Jump to content

HOWTO: Intel DP965LT and others


  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1
sigxcpu

sigxcpu

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 490 posts
Hello,

I've managed to make my Marvell (vendor 11ab id 6101) PATA controller on Intel DP965LT board to work.

Edit /System/Library/Extensions/AppleVIAATA.kext/Contents/Info.plist

around line 91 replace

<string>0x05711106</string>

with

<string>0x610111ab</string>

You can reboot or just load the extension with

sudo kextload -v /System/Library/Extensions/AppleVIAATA.kext


BTW, for others that have problems, I've managed to boot OSX on this board (after few days of frustration) with -legacy parameter (semthex 10.4.8 kernel).

It works like a charm now (~130 Xbench score). Got many points on HDD (Raptor 73GB) and less points on video board (NVIDIA 6600 with Titan). CPU is Core 2 Duo E6300 (1.86GHz)


Enjoy! :sorcerer:

#2
reghost

reghost

    The Holy Frijole!

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 187 posts
  • Gender:Male
  • Location:Southern Cali
  • Interests:Audio Production, Graphic Desing, Beta Testing
do you think it ths would work on dg965wh? also did you use the 10.4.8 dvd install? and lastly when do we edit this file? on the dvd before the isntall? thanks.

#3
sigxcpu

sigxcpu

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 490 posts
Nope. Install using some other method (restore on an external/internal hdd drive using the install disk and boot from that drive to install) and then make your dvd working using this method.
I've installed using other mainboard and used that installation.

#4
sigxcpu

sigxcpu

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 490 posts
Also, if I've brought up this topic, I'll use it for two other things that are NOT working:

1. LAN (any change to work?). Now I'm using an old Intel 100 card
2. Sound (STAC9227). Any chance to work? I've found the vendor id, device id part in AppleHDA, but there are ~17 layouts of codec. Which one should be modified with my vendor id, device id, at least to try?

#5
dvil

dvil

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 65 posts
Thanks sigxcpu,

Is working great !!!

The same problems remain for me, LAN and sound.


Cheers.

#6
kle500

kle500

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 122 posts
  • Gender:Male
  • Location:Greece

Nope. Install using some other method (restore on an external/internal hdd drive using the install disk and boot from that drive to install) and then make your dvd working using this method.
I've installed using other mainboard and used that installation.

My first post here, and before seeing this topic, i was strugling to install (10.4.6 or 10.4.8 install DVD), to my new DG965WH with 6400, from DVD-ROM with no luck.
I was trying all the possible configurations, jumpers master to slave for both DVD-ROM and HDD, changing DVD-ROM, with no luck at all.

I also tryied installing via VMware on my Raptor (XP pro), but again i had other problem about Can't find Bootable CD (allthough i mounted correctly the iso), so i ended with no install at all.

I am tottaly lost with all these topics (i started reading yesterday).
Can you please explain your proccedure so i will try?
How i can copy the installation DVD 10.4.8 to another HDD and boot from it?
Does it matter if that 2nd HDD will be Sata?

Too many question !!!!!! Sorry.

Regards
Kle500

#7
sigxcpu

sigxcpu

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 490 posts
Use ANY other HDD that is recognized by the Mac OS (USB external drive is the best choice). Restore on that HDD (you will loose data, so backup it before) and then boot from it. You will install faster than from the DVD :compress:

#8
bisoct

bisoct

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
Thank you Very much!
but the same problem:
1.Lan-82566DC Gigabit Network Connetion;
2.Audio-SigmaTel 9227.

Looking forward to these drivers! :angel:

#9
i17986

i17986

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 4 posts
Thank you Very much!

#10
gabriel32

gabriel32

    InsanelyMac Protégé

  • Just Joined
  • Pip
  • 3 posts
Hello,

Friday, Saturday, Sun and Mon, trying to install, I downloaded many available images(Jas, iATKOS, ka... ect) .
I have an Intel DP35DPM, and the install always stops with a white "no sign" above apple logo. I have used the -v option, and it stops loading and gives "wating for root device", and goes in a loop.

I see many people talking here about the parameters at the boot promt, but after trying ? to get help, everything goes so fast, I cant' read at all.

I would like to know if someone knows about the available parameters at boot prompt. That legacy, option what it is for? Wow sun is out I need some sleep... I hope I can have something good comes later...

thanks in advance.

#11
Bibinson

Bibinson

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
Sorry to bump, but I have the same issue as gabriel32 has.

#12
iTux

iTux

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 60 posts
For LAN look here.... http://x86osx.com/bb...1c06ae472250c19

^______^


2.Audio-SigmaTel 9227
Look netkas forum for SFX EFI String )))))

#13
nintendoguy

nintendoguy

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 88 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portland, Or
i have that same board and i can get the audio working with hdapatcher 1.16 and a dump i found. here are the files


Attached File  AppleHDAPatcher_v1.16.app   32KB   39 downloads
Attached File  9227.txt   5.48KB   44 downloads

can someone please translate this into English so i can use it. i would really like to get my Ethernet working
http://x86osx.com/bb...1c06ae472250c19
thanks





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy