Jump to content

Sierra 10.12.6 installation failure on FX 8320


Best Answer carlo_67, 12 August 2017 - 03:16 PM

Use Pandora tool, find it in download

He prepares the usb istaller, after installing Clover
So if you are the bios legacy

 

After you put my fixes

 

 

1) Kernel, run in S/L/K and replace the folder

 

2) Use kext wizard and install the kext that are
In the kext S/L /E folder
And fix permissions and caches

 

3) mount the usfi istaller Efi folder with configurator clover

and put the kexts in the kext clover folder in the kext /10.12 folder

 

Then open the config.plist
Always with clover configurator
And put these flags
(Important for now to put nv_disable)

After installation, you will need to install the webdrive for those nvidia cards

 

Remember that after installing you will have to put the kernel and kext back into S/L/E
And reusing the usb as the first boot
Go to the full post


  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1
skillz33

skillz33

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
  • Gender:Male
  • Location:Germany
  • Interests:PHP Development, Focus on WordPress and Symfony

Hello everybody,

 

since a week i am during the installation for a bootable USB stick for installing osx sierra on my amd pc.

I've read many of posts from hackintosh and other forums.

 

I've used a lot of TuT's and bootloaders, installer...

 

On my macbook i downloaded the MacOS Sierra installer (10.12.6).

 

Can anybody tell me, how i make the bootable usb and which kernel i should use for this? Bootloader? Something else?

 

The most reason for failure was a reboot loop after i start the installer from clover.

 

In best case there is anybody with same specs as mine with a good Tutorial i can follow.

 

My specs:

 

CPU: AMD FX 8320 Eight Core Processor

Board: MSI 970 Gaming AM3+

Graphic: MSI GeForce GTX 1060 NVidia / GTX 750 TI  (i have 2 cards)

RAM: 16GB G.Skill 2133MHZ

 

I hope you can help me!



#2
carlo_67

carlo_67

    AMD

  • Moderators
  • 3,149 posts
  • Gender:Male
  • Location:Roma
  • Interests:Tutto

Best Answer

Use Pandora tool, find it in download

He prepares the usb istaller, after installing Clover
So if you are the bios legacy

Attached File  Schermata 2017-08-12 alle 17.01.50.png   135.11KB   5 downloads

Attached File  Schermata 2017-08-12 alle 17.02.43.png   136.51KB   3 downloads

 

After you put my fixes

Attached File  Archivio.zip   5.95MB   22 downloads

 

 

1) Kernel, run in S/L/K and replace the folder

 

2) Use kext wizard and install the kext that are
In the kext S/L /E folder
And fix permissions and caches

 

3) mount the usfi istaller Efi folder with configurator clover

and put the kexts in the kext clover folder in the kext /10.12 folder

 

Then open the config.plist
Always with clover configurator
And put these flags
(Important for now to put nv_disable)

After installation, you will need to install the webdrive for those nvidia cards

 

Remember that after installing you will have to put the kernel and kext back into S/L/E
And reusing the usb as the first boot


#3
skillz33

skillz33

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
  • Gender:Male
  • Location:Germany
  • Interests:PHP Development, Focus on WordPress and Symfony

Thanks for your reply. I can follow step for step.

So now i am finish the configuration and put in the usb in the pc and start:

 

with boot args: -v nv_disable=1

 

a failure appears: "This Version of Mac OS X is not supported on this Platform!" Reason: Mac-F42C88C8

 

Then i boot with: -v nv_disable=1 -no_compat_check

 

a failure appears: Error loading kernel Cache (0x9)

 

What did I wrong?

 

EDIT: with this boot args:

 

"-v npci=0x2000 maxmem=6144 USBBusFix=Yes nv_disable=1 cpus=1"

 

I went to the installation gui for the FIRST TIME! This makes me smile, but when i change my language (german in my way) a popup comes up and says "OSX cant install on this computer... restart and try again..."



#4
Shaneee

Shaneee

    InsanelyMac Deity

  • Local Moderators
  • 2,280 posts
  • Gender:Male
  • Location:Fife, Scotland

Set the SMBios in the Clover config.plist to MacPro5,1



#5
skillz33

skillz33

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
  • Gender:Male
  • Location:Germany
  • Interests:PHP Development, Focus on WordPress and Symfony

Thanks for your reply! The installation is now running. Is it normally that the installer stuck at 15 minutes left since 30mins? 

The log say "Extracting file ......BaseSystemResources.pkg (destination= ....../.OSInstallSandBoxPath/Root, uid=0)"



#6
Shaneee

Shaneee

    InsanelyMac Deity

  • Local Moderators
  • 2,280 posts
  • Gender:Male
  • Location:Fife, Scotland

It's been known to take while on AMD for some reason yeah. Just leave it running and go watch some TV or something :)



#7
skillz33

skillz33

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
  • Gender:Male
  • Location:Germany
  • Interests:PHP Development, Focus on WordPress and Symfony

So, it took been a while but now it's full installed! Thanks for this! 

 

Now how i can boot it correctly? When i boot from my sata hdd clover starts, did I run the normaly boot with those args i used in install? 

 

Without args and only the smbios edit the apple logo appears but the pc just reboot...

 

Can you help me here?



#8
skillz33

skillz33

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
  • Gender:Male
  • Location:Germany
  • Interests:PHP Development, Focus on WordPress and Symfony

Soo, now i've found Shanees Post Installation Tutorial (before i dont know what it is) and installed it correctly. 

Now I have Hackintosh on my computer ! Thanks for your help! 

 

For My Killer Lan Driver i've downloaded the Kext and installed it successfully! 

 

Now I am installing Nvidia Webdrivers, hope that all working good for a long time! 

 

Guys, thanks for your work on this Project, this is fantastic!

 

Have a good day!



#9
Shaneee

Shaneee

    InsanelyMac Deity

  • Local Moderators
  • 2,280 posts
  • Gender:Male
  • Location:Fife, Scotland

Glad you got it installed and my files were of help :)



#10
carlo_67

carlo_67

    AMD

  • Moderators
  • 3,149 posts
  • Gender:Male
  • Location:Roma
  • Interests:Tutto

Remember that after installing the webdrive, change flags, remove nv_disabler from config.plist and add nvda_drv = 1



#11
Shaneee

Shaneee

    InsanelyMac Deity

  • Local Moderators
  • 2,280 posts
  • Gender:Male
  • Location:Fife, Scotland

add nvda_drv = 1

 

Enoch is NVIDIAWebDrv=Yes and Clover is NVIDIAWeb=True for Sierra ;)







0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2017 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy