCP pool (as configured in you router). Does your system connect to your LAN at all? Can you connect to your router via 192.168.x.1? If you can, but don't have internet access, it may be a DNS issue, try inputting the DNS #s (from your ISP) in your Ethernet panel and see if it connects.

regards,
MAJ

#106
Scholesy18

Scholesy18

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
Marvell 88E1116 doesn't work. Computer freezes after 5 minutes.

#107
zair

zair

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 35 posts
  • Gender:Male
  • Location:Algeria
SIS 190 100/10 the driver? (SIS 190 100/10 = BCM AC131)

#108
hackaroni

hackaroni

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 36 posts
Thanks folks...the Intel link worked for me (HP Pavilion s7410n, JaS 10.4.8, with NIC Intel 82562GT)

I used Mactigre's kext: http://forum.insanel...t...st&id=12139

#109
bcolumbia

bcolumbia

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
The Broadcom 57xx Links are down :[

#110
Ambassad0r

Ambassad0r

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 14 posts
  • Gender:Male
  • Interests:Getting something to work :) <br />somehow

i've got Broadcom Corporation NetLink BCM5787M Gigabit Ethernet.

tried AppleBCM5751Ethernet.kext.zip but didn't work. anyone has solution for this?

BTW, i've got iAtkos working on Acer Aspire 4710.
Thanks!


Please tell me if you have found a solution!
THANKS

The Broadcom 57xx Links are down :[


Yeah!! :(
Please advice!

#111
joshmach

joshmach

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 4 posts
Hello everybody,

i made my broadcom 5755 card work on my dell latitude d630 laptop using AppleBCM5751Ethernet.kext. Immediately after the installation using kext helper, the leo4allv3final installation recognized the network card and asked the configuration.

Now its working. Thanks for this kext

#112
orocimaru

orocimaru

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 26 posts
Hello :D
i got Realtek RTL8102e
You think drivers for Realtek 8169/8168/8110/8111/8100/8101 will be good for me?

Thanks


#113
msingh

msingh

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 157 posts
  • Gender:Male
Are there any 64 bit drivers for BCM5751 ?

#114
Synthetic

Synthetic

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
Anyone else found a solution with 82567 at Snow Leopard 10.6 in 64-bit mode?

#115
megadrilo

megadrilo

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 20 posts
Hello, Someone have a solution for 82578DC Lan DP55WB Snow Leopard?

Thanks

#116
majesty

majesty

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts
Dear All
please help me I want a driver for Linksys wireless-G PCI adaptor ( WMP54G) 1.4V for Mac. please please

#117
Guest: PeterJones1_*

Guest: PeterJones1_*
  • Guests
I am using the V8.0 Stratix III dev kit with the example "standard" design for the SIII board. I wonder if v9.0 would fix it, but there doesn't seem to be anywhere to download it.

it is not really clear what has been done there to fix it. While it works, it doesn't really help me for creating my own design. The DOC file describes how the NIOS project was changed, but there have also been changes to the Quartus/SOPC side of things.

Googling has drawn a big blank (apart from this thread). Would some kind person be able to point me in the direction of information on what the issue is here and how to fix it?

#118
cclloyd9785

cclloyd9785

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 47 posts
Do you have the Realtek RTL 1839 for snow leopard instead of tiger?

#119
jdleung

jdleung

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
I still cannot get this work on samsung r428

#120
purity2010

purity2010

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
thanks that should solve my ethernet problem





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy