Jump to content

Need help figuring out hotkeys

Clover Hotkey Booting

  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1
superchase9000

superchase9000

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts

I'm not able to get hotkeys working correctly in Clover. Running r4003, booting macOS Sierra and Windows 10. What I'm trying to do is have Clover boot automatically into macOS Sierra if the boot process is undisturbed or boot into Windows 10 if I hold the predetermined hotkey, say 'w'. 

 

So far, it's been iffy at best. I created a custom entry for Windows 10, and I can see it at boot, so I know at least that part is correct. However, I can no longer get the hotkey to actually boot Windows. All it does is cancel the timeout if one is set. If none is set, then hitting the hotkey does nothing. It worked once, and I have not been able to reproduce it.

 

Ideally, I wouldn't even have to invoke the GUI. I have a RX 480 coming in tomorrow, and I'm trying to figure out a solution to a blind boot, aka not using anything requiring a screen, to change OSes. The only other workaround I have done is to use rEFInd's blind boot ability to choose between booting Clover->macOS and Windows. I don't like this solution, though, because it is clunky and requires checking 2 boot loaders should some issue arise.

 

I have attached my config.plist so anyone can see if I just have something wrong in there. I use Clover Configurator for most things, but I use a traditional plist editor for some others.

SMBIOS is iMac 17,1 - redacted for UUID reasons.

 

For some reason, I can't upload the plist, so I converted it to text. Renaming it to '.plist' will allow you to view it, should you need, in a plist editor.

 

Thanks for looking!

Attached Files



#2
01tt0ly

01tt0ly

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 15 posts

It's a bug,if you press 'a',it will bring ‘about clover’.

I used to use hotkey 'a' for android.



#3
superchase9000

superchase9000

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts

It's a bug,if you press 'a',it will bring ‘about clover’.

I used to use hotkey 'a' for android.

Is this a known bug?







Also tagged with one or more of these keywords: Clover, Hotkey, Booting


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2016 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy