Jump to content

So close! [i7-7700k and Z170mx-Gaming 5] Can't boot into installer

Kaby Lake z170mx seventh generation 10.12 install

  • Please log in to reply
50 replies to this topic

#41
gachogavacho

gachogavacho

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 35 posts
  • Gender:Male
  • Location:Los Angeles, CA
  • Interests:Tech, Sustainability, and being an Entrepreneur

MSI Radeon HD 5770

 

I have a Secondary Build from an older machine running El Capitan.

Gigabyte GA-H77N-WIFI - 

i3-3220

 

I'll have to get the HD 4000 integrated graphics running, but that will be a topic for another thread if I have problems. Probably pretty easy to change.



#42
MaLd0n

MaLd0n

    ...filling veins with juice of chaos...

  • Moderators
  • 16,140 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rio de Janeiro
  • Interests:HacksLikeMacs

i think work fine in sierra, need test

 

I like nvidia gtx 9xx, install web drivers and work



#43
p.H

p.H

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 843 posts
  • Gender:Male
  • Interests:Hackintosh & NBA & COD4 promod

 

try it

attachicon.gifCLOVER.zip

if work

-Post Ioreg, extract with Ioreg Explorer
-Run it, post files, generate in ur desktop

 

Hi, MaLd0n. It's been so long for me start a brand new hackintosh. To be honest, I lost track of quite a lot of knowledge related to hackintosh, clover especially. But I am picking them up quickly. :D

My current build is in my signature. Yeah, it's a kabylake based pentium. I got the clover folder from this post and here came the problem.

Attached File  kp.jpg   169.12KB   1 downloads

 

Any ideas about this? I cannot think of anything related from it. Btw, I modified your VoodooTSCSync's IONumber to 3. Since my cpu is 2 core 4 thread, I think putting 3 here is correct. I also tried a lot of combinations like boot with only FakeSMC or toggle different boot args. But all are to no avail. Pretty stuck here. Glad if you can help me. :D



#44
MaLd0n

MaLd0n

    ...filling veins with juice of chaos...

  • Moderators
  • 16,140 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rio de Janeiro
  • Interests:HacksLikeMacs

u need test, u use fake CPUID?

Ur video need fakeid too ;)



#45
p.H

p.H

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 843 posts
  • Gender:Male
  • Interests:Hackintosh & NBA & COD4 promod

u need test, u use fake CPUID?
Ur video need fakeid too ;)

I use the Same CLOVER folder as the post I quoted above. Sure thing fake cpuid is required. I found the config you provided doesn't have fake video id so I removed it. Currently I can't even boot into the installation screen. Lots of puzzles remain here.

#46
MaLd0n

MaLd0n

    ...filling veins with juice of chaos...

  • Moderators
  • 16,140 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rio de Janeiro
  • Interests:HacksLikeMacs

Send me Clover folder

 

U have one GPU offboard?



#47
p.H

p.H

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 843 posts
  • Gender:Male
  • Interests:Hackintosh & NBA & COD4 promod

Send me Clover folder

 

U have one GPU offboard?

here it is.Attached File  CLOVER.zip   1.98MB   17 downloads

 

I don't have any discrete graphics card and I plan to use the integrated graphics card.



#48
VirusX

VirusX

    InsanelyMac Sage

  • Donators
  • 465 posts
  • Gender:Male
  • Location:Germany

I haven't seen anyone so far who got the G4600 to work. If you still can, I would return the CPU for an i5 or so.

Intel HD 630 should work but HD610 not, as far as I've read.

For an G4560 someone used FakeCPUID 0x0306a0 and was able to boot.

Make sure to use the latest clover. I think they changed something recently regarding the new CPUs.

Have you tried both OsxAptioFix2Drv-64.efi and OsxAptioFixDrv-64.efi (separately of course)?

 

You should open a new thread though for your Pentium CPU since we are talking about i7 here...



#49
p.H

p.H

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 843 posts
  • Gender:Male
  • Interests:Hackintosh & NBA & COD4 promod

I haven't seen anyone so far who got the G4600 to work. If you still can, I would return the CPU for an i5 or so.

Intel HD 630 should work but HD610 not, as far as I've read.

For an G4560 someone used FakeCPUID 0x0306a0 and was able to boot.

Make sure to use the latest clover. I think they changed something recently regarding the new CPUs.

Have you tried both OsxAptioFix2Drv-64.efi and OsxAptioFixDrv-64.efi (separately of course)?

 

You should open a new thread though for your Pentium CPU since we are talking about i7 here...

Thanks, VirusX.

You're right. For Pentiums, the FakeCPUID should be 0306a0 even though it's kabylake architecture according to intel. And I don't want to hijack this thread any more. You're right. They are all talking the core series of kabylake. As for your question, I did try different OsxAptioFix***.efi. They are not the cause to the panic here. The key is FakeCPUID 0x0306a0. This would get you pass the the kernel panic I showed above. And with NullCPUPowerManagement, you will get to the installation screen. :D



#50
MaLd0n

MaLd0n

    ...filling veins with juice of chaos...

  • Moderators
  • 16,140 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rio de Janeiro
  • Interests:HacksLikeMacs

p.H, send me ur DSDT, ill work in patch for ur mobo.



#51
p.H

p.H

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 843 posts
  • Gender:Male
  • Interests:Hackintosh & NBA & COD4 promod

p.H, send me ur DSDT, ill work in patch for ur mobo.

Thanks, MaLd0n. But bad luck for me. I recently got lots of work to do and I shall be away from hackintosh for quite some time. Until then can I get my hackintosh started.







Also tagged with one or more of these keywords: Kaby Lake, z170mx, seventh generation, 10.12 install

  Topic Stats Last Post Info

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2017 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy