Jump to content

@ rigs I can't get up and running


Best Answer bman1096, 26 June 2014 - 11:58 PM

Ok thanks again to everyone because with all the suggestions and maybe me not trying everything together I got it on the DG41RQ by setting the BIOS to Legacy, SATA Only and turning on UEFI and then installing Mavericks with Chameleon EFI as the bootloader options and now it botts to Chameleon and then into Mavericks.  I can now finish this quad-boot up and be done after 1+ months of headache after headache.

 

Thanks again to namvan and dcai777.  You guys rock!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Thanks,

 

bman1096  :thumbsup_anim:  :thumbsup_anim:  :thumbsup_anim:  :thumbsup_anim:  :thumbsup_anim:

Go to the full post


  • Please log in to reply
76 replies to this topic

#1
bman1096

bman1096

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 45 posts

I have 2 different setups and can't get them up and running 10.9 and in the end I want to quad-boot 10.9, 7, 8.1 and Ubuntu 14.04.

 

1st rig is:

 

Gigabyte Z77M-D3H DUAL Bios UEFI motherboard

GeForce 210 PCIE video card

1tb Seagate HD (to be partitioned for 4 OS installs)

 

I can get 7 and 8.1 to dual boot but need to know the correct setup for Mavericks and Clover.  I have tried creating my USB from the Mac Store 10.9 app and using Niresh's USB installer to no avail.

 

 

2nd rig is:

 

Intel DG41RQ motherboard

onboard video but can use PCI since I need the PCIE slot for USB 3.0 card after install

1tb Seagate HD (to be partitioned for 4 OS installs)

 

I get 10.9 using Niresh's USB installed but reboot without the USB and get an Intel Motherboard error of "A Bootable Device Was Not Detected" and can't get it to even try without the USB.

 

Can I get any help on these to setups.  I have been trying nonstop for a month with no luck and have run out of luck and no one seems to answer on any sites I have posted these setups.

 

Thanks,

 

bman1096  :(  :(  :(



#2
dcai777

dcai777

    BAZINGA!!!!!!!!!!!

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 667 posts
  • Gender:Male
  • Location:San Jose, CA
  • Interests:Hacking your Hackintosh

Maybe if you read the rules?

http://www.insanelym...w-users-lounge/

You won't ever get the onboard video working with QE/CI on the G41 mobo. Get a PCI 8400GS for it.

Most people prefer myHack or manually making their usb with InstallESD.dmg. How are you making the Niresh USB and what CPUs do you have?

http://www.insanelym...-for-mavericks/



#3
bman1096

bman1096

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 45 posts

Ok thanks for the info.  I just write the Niresh to usb through DiskUtility and wrte image.  The 41RQ has a quad core Q6600 processor and the Gigabyte board has an i3 3.40.  I will try the video card on the 41rq and reply back Monday since I will try it tomorrow while at work.  Thanks again.



#4
dcai777

dcai777

    BAZINGA!!!!!!!!!!!

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 667 posts
  • Gender:Male
  • Location:San Jose, CA
  • Interests:Hacking your Hackintosh

OK using a mac, install charmelon to the installer usb and try again...

http://www.insanelym...ameleon-22-svn/



#5
bman1096

bman1096

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 45 posts

Ok I can get it to install with Niresh's USB installer and then when I reboot after it completes without the usb plugged in I get an Intel Motherboard error of:

 

No Bootable Device Has Been Detected

 

It then just sits there.  I have the BIOS set to Legacy and SATA Only and the hard drive is the only boot device.

 

bman1096



#6
dcai777

dcai777

    BAZINGA!!!!!!!!!!!

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 667 posts
  • Gender:Male
  • Location:San Jose, CA
  • Interests:Hacking your Hackintosh
Boot with the installer USB, but choose your hard drive instead of the selection screen at the prompt. What options did you select for the installation?

#7
bman1096

bman1096

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 45 posts

I can boot directly into Mavericks fine byt choosing the hard drive when booting to the usb..  I let the installer do the defaults which includes Chameleon Standard not EFI and GraphicsEnabler=Yes



#8
dcai777

dcai777

    BAZINGA!!!!!!!!!!!

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 667 posts
  • Gender:Male
  • Location:San Jose, CA
  • Interests:Hacking your Hackintosh
Ok then after you boot into the installation, use the link above to install charmelon, but onto the hdd this time. I'm not sure why niresh's installation of charmelon doesn't work...

#9
bman1096

bman1096

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 45 posts

It installed fine and completed and I restarted and got the same Intel Motherboard error of A Bootable Device Has Not Been Detected again.  Should I have installed it Standard or EFI?



#10
dcai777

dcai777

    BAZINGA!!!!!!!!!!!

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 667 posts
  • Gender:Male
  • Location:San Jose, CA
  • Interests:Hacking your Hackintosh
Does it work properly with the i3 build? Do they both have the same hdds? Look up "4k sector install charmelon" and use that guide.

#11
bman1096

bman1096

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 45 posts

No the i3 is not working either and yes they both have 1tb Seagate hard drives.  I will look up the 4k instructions and see if that works.

 

Thanks and will post back results.



#12
bman1096

bman1096

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 45 posts

Ok I created the usb with the app store 10.9 and ##### and boot to it and type GraphicsEnabler=Yes for my 8400gs video card and then I get a KP for NO HPETS FOUND CPU ERROR



#13
dcai777

dcai777

    BAZINGA!!!!!!!!!!!

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 667 posts
  • Gender:Male
  • Location:San Jose, CA
  • Interests:Hacking your Hackintosh

use myhack since i_boot/multi{censored}/tonycrapx86 isn't spported here.



#14
bman1096

bman1096

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 45 posts

Ok so I used myhack and created the usb and installed it and then followed tonymac's boot0 error fix and booted again from the usb and unmounted the drive and then ran terminal and typed in:

 

dd if=/usr/standalone/i386/boot1h of=/dev/disk0s2

 

to which I get No Such Directory error

 

Am I using the right 4k instructions?



#15
dcai777

dcai777

    BAZINGA!!!!!!!!!!!

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 667 posts
  • Gender:Male
  • Location:San Jose, CA
  • Interests:Hacking your Hackintosh

depends on the guide... is your mavericks hdd disk0?



#16
bman1096

bman1096

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 45 posts

Yes it is according to diskutil list in terminal



#17
dcai777

dcai777

    BAZINGA!!!!!!!!!!!

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 667 posts
  • Gender:Male
  • Location:San Jose, CA
  • Interests:Hacking your Hackintosh

run that command, but from the myhack installer usb



#18
bman1096

bman1096

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 45 posts

I did after I unmounted the Mavericks HDD through Disk Utility.



#19
dcai777

dcai777

    BAZINGA!!!!!!!!!!!

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 667 posts
  • Gender:Male
  • Location:San Jose, CA
  • Interests:Hacking your Hackintosh

from terminal?



#20
bman1096

bman1096

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 45 posts

Yes from terminal after unmounting drive and then running the command







0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy