Jump to content

Can't Enable Thunderbolt 3 in Gigabyte Z170X Ultra Gaming

thunderbolt enable z170 sierra

  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1
srmusico

srmusico

    InsanelyMac Geek

  • Donators
  • 123 posts
  • Gender:Male
  • Location:Spain

¡Hello guys!

 

Im trying to get my thunderbolt 3 USB-C working.

 

My system are:

-Gigabyte Z170X Ultra Gaming

-i7 6700K

-32 Gb RAM DDR4 3000 Corsair.

-500GB NVME Samsung Evo 960

-500GB SSD Samsung Evo 850

-MSI Nvidia Geforce GTX 980

 

All the system is working for several months , but in that moments I hasn't got any thunderbolt device to test the connections.

 

I have done the requested firmware Thunderbolt update from windows. And im in the latest Bios of this moment (f.23d)

 

I think also that I have the correct bios configuration to get the system working.

 

Now, I have a MacBookPro 15" i7 2017 with thunderbolt 3 USB-C , so I supposed capable to use the computer as an HD.

 

I boot in the HDD mode , pressing T in the boot time, and then I connect via USB-C to USB-C cable my Macbook and the hackintosh.

then I power the hackintosh and after of clover and everything, Im at the desktop without any thunderbolt connection.

 

The USB-C port works , because I have used the USB-C to USB-3.0 A + ethernet. And connect without problem.

 

 

what could I do to get it working?

in a future I want to get an Apollo UAD interface .

 

 

¡¡¡Thanks you so much!!!



#2
hackaro

hackaro

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 69 posts
  • Gender:Male
  • Location:Italy

I used the same mb for a while but with F22 BIOS version ... and I had an Apollo TH2 audio card working without problem... 

try this setup in BIOS.

 

 

Attached Files



#3
srmusico

srmusico

    InsanelyMac Geek

  • Donators
  • 123 posts
  • Gender:Male
  • Location:Spain

¡Hello Hackaro!

Seems to be that Target Disk mode is not supported between hackintosh systems and a real modern Mac.

ioreg says that i have thunderbolt correctly enabled.(tested by the mod Mald0n).

I have read in a thunderbolt 2 hackintosh build the same issue trying to connect a macbook pro to the hackintosh with the thunderbolt 2 connections.

He says that the connection has a problem with the EFI comunication between the two "macs". 

I don't know if this is real, but i dont find the way to use my MacBook Pro 2017 15" as a Disk xDDD.

honestly i dont need to do that, but it was for testing the TH connection.

I want also an UAD Apollo , and i was trying to test the port :D

have you got other macbook/imac to test the Target Disk mode with your MOBO?

 

 

Thanks you so much!!








0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2017 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy