Jump to content

Acer Aspire 5742g | Graphics problem on boot and when opening apps


  • Please log in to reply
34 replies to this topic

#21
MaLd0n

MaLd0n

    ...filling veins with juice of chaos...

  • Moderators
  • 15,916 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rio de Janeiro
  • Interests:HacksLikeMacs

u add flag in ur config.plist?



#22
polyzargone

polyzargone

    InsanelyMac Deity

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,949 posts
  • Gender:Male
  • Location:France

Post your ACPI/origin folder as asked in post #16 please.


And also, uninstall NVIDIA webdrivers since you won't be able to use this GPU.



#23
quakeN

quakeN

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 18 posts

u add flag in ur config.plist?

Not sure what flag are you talking about.

 

Post your ACPI/origin folder as asked in post #16 please.


And also, uninstall NVIDIA webdrivers since you won't be able to use this GPU.

http://www.mediafire...6y0h/origin.zip



#24
MaLd0n

MaLd0n

    ...filling veins with juice of chaos...

  • Moderators
  • 15,916 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rio de Janeiro
  • Interests:HacksLikeMacs

Not sure what flag are you talking about.

 

http://www.mediafire...6y0h/origin.zip

if u use web drivers, u need a...

Attached File  MaLd0n 2017-03-22 às 17.34.14.png   129.32KB   1 downloads



#25
quakeN

quakeN

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 18 posts

if u use web drivers, u need a...

attachicon.gifMaLd0n 2017-03-22 às 17.34.14.png

 

Is this going to do the job?

   <key>SystemParameters</key>
    <dict>
        <key>InjectKexts</key>
        <string>YES</string>
        <key>InjectSystemID</key>
        <true/>
        <key>NvidiaWeb</key>
        <true/>
    </dict

Edited by Allan, 25 March 2017 - 03:53 PM.
Code tag - added


#26
MaLd0n

MaLd0n

    ...filling veins with juice of chaos...

  • Moderators
  • 15,916 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rio de Janeiro
  • Interests:HacksLikeMacs

for web driver...ofc



#27
quakeN

quakeN

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 18 posts

for web driver...ofc

I added the flag. Nothing has changed. I noticed that I have boot arg nv_disable=1. I tried removing it but I get black screen and I cannot see anything on display when I remove it.



#28
MaLd0n

MaLd0n

    ...filling veins with juice of chaos...

  • Moderators
  • 15,916 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rio de Janeiro
  • Interests:HacksLikeMacs

what smbios u use?

i think u need agdp fix to avoid black screen



#29
quakeN

quakeN

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 18 posts

what smbios u use?

i think u need agdp fix to avoid black screen

There is no point man. I tried agdp fix, errors and the laptop restarts. I don't know how to check my smbios



#30
MaLd0n

MaLd0n

    ...filling veins with juice of chaos...

  • Moderators
  • 15,916 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rio de Janeiro
  • Interests:HacksLikeMacs

about this mac

Attached File  MaLd0n 2017-03-25 às 13.02.11.png   92.56KB   1 downloads



#31
quakeN

quakeN

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 18 posts

  Model Name: MacBook Pro

  Model Identifier: MacBookPro9,2



#32
MaLd0n

MaLd0n

    ...filling veins with juice of chaos...

  • Moderators
  • 15,916 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rio de Janeiro
  • Interests:HacksLikeMacs

send me ur config.plist



#33
quakeN

quakeN

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 18 posts

send me ur config.plist

My whole clover folder is here, including config.plist http://www.mediafire.../hackintosh.rar



#34
MaLd0n

MaLd0n

    ...filling veins with juice of chaos...

  • Moderators
  • 15,916 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rio de Janeiro
  • Interests:HacksLikeMacs

put DSDT in Clover/Acpi/Patched

replace config.plist

Attached File  Arquivo Comprimido.zip   26.51KB   3 downloads

 

macbook9 is Ivy bridge, ur processor is a first generation, i put macbook8, but the correct smbios u think is macbookpro6



#35
quakeN

quakeN

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 18 posts

put DSDT in Clover/Acpi/Patched

replace config.plist

attachicon.gifArquivo Comprimido.zip

 

macbook9 is Ivy bridge, ur processor is a first generation, i put macbook8, but the correct smbios u think is macbookpro6

 

put DSDT in Clover/Acpi/Patched

replace config.plist

attachicon.gifArquivo Comprimido.zip

 

macbook9 is Ivy bridge, ur processor is a first generation, i put macbook8, but the correct smbios u think is macbookpro6

I did exactly what you said and nothing has changed. It still says macbook9.2







0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2016 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy