Jump to content

Touchpad and Keyboard not working after installing stock ML

Sony Vaio E-series Laptop

  • Please log in to reply
72 replies to this topic

#61
styrian

styrian

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 829 posts
  • Gender:Male

Hello!

 

GraphicsEnabler=No is default value and must not be set. Have you tried to boot with the new Extrafolder to boot your existing install?

 

Have fun.



#62
styrian

styrian

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 829 posts
  • Gender:Male

Hello!

 

Please exchange DSDT.aml with attached one.

 

Have fun.

Attached Files



#63
Green_orange

Green_orange

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 46 posts

Hello!

Please exchange DSDT.aml with attached one.

Have fun.

Tried this one, didn't work either. Same error.

 

Have you tried to boot with the new Extrafolder to boot your existing install?

Have fun.

Yeah u reminded me, I forgot to tell you this thing....I tried the new extra folder on the USB bootloader that we made earlier. It booted fine, but PEG0 wasn't gone.  :no: (This indicates that the ATi card isn't turned off, right?)

 

EDIT1:

Right now the USB installer is working with the old DSDT.aml. I got it fromthe "extra" folder of the OSx install itself.



#64
styrian

styrian

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 829 posts
  • Gender:Male

Hello!

 

It is not so easy to switch of the AMD, because of structure of your ACPI tables. SSDT-4.dsl is giving a lot of errors at compiling. I have tried to implement the the switch off in DSDT. But that seems to be wrong, in the way I have it done. Sorry. Nice to hear, that the first DSDT.aml is working.

 

Have fun.



#65
Green_orange

Green_orange

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 46 posts

18686.jpg

 

Is this fine?

Working stuff:

USB

Dvd tray

Intel card

Not Working:

AMD ATI 7670M 

Intel Wireless (probably not gonna work soon)

Still unchecked:

Sound

Ethernet

 

 

 

Hello!

It is not so easy to switch of the AMD, because of structure of your ACPI tables. SSDT-4.dsl is giving a lot of errors at compiling. I have tried to implement the the switch off in DSDT. But that seems to be wrong, in the way I have it done. Sorry. Nice to hear, that the first DSDT.aml is working.

Have fun.

I think I could take same time to study this stuff and try to do it  :w00t:

 



#66
styrian

styrian

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 829 posts
  • Gender:Male

Hello!

 

Seems to be nice. Try if the brightness slider in monitor preferences is working.

 

Looks like no garbage installed til now. ;)

 

Can you please upload a saved systemprofiler and an IORegestry file?

 

If you are able to boot without any issues to your new install with bootstick, please make a clone of new install and run comboupdate 10 8.5 on clone. Try, if you can then boot your clone with temporary bootstick.

 

Have fun.



#67
Green_orange

Green_orange

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 46 posts

Alright, will get on it right away. Sorry for the wait  :angel:

Will upload the darwindump and IOReg dump in a few minutes.

 

EDIT1:

Files uploaded now.

Also the screen brightness thing works but grabbing the slider all the way down gives a black screen  B) .

Trying the comboupdate right away.



#68
styrian

styrian

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 829 posts
  • Gender:Male

Hello!

 

No files attached to post.

 

Black screen at the left end of brightness slider is normal.

 

Have fun.



#69
Green_orange

Green_orange

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 46 posts

Sorry about that.... insanelymac.com was offline for about 30 minutes, I don't know why. It was attaching the files then it gave me an error... then I found out that my post reached the site but the attachments didn't.  :yes:

I have attached the files now for sure.

 

One more thing: comboupdate worked on the clone drive.

Here is a pic:

 

cP0z1Fy.jpg

Attached Files



#70
styrian

styrian

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 829 posts
  • Gender:Male

Hello!

 

Are you able to boot the updated install, with the chameleonbootstick you have made?

 

If yes, run the comboupdate also on the other install (or clone).

 

For getting your ethernet working, if you have installed the by me uploaded kext as plugin of IonetworkingFamily.kext, you have to open Preferences, Network, add device, select ethernet, then open assistent, connect to local network. At the end of the procedure, shows up a window to specify the networkproperties. That´s normal. After some seconds the red light of ethernet device switches to green and connected. Then close the last window of assistent and save the preferences.

 

The next, we will do, is getting your CPUPM working. But for this we need a working Inet connection with ML.

 

Have fun.



#71
Green_orange

Green_orange

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 46 posts

Are you able to boot the updated install, with the chameleonbootstick you have made?

If yes, run the comboupdate also on the other install (or clone).

Yup, the 10.8.5 boots fine using the USB bootloader we created earlier.

 

 

For getting your ethernet working, if you have installed the by me uploaded kext as plugin of IonetworkingFamily.kext, you have to open Preferences, Network, add device, select ethernet, then open assistent, connect to local network. At the end of the procedure, shows up a window to specify the networkproperties. That´s normal. After some seconds the red light of ethernet device switches to green and connected. Then close the last window of assistent and save the preferences.

 

The next, we will do, is getting your CPUPM working. But for this we need a working Inet connection with ML.

 

 

Alright, let me try to get it working  :help:



#72
styrian

styrian

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 829 posts
  • Gender:Male

Hello!

 

Nice, also surely because of no unnecessary garbage anymore in system.

 

Have fun. ;)



#73
Green_orange

Green_orange

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 46 posts

Sorry for the long wait :( I have been through stuff you would never believe.

I'm just glad it's over.

Where were we??
Will try to get Ethernet working and will respond in a few hours







0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy