Jump to content

Nvidia Web Driver updates for El Capitan (UPDATE 01/20/2017)

nvidia web driver updates el capitan 10.11

  • Please log in to reply
665 replies to this topic

#221
somian

somian

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

Ok I think, I messed up. I upgraded to OS X 10.11.1 before updating the video driver. Is there a way to update it afterwards?

 

the chicken-egg problem I have now is that I can't update the driver because my video card (GTX980ti) doesn't work without the driver and I can't see the GUI to upgrade the driver x)

 

The base for my computer is a mac pro 5,1, so I can't do any BIOS stuff or boot into anything else :/ hm… actually I think a linux live cd might work if I remove the boot SSD, but then what? :( or can I take the SSD, connect it to my macbook using a S-ATA/USB bridge and edit something? :X



#222
le0nardwashingt0n

le0nardwashingt0n

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 72 posts
  • Gender:Male

Ok I think, I messed up. I upgraded to OS X 10.11.1 before updating the video driver. Is there a way to update it afterwards?

 

the chicken-egg problem I have now is that I can't update the driver because my video card (GTX980ti) doesn't work without the driver and I can't see the GUI to upgrade the driver x)

 

The base for my computer is a mac pro 5,1, so I can't do any BIOS stuff or boot into anything else :/ hm… actually I think a linux live cd might work if I remove the boot SSD, but then what? :( or can I take the SSD, connect it to my macbook using a S-ATA/USB bridge and edit something? :X

At the clover boot screen find options and then boot args. remove nvda_drv=1 if it's there and replace with nv_disable=1 it should boot into the os (albeit with very poor graphics). log in and update the webdrivers, reboot and everything should be back to normal.



#223
somian

somian

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

Hi,

 

sorry, I'm on a mac pro 5,1. No clover here and no screen-contents at all :(



#224
le0nardwashingt0n

le0nardwashingt0n

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 72 posts
  • Gender:Male

Hi,

 

sorry, I'm on a mac pro 5,1. No clover here and no screen-contents at all :(

oh sorry, I didn't realize that's an issue. do you mean a real mac pro? I'm probably not going to be much help, sorry.



#225
polyzargone

polyzargone

    InsanelyMac Deity

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,796 posts
  • Gender:Male
  • Location:France

Hi,

 

sorry, I'm on a mac pro 5,1. No clover here and no screen-contents at all :(

 

Then boot in safe mode (without extensions). Should do the same as nv_disable=1.



#226
Micky1979

Micky1979

    I realized that I am lucky

  • Moderators
  • 4,798 posts
  • Gender:Male
  • Location:a 100m dal Tevere, vicino a Peppe

Then boot in safe mode (without extensions). Should do the same as nv_disable=1.

 

can't work, web drivers have "OSBundleRequired" key  set to "Safe Boot". If no other OSX installations.. he need to boot the Recovery HD or the installer and delete it manually using the Terminal.

Probably removing NVDAStartupEwb.kext should be enough:

rm -rf /Volumes/YourVolume/System/Library/Extensions/NVDAStartupWeb.kext


#227
loppol

loppol

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 16 posts

i updated to 10.11.2 beta and tried the lastest web driver with the kext editing but it's not working and reboots everytime TT



#228
Moviemakergr

Moviemakergr

    InsanelyMac Sage

  • Donators
  • 382 posts
  • Gender:Male

i updated to 10.11.2 beta and tried the lastest web driver with the kext editing but it's not working and reboots everytime TT

Same ..



#229
fantomas1

fantomas1

    InsanelyMacaholic

  • Supervisors
  • 4,297 posts
  • Gender:Male

i updated to 10.11.2 beta and tried the lastest web driver with the kext editing but it's not working and reboots everytime TT

 

it didn't work?

 

<key>NVDARequiredOS</key>

<string>15C</string>


#230
polyzargone

polyzargone

    InsanelyMac Deity

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,796 posts
  • Gender:Male
  • Location:France

 

it didn't work?

 

<key>NVDARequiredOS</key>

<string>15C</string>

 

 

Nope :(. Instant reboot as well.



#231
loppol

loppol

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 16 posts

 

it didn't work?

 

<key>NVDARequiredOS</key>

<string>15C</string>

 

I tried 15C and 15C27e, none of them are working



#232
fantomas1

fantomas1

    InsanelyMacaholic

  • Supervisors
  • 4,297 posts
  • Gender:Male

I tried 15C and 15C27e, none of them are working

 

SIP disabled?  sorry for asking



#233
loppol

loppol

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 16 posts

SIP disabled?  sorry for asking

this is what i set in config.plist

 

<key>RtVariables</key>

<dict>
<key>BooterConfig</key>
<string>0x28</string>
<key>CsrActiveConfig</key>
<string>0x67</string>
</dict>


#234
somian

somian

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

 

can't work, web drivers have "OSBundleRequired" key  set to "Safe Boot". If no other OSX installations.. he need to boot the Recovery HD or the installer and delete it manually using the Terminal.

Probably removing NVDAStartupEwb.kext should be enough:

rm -rf /Volumes/YourVolume/System/Library/Extensions/NVDAStartupWeb.kext

 

Thanks. I could try that (can't do it in the recovery, though, because the recovery doesn't work with that video card).

 

I could try it by connecting my mac pro SSD to my macbook, but hm…

 

The problem is: even if I prevent the nvidia driver from being loaded, I still can't use my video card, because the default apple driver doesn't support the maxwell cards :( 

 

I can only use the card with an nvidia web driver.



#235
fantomas1

fantomas1

    InsanelyMacaholic

  • Supervisors
  • 4,297 posts
  • Gender:Male

new Nvidia WebDriver - 346.03.03f02 is out!

(see the first post)

 

anyone to try it with 10.11.2 beta?   ^_^



#236
loppol

loppol

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 16 posts

new Nvidia WebDriver - 346.03.03f02 is out!

(see the first post)

 

anyone to try it with 10.11.2 beta?   ^_^

 

yes i just tried without any luck  :(



#237
Fljagd

Fljagd

    InsanelyMac Legend

  • Donators
  • 938 posts
  • Gender:Male
  • Location:France

new Nvidia WebDriver - 346.03.03f02 is out!

(see the first post)

 

Good on 10.11.1

Attached Files



#238
jperkins909

jperkins909

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 70 posts

yes i just tried without any luck  :(

 

that's unfortunate.



#239
levifig

levifig

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 50 posts
  • Gender:Male

Updated benchmarks. Starting to see a pattern here… ;)

 

GL-NvidiaDriversDifference3.jpg

 

20857 on GpuTest (TessMark X64)



#240
wave9x

wave9x

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Has anyone noticed stuttering with 346.03.03f02? I have a GTX 970. It is very noticeable using the OpenGL Extension Viewer test. The rotating cube stutters quite a bit. I also notice a lot of stuttering in Diablo III just running around.







Also tagged with one or more of these keywords: nvidia web driver, updates, el capitan, 10.11


4 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users

© 2016 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy