Jump to content

[Guide] 10.11 El Capitan On the Surface Pro 4


  • Please log in to reply
228 replies to this topic

#221
ashwin1996

ashwin1996

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 13 posts

To boot the Sierra installer change your platform id to 0x12345678. I'm going to work on putting together a folder with all the files/bits I've used this weekend which should help.

can you please post the efi folder



#222
brianc118

brianc118

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Does trackpad gestures such as two finger scroll work? Thanks.



#223
Gandora21

Gandora21

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

No, and I havent really found anything online to get it to work.

 

Things currently not working for me (I havent had time to work on some of the tweaks posted)

-Wifi

-Bluetooth

-Trackpad Gestures

-Touch Screen

-Audio

-Occasional Glitches with Graphic Artifacts

 

Working

-Sleep

-Touch Cover

-Graphics

-Internet (With USB Dongle)

 

 

Overall, really loving the experience and excited to spend some more time tweaking it.



#224
gigalord

gigalord

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

 

*EDIT 2: If you want to get OSX working in a VM through Windows 10 on the SP4, follow this youtube howto. Everything works except for the cameras and bluetooth. Touch is pretty good. Just set resolution to 1/2 so you can see the screen properly. :-) 

 

 

 

Unfortunately this link on youtube not active anymore. Could you update it? Or at least tell where to find the information? Thanks!



#225
naterh

naterh

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 10 posts

This seems to be a pretty dead thread, but for updates:

 

I5 SP4 with intel 520

Running Sierra

Works:

Power Keys

Volumes Keys

Surface KB/Mouse (no touchpad support, it's mouse only for now)

Backlight, sleep etc

 

Not working:

Built in BT, Wifi, Camera, touchscreen.

Mind sharing how you were able to get the power and volume buttons to work?  I've got an sp3 but should be pretty similar. Thanks!


For those folks with trackpads detected as standard mouse, you can use Karabiner with hotkey scrolling.  I use it on my SP3 holding alt while thumbing across the trackpad allows for vert and horizontal scrolling. Not 2 finger but def much better



#226
kasobimail

kasobimail

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 8 posts

1.) No, the typecover works out of the box now.

2.) I installed using a USB 3.0 device, and USB 3.0 seems to be working just fine. I don't have a USB WIFI card to test out, but I don't see any reason why it wouldn't work.

Do you mean Type Cover can use 2 fingers gesture on trackpad?



#227
Hicks1gb

Hicks1gb

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 87 posts
  • Gender:Male
  • Interests:**Asus N71JQ, Core i7 - 720QM, ATI Mobility Radeon 5730 VRAM 1 GB
    **P5KPL/EPU, Core2 Quad...

Hi, i got still waiting for root device!!

 

Ok, solved ;)

Booting El Capitán Now.

 

 

I have a problem with the sound. I installed the version 1.1.3 of kext  and I edited my config.plist by adding the piece of code. My card is: Realtek ALC298 0x100103, layout 3, 13, 28 13 (10.9) -
I've tried all the layouts, but I still have no sound.
Someone gives me a hand?
regards



#228
Hicks1gb

Hicks1gb

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 87 posts
  • Gender:Male
  • Interests:**Asus N71JQ, Core i7 - 720QM, ATI Mobility Radeon 5730 VRAM 1 GB
    **P5KPL/EPU, Core2 Quad...
Can someone upload the sound kext with instructions?
Any news about WiFi or touchscreen?
This thread is a bit abandoned isn't?

#229
RoyceJ

RoyceJ

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

What am I missing? (SP4 i5 256GB 8GBRam)

After hours of {censored}ery I've managed to boot into clover but when I select the osx installer I just get a black screen. I left it for half an hour for good measure and can confirm it will not boot into osx. I've replaced my EFI folder with yours for good mesaure, erased and then reinstalled the installer onto my stick and still black screen. I tried two other sticks just in case and that didn't work either. What's going on???







0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2017 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy