Jump to content

[How To] Solutions for Ethernet Problems


  • Please log in to reply
131 replies to this topic

#1
Rammjet

Rammjet

    InsanelyMac V.I.P.

  • Gurus
  • 5,302 posts
  • Gender:Male
Ethernet

This is a compilation of many of the different ethernet solutions available. It is not exhaustive. If you don't find what you want, search for it.

Please do not post questions in this thread looking for a solution that is not listed. Use other threads for that.

Please do post other good known ethernet solutions in this thread. I will try to incorporate any posted solutions into the list. Otherwise, users can read the thread for any other solutions.

3Com 3C940/3C940B - Read this (skge.kext) - also, version for 8.8.1 kernel here

Broadcom 440x - Old kext, read this

Broadcom 57xx - Nisa-it's driver and guide and humanmx's driver and guide

D-Link DGE-530T - Read this (skge.kext) - also, version for 8.8.1 kernel here

Intel Pro/100 VE - Read this

Linksys 100TX - Tulip driver and guide

Marvell Yukon 8001 - Read this (skge.kext) - also, version for 8.8.1 kernel here

Marvell Yukon 88E8036 - May need to edit AppleYukon.kext (inside IONetworkFamily.kext). If your card is not working, try this. May also work for 88E8021, 22, 35 and others.

Marvell Yukon 88E8056 - May need to edit AppleYukon.kext (inside IONetworkFamily.kext). If your card is not working, try this.

nForce 3/4 - Use Forcedeth

Realtek 8139 - For 8.8.1 kernel (10.4.8) only - Read this

Realtek 8169/8168/8110/8111/8100/8101 - Use This or get an installer here

Syskonnect SK 9521 V2.0 - Read this (skge.kext) - also, version for 8.8.1 kernel here

Via Rhine - Driver and guide or driver and guide


Edited by Rammjet, 16 December 2006 - 05:18 AM.


#2
ksec

ksec

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 59 posts
The so called Yukon2 cards / chipset (88E8021,22,35,36 and may some other i dont know...) are not supported by the Marvell Yukon 8001 drivers. They are supported directly by appleyukon.kext. To make these yukon 2 device work follow the instruction in the thread below

http://forum.insanel...o...680&hl=8036

#3
nimb0z

nimb0z

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 41 posts
My DLink DFE 520TX doesn't work with osx 10.4.8, any fix for it?

Thanks

#4
cicio300

cicio300

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
I have a SIS 900-Based PCI fast Ethernet Adapter and i need driver and istruction to install this driver.....you can help me, please.
Thank you.

#5
Feidias

Feidias

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
I have SIS900 too. Still does not working. But I have driver for linux. I do not know how to compile this drivir for MACOSX. Any solution?

#6
Tesla Trooper

Tesla Trooper

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 11 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cairo, Egypt
SIS 900.... too......!
Public enemy no. 1...

#7
no.fear3224

no.fear3224

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 10 posts
hi guys i gotta question!
i have a realtek rtl8319D ethernet card. the issue that im having is whenever i reset my computer i have to go into the network settings and then it detects that there is a "new port detected" and from there i can hit the okay button and get onto safari or now firefox! when i look at my network devices there are about 20+ network adapters. how can i change this so that i can just log onto os x86 10.4.6 and be connected automatically to the internt without making my computer find a "new" device?

#8
X-FLASH08

X-FLASH08

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 25 posts
What about the Intel Pro/100 VM Network Connection?? any progress? does anybody knows if there is a driver or guide for this version of the Intel Pro??

#9
Niko_K

Niko_K

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 3 posts
I have a realtek 8201CL and I cant find any support for it please help

#10
Andrei.H

Andrei.H

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
does the driver for 3Com's 940 driver work for 920 too ? or is there any other driver ?

#11
TaterSalad77

TaterSalad77

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 39 posts
If your LAN seems to quit working after you return to your computer, try turning the sleep off.

#12
creepyteletuby

creepyteletuby

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 3 posts
i have a strange issue with a wireless card in my laptop. it thinks that it is ethernet.

when i went through the setup on a fresh installation, it knew it was a wireless card, and i was able to pic up signal and connect, but when i launch osx it does not allow me to configure the airport card, and none of the wireless troubleshoots that i have tried have worked. please help....

Attached File  Photo_118.jpg   57.88KB   1114 downloads

this is a picture of the setup.


now since i have launched osx the airport icon in the menu bar is always blank, and in the system prefferences it show that i am connected via ethernet. NEED HELP/ IDEAS

#13
bllizard

bllizard

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
i think my question is very basic,

i cannot figure out how to change the active card to my ethernet. the MAC address always showing my wireless card eventhough my wireless card is off. im using NetworkSelector to turn on my wireless card.

my ethernet model is BCM5701. my laptop model is HP Compaq nc6230.

thanks guys.

#14
The iMan

The iMan

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 193 posts
  • Gender:Male
  • Location:..........
when i updated to 10.49 my network wouldnt work and i cant get it to work i have intel pro v network

#15
n1kp0t

n1kp0t

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 1 posts
Attached File(s) Posted Image AppleIntel8255x.kext.zip ( 268.51k )

copy this file to system/Library/extensions/

work 10.4.9 :P

#16
The iMan

The iMan

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 193 posts
  • Gender:Male
  • Location:..........
Thank you

#17
william2006

william2006

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 2 posts
hi friends
i've got a rtl-8319d ethernet card from intex.i get frequent disconnections .cud it be due to the setings

what shud be these settings for ethernet card ?

flow control :enable/ disable

link speed duplex mode :10M half or full/100M half or full/auto

Receive buffer size :128K/64k/32K/16K/8K

Rx early control :enable/disable

short frame padding :enable/disable

Tx early control :enable/disable

#18
MAC IN TOSH

MAC IN TOSH

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 106 posts
  • Gender:Male
Hi, everyone
Can anyone list the Dlink-Routers which are supoorted by MAC OS X 10.4.8?
and
I have read a forum saying that INTEL PRO/100 VE NETWORK CONNECTION is automatically recognized by MAC OS X 10.2.1. Can I get IONetworkingFamily.kext from MAC OS X 10.2.1?

#19
blackentangled

blackentangled

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 339 posts

I have read a forum saying that INTEL PRO/100 VE NETWORK CONNECTION is automatically recognized by MAC OS X 10.2.1. Can I get IONetworkingFamily.kext from MAC OS X 10.2.1?


maybe, maybe not but by supplying the appropriate kext with your specific dev/ven id intel pro/100 ve will be recognized by mac os ten without any other hacks regardless of version. works with 10.4.9 too ;)

#20
Turbo Boost

Turbo Boost

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 87 posts
  • Gender:Male
  • Location:Great PRC
gigabyte ethernet marvell 88e1116 doesnt work probably even if just modified IONetworkFamily.kext, guys any other good ideas can make it work ????

Thanks !





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy