Jump to content

10.9.2 installer panics with AppleACPIPlatformExpert error

mavericks appleacpiplatformexpert acpi clover haswell

Best Answer kirb, 24 July 2014 - 02:20 PM

I was away for a few days; tried reinstalling tonight and then used the 10.9.4 combo update, boots successfully. Should be all good now, thanks so much for helping!

Go to the full post


  • Please log in to reply
32 replies to this topic

#1
kirb

kirb

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 16 posts
  • Gender:Male

Hi. I've spent all day trying to work out how to get the 10.9.2 installer to boot via Clover... I always end up with a panic: "Unable to find driver for this platform: \"ACPI\"." I've tried various combinations of -v-x -f GraphicsEnabler=No npci=0x2000, manually adding FakeSMC.kext and NullCPUPowerManagement.kext to /EFI/clover/kexts/10.9, and pretty much anything I could find googling that line; no luck. Any ideas?
 
These are the instructions I followed: http://www.skylineos...iguring-clover/http://www.skylineos...-configuration/. Previously I also tried https://rampagedev.w...-mountain-lion/ with the same result. I've also seen some reports that 10.9.0 would work but would I be able to upgrade back up to 10.9.4 without problems?
 
Specs:

  • Gigabyte H97-D3H
  • Core i5-4460 (a Haswell)
  • Intel HD Graphics 4600
  • 16GB RAM
  • ASUS 802.11n Wi-Fi adapter

Attached Files



#2
artur-pt

artur-pt

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 4,753 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Interests:TechManiaco

hello

 

have u try to boot

 

cpus=1

 

what clover version u are using ?

 

and don't use -x

 

good hack



#3
kirb

kirb

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 16 posts
  • Gender:Male

hello

 

have u try to boot

 

cpus=1

 

what clover version u are using ?

 

and don't use -x

 

good hack

 

Still happens with -v cpus=1. Using Clover r2758.



#4
artur-pt

artur-pt

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 4,753 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Interests:TechManiaco

hello

 

check what smbios clover choose 

 

o (options)

 

and try also use 10.9.4 image

 

no mac with series 9...

 

good hack



#5
kirb

kirb

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 16 posts
  • Gender:Male

hello

 

check what smbios clover choose 

 

o (options)

 

and try also use 10.9.4 image

 

no mac with series 9...

 

good hack

 

It's using iMac14,2; I also tried manually setting iMac14,1 and MacPro6,1 before I realised Clover can do that automatically. Downloading 10.9.4 now.



#6
PimentelX86

PimentelX86

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 2,940 posts
  • Gender:Male
  • Location:Area 51

Hello

 

I gave to you a solution via PM... check that

 

Bios Configuration: http://olarila.web33....php?f=2&t=1804



#7
kirb

kirb

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 16 posts
  • Gender:Male

Thanks. BIOS is all set right.



#8
PimentelX86

PimentelX86

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 2,940 posts
  • Gender:Male
  • Location:Area 51

Hello

Did you see that solution? that I gave to you?

Use that thing to install OSX...

Any kind of problematische in installation, please, ask help!



#9
kirb

kirb

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 16 posts
  • Gender:Male

Yep, thanks very much for that. After getting it up and running, I tried updating to 10.9.4 in the App Store. After the reboot Clover now freezes at the boot screen when it tries to boot OS X. Any ideas?



#10
PimentelX86

PimentelX86

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 2,940 posts
  • Gender:Male
  • Location:Area 51

Hello(not hallo rsrsrsrs GV this is to you rsrsrsrs)

 

You need adjust Clover again...

 

Install Clover

 

And create your config.plist with Hackintosh Vietnam, Create your SSDT with it too... see in here how: http://www.insanelym...for-hackintosh/

 

Install FakeSMC.kext with Kext Wizard help...

 

Read carefully.



#11
artur-pt

artur-pt

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 4,753 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Interests:TechManiaco

hello

 

not really with type of info .. update then get stuck in boot screen ...

 

post a pic

 

boot verbose to see where it stop .. only guessing..

 

good hack



#12
kirb

kirb

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 16 posts
  • Gender:Male

Should've been more clear sorry, the Clover boot menu doesn't even disappear.



#13
artur-pt

artur-pt

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 4,753 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Interests:TechManiaco

hello

 

what u saying is

 

clover gui don't appear ? .. clover theme is that ?

 

if so try to boot with pen installer

 

then try again to see what problem begin in clover install

 

good hack



#14
kirb

kirb

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 16 posts
  • Gender:Male

Best Answer

I was away for a few days; tried reinstalling tonight and then used the 10.9.4 combo update, boots successfully. Should be all good now, thanks so much for helping!



#15
PimentelX86

PimentelX86

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 2,940 posts
  • Gender:Male
  • Location:Area 51

Hello

 

Just some questions to see if system works fine...

 

*You got translucid bar?

*You have power management running fully in your system?

 

Download this kext: https://www.dropbox....ntInfo.kext.zip

Install it

 

Open console and write in seach box AICPUPMI and see how much P-States you got



#16
kirb

kirb

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 16 posts
  • Gender:Male
I see:
 
8:00:29 am kernel: AICPUPMI: [ 32 33 ]
8:00:30 am kernel: AICPUPMI: [ 32 33 34 ]
8:00:43 am kernel: AICPUPMI: [ 8 32 33 34 ]
8:03:13 am kernel: AICPUPMI: [ 8 34 ]
8:03:13 am kernel: AICPUPMI: [ 8 32 34 ]
8:03:13 am kernel: AICPUPMI: [ 8 32 33 34 ]
If you mean the top menu bar, no it's not translucent. Actually I had to disable all AppleIntelHD* kexts to stop it from hanging during boot; which should I enable?

#17
PimentelX86

PimentelX86

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 2,940 posts
  • Gender:Male
  • Location:Area 51

Hello

 

Hum... And you don't have a great Power management, only 4 states and 8 more far of 32... ideal is 8 14 22 near numbers... and 6 states is good to you...

 

I'll help you to fix these things...

 

What bootloader are you using??? Clover or Chameleon?



#18
kirb

kirb

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 16 posts
  • Gender:Male
Using Clover.

#19
PimentelX86

PimentelX86

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 2,940 posts
  • Gender:Male
  • Location:Area 51

Hallo

 

Ok... let's make some steps to make your system work:

 

Donwload Hakintosh Vietnam, you gonna use this app to configure all: http://www.insanelym...for-hackintosh/
* In the section CPU choose the CPU/Model of your computer (it will serve to create your SMBIOS within config.plist file)
* In SSDT section, select the Custom option, config.plist will be created on your desktop and you put this in EFI/Clover folder
* In Section Kext select AICPUPM patch (something like that lol) to correct AICPUPM and make OSX work well for you ...
* In section Grafik select an ideal option for your grafica intel ... up to you to configure and view the model description and screen resolution
* After selecting some important settings, but does not select anything useless or will mess up all your hard work
* If I am not mistaken in section Kext has the option to install FakeSMC, install this kext because it is very important for OSX and is the only kext really necessary.
*In Tools section select SSDT generate, to generate a SSDT in Extra folder in HDD, get this SSDT from Extra folder and put in EFI/Clover/ACPI/patched folder, after that delete Extra folder in HDD

 

After... report sucess :)
 



#20
kirb

kirb

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 16 posts
  • Gender:Male
Went through all that and now I can't boot - hangs waiting for the root device.





Also tagged with one or more of these keywords: mavericks, appleacpiplatformexpert, acpi, clover, haswell


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy