Jump to content

Intel Graphics HD4400 ,HDMI problem


  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1
ele146cc

ele146cc

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
Hi,
Every time i connect my monitor trough hdmi connection the laptop freeze and reset. I have full qe/ci and resolution on laptop's screen.

OS Version: Yosemite DP5
AppleIntelFramebufferAzul: 10.0.72
Ig-platform-id: 0x0A260006
Bootloader: Clover 2795

#2
Allaп

Allaп

    Staff Member

  • Local Moderators
  • 3,188 posts
  • Gender:Male
  • Location:Brazil
  • Interests:Yosemite PR

try use UseIntelHDMI option in config.plist



#3
ele146cc

ele146cc

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
Nothing has changed

#4
Allaп

Allaп

    Staff Member

  • Local Moderators
  • 3,188 posts
  • Gender:Male
  • Location:Brazil
  • Interests:Yosemite PR

try use DSDT injections



#5
jamiethemorris

jamiethemorris

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 519 posts
  • Gender:Male
  • Location:San Rafael, CA

Sounds like you may need a framebuffer edit... https://github.com/t...el_framebuffers



#6
ele146cc

ele146cc

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 12 posts

Allan , what kind of injection do you advise?

jamiethemorris, that framebuffer edit is only for desktop, but i'm using a laptop. It's the same?



#7
Allaп

Allaп

    Staff Member

  • Local Moderators
  • 3,188 posts
  • Gender:Male
  • Location:Brazil
  • Interests:Yosemite PR

Is the same, try use this patch, is very safe.



#8
ele146cc

ele146cc

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 12 posts

It doesn't work... With mavericks i have no problems i don't know why this gives to me all this problems.

I have tried with a SNB/Capri/Azul|DP or ND_______|HDMI/DVI*______|HDMI/DVI*______| and changing my ig-platform-id from 0x0A260006 to 0x0300220D but i have missing bluetooth controller transport



#9
Allaп

Allaп

    Staff Member

  • Local Moderators
  • 3,188 posts
  • Gender:Male
  • Location:Brazil
  • Interests:Yosemite PR

So friend.

Yosemite still beta, and have many bugs, nothing will work OOB per hour!



#10
ele146cc

ele146cc

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 12 posts

i have some good news!

I read the topic again and i found that i had written  0x0300220D but in clover i have to write 0x0D220003.

Now i have full qe/ci on HDMI and something weird with lvds.

Screen Below

 

Attached Files







0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy