Jump to content

GB Z270x Aorus Gaming 5 + i7 7700k + GTX 1070 - WORKING PERFECT!

gigabyte aorus i7 7700k i7 gtx nvidia gtx 1070 intel z270x

  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1
foxdanger

foxdanger

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 10 posts

It's alive! Thx to the master MaLd0n and two good friends, Lucas David and Giesteira Paulo my new machine it's running the MacOS Sierra 10.12.4 PERFECT! SCREENSHOTS AT THE END OF THE POST.


First of all I want to say THANK YOU A LOT to Daniel (MaLd0n) da Insanely Mac (esse cara é um gênio), Giesteira Paulo, Samuel Cabral e Lucas David do Hackintosh Brasil.


GeekBench CPU Result:


THIS IS ONLY FOR THIS MOTHERBOARD:

 

Gigabyte z270X Aorus Gaming 5

IT WILL NOT WORK IN ANY OTHER MOTHER BOARD!!!

 

DO IT AT YOUR OWN RISK!

 

MOBO: z270X Aoros Gigabyte Gaming 5

PROC: i7 7700k + Cooler Master Hyper X212

GPU: MSI GTX 1070 8GB DDR5

RAM: 32GB Ram Crucial Elite

STORAGE 1: SSD 480GB Kingston

STORAGE 2: SSD 128GB Samdisk <- Place where I installed my MacOS

STORAGE 3: SSHD Seagate 1TB + Cooler HD 

STORAGE 4: HD Seagate 2TB

FONT: EVGA 600W BQ

 

So, this is what we did:

 

1 - Download this archive, you gonna use it during all the install.

Attached File  z270x - i7700k - GTX 1070 - MacOS.zip   16.15MB   371 downloads

 

2 - Get a Sierra 10.12 image.

 

3 - Create a boot pendrive with WinDiskImage.

 

4 - Go to EFI partition on the pendrive, replace the “CLOVER” folder for the one inside the "Pendrive Boot Clover folder" from the archive on the step 1. Delete the original one and replace with the one inside the archive from step 1.

 

5 - Go to your bios and set these options (*really important ones):

 

- Bios

 

First boot - Pendrive *

Fast boot - disabled * 

Windows 8/10 features - other os *

Lan pxe boot option ROM - disabled

Storage boot control - UEFI *

Other PCI devices - UEFI

 

- Peripherals

 

Onboard lan Controller - enabled

Intel platform thrust technology ptt - disabled *

SW guard extension - software controlled

USB 3.0 dac-up 2 - normal

Front USB 3.0_1 - normal

Intel bios guard technology - disabled *

 

- Peripherals - USB configuration

 

Legacy USB support - enabled *

Xhci hand off - enabled *

USB mass storage driver support - enabled

 

- Peripherals - Sata and RST configuration

 

Sata controllers - enabled

Sata mode selection - AHCI *

Aggressive LPM support - enabled

 

- Chipset

 

VT-d - disabled *

Internal graphics - auto

All the other options - enabled

 

- Power Platform

 

Power management - disabled *

Ac back - always off

Power on by keyboard - disabled

Power on by mouse - disabled

Erp - disabled

Soft off by power button - instant off

Power loading - auto

Resume by alarm - disabled

Rc6 render standby - enabled

 

6 - Boot your pendrive and on the Clover boot screen choose the option "Boot Mac OS Install MacOS".

 

7 - In the first screen choose the language and than at the top menu open the application DISK UTILITY.

 

8 - Select the HD where you gonna install the OS and click on ERASE button. Use these options:

 

- Name: Any name you want

- Format: Mac OS Extended (Journaled)

- Scheme: GUID

 

9 - Click on erase and wait for the formating.

 

10 - Close the disk utility and back to the install follow the steps, select the HD you already formated and perform the install.

 

11 - After the install, DON'T remove the pendrive yet. You need it to boot the system for now. Boot from pendrive and now on the Clover boot screen choose the HD you already installed the system, "Boot from MacOS".

 

12 - Now you have the system on, install the latest version of Clover boot (the install pkg is inside the archive from step 1). At the “INSTALLATION TYPE” screen, click on the “CUSTOMIZE” button and check the boxes only for these options:

 

- Install for UEFI Boot Only

- Install Clover in the ESP

- Bootloader -> Don’t update MBR and PBR Sectors

- Themes (any you want)

- Drivers64UEFI -> Fat-64

- Drivers64UEFI -> PartitionDxe-64

- Install Clover Preference Pane (optional)

 

13 - Click on install and finish the installation. Now you can remove your Boot Pendrive.

 

14 - Open the Clover Configurator and goes to the “MOUNT EFI”. At the right column theres a “EFI Partitions” box with all the EFI partitions. Look for the one of the mac and click on “MOUNT PARTITION” and then click on “OPEN PARTITION”.

 

15 - Inside the folder EFI there’s a folder called “CLOVER”. Repleace this folder with the one inside the “System Boot Clover Folder” which you can find in the archives you downloaded at the step 1. Just delete the original one on EFI partition and paste the other one in the same place.

 

16 - Run the Olarila.command inside the archives of the step 1 and wait for the “completed” message.

 

17 - Restart the system WITHOUT the boot pendrive. Go to the BIOS Settings and change the first option boot to the HD where u installed the MacOS. Save and reboot.

 

18 - Download this DMG and install the update from 10.12 to 10.12.4. THIS IS IMPORTANT! THE NVIDIA 10xx VIDEO CARD SERIES ONLY WORKS ON THIS OS VERSION!

https://support.appl...10?locale=en_US

 

19 - Now the last step, install NVidia Driver. Download the latest version of the NVidia Web Driver and install it.

http://www.insanelym...pdate-04192017/(choose the latest version for your system - 10.12.4 in this case).

 

20 - Download and install NVidia Cuda Drivers:

http://www.nvidia.co...er-archive.html

 

YOU ARE READY TO GO!!!

 

Patches used by Daniel (MaLd0n) in the DSDT.aml:

 

- FIX ERRORS AND WARNINGS

- HPET

- SATA

- DTGP

- DMAC

- SLPB

- DARWIN

- LPC

- XHCI

- PLUGIN TYPE

- HDAS to HDEF

- HDEF

- RTC

- IRQs

- SBUS

- BUS1

- MCHC

- ALS0

- SHUTDOWN

- LAN

- USBX

- PMCR

- EC

- PNLF

- HDMI NVIDIA / ATI

 

What works:

- Intel i7 7700k - OK

- Intel HD Graphics 630 - OK

- NVidia GTX Video Cards (with pascal, series 10xx) and Cuda Drivers - OK

- Memory RAM - OK

- Realtek ALC1220 Audio Controller - OK

- All back panel audio ports (Internal speakers, 2 line outs, digital output) - OK

- DisplayPort Audio output from NVidia GTX - THERE’s ONLY AUDIO THROUGH THE DISPLAYPORT, NO AUDIO THROUGH THE HDMI. But you can easily use a DP - HDMI cable.

- Intel PCI Express Gigabit Ethernet Controller RJ45 Port - OK

- Qualcomm Atheros Killer E2500 PCI Express Gigabit Ethernet Controller RJ45 Port - OK

- All USB Ports, including 3.0 USB - OK

- System Power Settings - OK

- All the hard drives from my computer, including the ones formmated for windows working - OK (of course the ones formmated on windows, only for read, no write)

 

What doesn’t work:

- Boot windows from Clover Boot Screen. But you can use the F12 key to go to BIOS Boot Screen and select the Windows HD to boot. It’s fine :D

- Front panel audio ports

 

So, resuming the system is working PERFECT! Like a charm! Everything works and the machine is CRAZY fast now! :D

 

Hope it goes fine for everyone too. Cya!

 

SCREENSHOTS:

 

Screen_Shot_2017_05_03_at_11_56_40.png

Screen_Shot_2017_05_03_at_11_59_51.png

Screen_Shot_2017_05_03_at_12_00_00.png

Screen_Shot_2017_05_03_at_11_56_57.png

Screen_Shot_2017_05_03_at_11_58_03.png

Screen_Shot_2017_05_03_at_11_57_30.png

Screen_Shot_2017_05_03_at_11_57_55.png

Screen_Shot_2017_05_03_at_11_58_15.png

Screen_Shot_2017_05_03_at_11_58_30.png

Screen_Shot_2017_05_03_at_11_58_38.png

Screen_Shot_2017_05_03_at_11_58_48.png

Screen_Shot_2017_05_03_at_11_59_10.png



#2
MaLd0n

MaLd0n

    ...filling veins with juice of chaos...

  • Moderators
  • 16,191 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rio de Janeiro
  • Interests:HacksLikeMacs

Very Good!  :thumbsup_anim:



#3
Kynyo

Kynyo

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 588 posts
  • Gender:Male

Could this tutorial be applied to Gigabyte Z270X-UD5? Looks pretty similar. I intend to buy that mobo and i want to be sure. 

Thanks for this great work to everyone involved.



#4
MaLd0n

MaLd0n

    ...filling veins with juice of chaos...

  • Moderators
  • 16,191 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rio de Janeiro
  • Interests:HacksLikeMacs

Could this tutorial be applied to Gigabyte Z270X-UD5? Looks pretty similar. I intend to buy that mobo and i want to be sure. 

Thanks for this great work to everyone involved.

U can use all files, but not a DSDT, u need  DSDT for ur mobo. ;)



#5
VirusX

VirusX

    InsanelyMac Sage

  • Donators
  • 465 posts
  • Gender:Male
  • Location:Germany

Thanks for your guide. Regarding the uploaded archive on mega.nz: I would recommend creating at least on other mirror that is not a one-click-hoster (preferably dropbox/google drive), since those hosters delete files after a certain time of inactivity, or randomly get closed down.

If the archive isn't too big, you can also attach it to your post. Or at least the smaller files.



#6
filo25

filo25

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

Thank you very much for the guide!

 

I had to change a few things up for me, as it seems like my Pendrive that I was using to create the boot wasnt working properly (I was using a 64gb one, if that makes a difference). So I skipped the Boot Pendrive steps entirely.

 

What I did instead, is use another mac to install Sierra 10.12 directly onto the HD via USB. Then I installed the given Clover install onto the HD, and copied the given folder for "System". After that, I changed the Bios settings on the hackintosh, and booted it up through the HD and followed the steps to update it etc.

 

Works perfectly for me, however 4k does not seem to be working. I can get the hackintosh to run at home with my 144hz 1080p monitor via DVI, as well as my 1080p monitor via HDMI. However, when I bring it over to my studio, we have a 4k 60hz tv as the main display, and nothing seems to be working. I get the black screen, as if it isnt recognizing either the GPU or the display it self. I was able to plug in another monitor, and then plugin the 4k TV as a secondary and it seemed to work (however, only at 1080p as that is what my other display was, and it only works in mirror mode). Which leads me to believe it has something to do with the 4k. I have an HDMI 2.0 cable, and it didnt work through that (black screen on startup). I tried a HDMI to DP 1.2 adapter, still same thing. Next i will be trying a different HDMI to DP1.2 adapter that has been known to work with 4k for others. We will see how that goes, and if anyone has any suggestions please let me know. I do realize that it appears that mac does not natively have support for HDMI 2.0, but some have gotten it to work with the HDMI to DP1.2 adapter, the one in particular is the one from Club3D.



#7
filo25

filo25

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

Success with the Club3D HDMI to DP1.2!! If anyone is having issues getting 4k, thats the one to get. Everything now seems to be working perfectly. Thank you :).



#8
foxdanger

foxdanger

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 10 posts

Success with the Club3D HDMI to DP1.2!! If anyone is having issues getting 4k, thats the one to get. Everything now seems to be working perfectly. Thank you :).

Can you tell me if you got 10bits output with this DP1.2 cable?



#9
filo25

filo25

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

Can you tell me if you got 10bits output with this DP1.2 cable?

 

How do I find this out?



#10
CrashMidnick

CrashMidnick

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 11 posts

To boot windows via Clover, try to re-enable the windows feature in your bios (where you changed by other OS). It worked for me and I am still able to boot to Sierra.

 

 

It cost nothing, give it a try :)



#11
lenhathuy153

lenhathuy153

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Can help me to fix some issues?

This is my PC:
    1. Cpu core i5 7600k

    2. Ram 16gb.

    3. Mainboard Gigabyte Aorus Z270x Gaming 5 (same your mainboard)

    4. SSD Plexton 128gb

    5. GPU: I use on-board gpu in first. I will buy rx580 later.

    6. PSU: Seasonic S12II 620W bronze 
I followed your step and installed successful Sierra. But I have 2 issues:

1. My graphic card only show graphic 7 mb

2. The sound is very low. I config max volume but it's very low. 

My system information show in PCI tab: Realtek ALC1220 Audio Controller: driver installed YES.

This is my first time I install hackintosh. Please help me to fix it.

Thank you so much. 



#12
Nubira

Nubira

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 104 posts
For video editing/colorgrading and correction you need a dedicated monitor card something like the blackmagic design intensity pro or the blackmagic design intensity pro 4k or if you get the the ga alpine ridge pcie to thunderbolt add in card and the minimonotor and recorder external thunderbolt cards. Just using the graphicscard or the onboard graphics will not work very good.

If you want to watch movies or to game with your rig well thats another story.





Also tagged with one or more of these keywords: gigabyte, aorus, i7 7700k, i7, gtx, nvidia, gtx 1070, intel, z270x


1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

© 2017 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy