Jump to content

Intel HD 630 shows 7MB vram, no acceleration QE_CI, Kaby Lake High Sierra

hd 630 intel hd 630 igpu 7mb ram QE_CI Kay Lake i7100 graphics

  • Please log in to reply
20 replies to this topic

#1
deejaystage

deejaystage

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 12 posts

Hi guys!

I have not acceleration in my IGPU graphic card, the system says: 7mb vram and everything goes very slowly, neither can to change resolution. I used lilu.kext and inteligraphicsfixup.kext but nothing happens. I tried a lot of things but nothing changes. Tried changing my Fake ID Intel: 0x59128086 and Inject Intel ig-platform: 0x59120000 but nothing happens. I`ve got this issue from 20 days ago and I don´t find the solution.

 

My specs:

Desktop

Asus H110M-D mobo

i3 7100 Kaby Lake

Intel HD 630 IGPU

4gb ddr4 ram

500GB HDD WD

High Sierra 10.13 OSX

 

Any suggestion will be very appreciated!!

 

Thanks in advance



#2
Hervé

Hervé

    InsanelyMacaholic

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,218 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rennes, BZH of course!

Why don't you post a zipped copy of your Clover EFI folder?

 

Intel i3-7100 indeed carries Intel HD 630 iGPU and that already bears id 0x5912. As such, there is no need to fake that id in Clover. Can't do any harm though... Layout-id (aka ig-platform-id) 0x59120000 is also the recommended value for your desktop. Make sure to set your SMBIOS to iMac18,x.



#3
deejaystage

deejaystage

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 12 posts

Here you got my clover zipped. My sbmios is set to iMac18,2

 

I´m granted for your fast help!!

 

Thanks!

Attached Files



#4
Hervé

Hervé

    InsanelyMacaholic

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,218 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rennes, BZH of course!

Try this Clover config instead (no FakeCPUID, no faking of incorrect iGPU id, no SKL FB patching for Sierra, etc.).

Attached File  config.plist.zip   2.82KB   10 downloads

 

Remove those kexts from Clover kexts folder; they're obsolete pre-release High Sierra and there's no reason why you would not run on High Sierra's vanilla versions:

  1. AppleIntelKBLGraphics.kext
  2. AppleIntelKBLGraphicsFramebuffer.kext

 

Good luck with the rest of your endeavour.



#5
deejaystage

deejaystage

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 12 posts

I replace your config.plist for the mine but same issue... 7mb vram...

 

Any idea?

 

Thanks!!

Attached Files



#6
MaLd0n

MaLd0n

    ...filling veins with juice of chaos...

  • Moderators
  • 16,990 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rio de Janeiro
  • Interests:HacksLikeMacs
- GRAPHICS : Check "InjectIntel"
- GRAPHICS : “ig-platform-id” changed to 0x59120000
- DEVICES : "IntelGFX" changed to 0x59128086
- BOOT : Add “-disablegfxfirmware” under Custom Flags


#7
Gigamaxx

Gigamaxx

    InsanelyMac Legend

  • Donators
  • 1,038 posts
  • Gender:Male

Try this.   .Attached File  CLOVER.zip   4.22MB   8 downloads

 

 

Check your main partition for EFI Backups folder remove any clover folders there before you try this.    Backup config, plist files there can prevent your changes form taking hold or send corrupting commands during boot.



#8
deejaystage

deejaystage

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 12 posts

 

- GRAPHICS : Check "InjectIntel"
- GRAPHICS : “ig-platform-id” changed to 0x59120000
- DEVICES : "IntelGFX" changed to 0x59128086
- BOOT : Add “-disablegfxfirmware” under Custom Flags

 

I did it but no changes my friend...


Try this.   .attachicon.gifCLOVER.zip

 

 

Check your main partition for EFI Backups folder remove any clover folders there before you try this.    Backup config, plist files there can prevent your changes form taking hold or send corrupting commands during boot.

I did all that you told me but nothing... now even I have info about graphics... any idea please??



#9
MaLd0n

MaLd0n

    ...filling veins with juice of chaos...

  • Moderators
  • 16,990 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rio de Janeiro
  • Interests:HacksLikeMacs
-Post your full Clover folder
-Send me tables
-Send me one Ioreg too


#10
deejaystage

deejaystage

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 12 posts

 

-Post your full Clover folder
-Send me tables
-Send me one Ioreg too

 

Here you got it!!

 

Thanks!!

Attached Files



#11
En0r1m

En0r1m

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 75 posts
  • Gender:Male

Hi guys!

I have not acceleration in my IGPU graphic card, the system says: 7mb vram and everything goes very slowly, neither can to change resolution. I used lilu.kext and inteligraphicsfixup.kext but nothing happens. I tried a lot of things but nothing changes. Tried changing my Fake ID Intel: 0x59128086 and Inject Intel ig-platform: 0x59120000 but nothing happens. I`ve got this issue from 20 days ago and I don´t find the solution.

 

My specs:

Desktop

Asus H110M-D mobo

i3 7100 Kaby Lake

Intel HD 630 IGPU

4gb ddr4 ram

500GB HDD WD

High Sierra 10.13 OSX

 

Any suggestion will be very appreciated!!

 

Thanks in advance

Replace your clover folder with this one attached, before you forget to make a backup of your current clover folder.

Attached Files



#12
MaLd0n

MaLd0n

    ...filling veins with juice of chaos...

  • Moderators
  • 16,990 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rio de Janeiro
  • Interests:HacksLikeMacs

Here you got it!!

 

Thanks!!

first

-Go to Library/Extensions and System/Library/Extensions and remove:

VoodooTSCSync.kext

AppleHDADisabler.kext

VoodooHDA.kext

RealtekRTL8111.kext

Shiki.kext

USBInjectAll.kext

-After remove all kexts above, run kext utility one time, just run

Attached File  Kext Utility.app.zip   286.25KB   6 downloads

-Update Clover bootloader

Attached File  Clover_v2.4k_r4372.pkg.zip   11.86MB   6 downloads

-Replace full Clover folder

Attached File  CLOVER.zip   3.25MB   8 downloads

-Reboot



#13
deejaystage

deejaystage

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
MaLdOn, my system don't want to boot. It's stucked in that screen. Only boot in safe mode

Attached Files



#14
MaLd0n

MaLd0n

    ...filling veins with juice of chaos...

  • Moderators
  • 16,990 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rio de Janeiro
  • Interests:HacksLikeMacs

boot in safe mode, move all kext in clover/kext/other to Library/Extensions and run kext utility

the problem i think is inject kext



#15
deejaystage

deejaystage

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 12 posts

boot in safe mode, move all kext in clover/kext/other to Library/Extensions and run kext utility

the problem i think is inject kext

System can´t to boot... I think I have to make a fresh instalation again...



#16
MaLd0n

MaLd0n

    ...filling veins with juice of chaos...

  • Moderators
  • 16,990 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rio de Janeiro
  • Interests:HacksLikeMacs

dont use distros

 

create ur installer

 

check here

http://www.insanelym...-kabylake-dsdt/



#17
deejaystage

deejaystage

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 12 posts

dont use distros

 

create ur installer

 

check here

http://www.insanelym...-kabylake-dsdt/

I will do! I hope to know how...


Try this.   .attachicon.gifCLOVER.zip

 

 

Check your main partition for EFI Backups folder remove any clover folders there before you try this.    Backup config, plist files there can prevent your changes form taking hold or send corrupting commands during boot.

no worked for me...



#18
deejaystage

deejaystage

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 12 posts

Replace your clover folder with this one attached, before you forget to make a backup of your current clover folder.

No working, now my system show 3mb vram  :(



#19
Gigamaxx

Gigamaxx

    InsanelyMac Legend

  • Donators
  • 1,038 posts
  • Gender:Male

Bios settings for IGPU/IGFX minimum memory allocation 64mb?



#20
deejaystage

deejaystage

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 12 posts

Bios settings for IGPU/IGFX minimum memory allocation 64mb?


Yes I think is ok

Attached Files







Also tagged with one or more of these keywords: hd 630, intel hd 630, igpu, 7mb ram, QE_CI, Kay Lake, i7100, graphics


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2017 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy