Jump to content

Display panel can't be opened on my Asus X556U

Asus Display

  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1
Nancy10

Nancy10

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 21 posts
Hi,

I am having problems with the display pane in system preferences, It doesn't open and splays an unknown error has occurred.
I am not the best at fixing DSDTs .
Any help ?

#2
foskvs

foskvs

    InsanelyMac Deity

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,832 posts
  • Gender:Male
  • Location:Italy

As far as i remember, in Sierra 10.12.6 there was no such issue.



#3
Nancy10

Nancy10

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 21 posts

As far as I remember, in Sierra 10.12.6 there was no such issue.


I don't know either why I am having this issue, I remember being able to open the display preferences form the system preferences,
Is there anything I can attach to make you understand the problem ?

#4
foskvs

foskvs

    InsanelyMac Deity

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,832 posts
  • Gender:Male
  • Location:Italy

Attach your Clover folder.



#5
Nancy10

Nancy10

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 21 posts

Hey, sorry for the delay. here it is .

 

Attached Files



#6
foskvs

foskvs

    InsanelyMac Deity

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,832 posts
  • Gender:Male
  • Location:Italy

Try with this one.

Attached Files



#7
Nancy10

Nancy10

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 21 posts

Try with this one.

 

what should I do exactly, replace the clover folder with that one ? 



#8
foskvs

foskvs

    InsanelyMac Deity

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,832 posts
  • Gender:Male
  • Location:Italy

Yes.



#9
Nancy10

Nancy10

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 21 posts

Yes.

I replaced the folders and couldn't boot, I had to uncheck "Drop All OEM SSDTs" or something similar in order to boot again. The display pane is still not working.



#10
foskvs

foskvs

    InsanelyMac Deity

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,832 posts
  • Gender:Male
  • Location:Italy

I replaced the folders and couldn't boot, I had to uncheck "Drop All OEM SSDTs" or something similar in order to boot again. The display pane is still not working.

Drop All OEM SSDTs should always be set to false (with few exceptions).

It may be an issue related to EDID.



#11
Nancy10

Nancy10

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 21 posts

Drop All OEM SSDTs should always be set to false (with few exceptions).

It may be an issue related to EDID.

 

 

Okey, thanks. How do I debug the EDID ? 



#12
foskvs

foskvs

    InsanelyMac Deity

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,832 posts
  • Gender:Male
  • Location:Italy

IORegistryExplorer or DarwinDumper.







Also tagged with one or more of these keywords: Asus, Display


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2017 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy