Jump to content

AppleHDA For Yosemite - DP's


  • Please log in to reply
824 replies to this topic

#821
Mirone

Mirone

    InsanelyMac Deity

  • Local Moderators
  • 1,716 posts
  • Gender:Male
  • Location:Brazil

in terminal run:

 

Yes because im using kext utility... It does the install and rebuild for you

in terminal:

sudo touch /S*/L*/Extensions
sudo kextcache -Boot -U /


#822
scorekaj22

scorekaj22

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 11 posts

I've done that and rebooted and it doesn't change the problem

I've added my dumps to be sure that I'm not mistaken 

Attached File  codecandpinconfig.zip   2.95KB   0 downloads

 

The problem still consists of no sound and these symptoms

Attached File  Screen Shot 2014-09-19 at 08.28.54.png   107.55KB   0 downloadsAttached File  Screen Shot 2014-09-19 at 08.29.29.png   57.03KB   0 downloads

 

 



#823
rishi984

rishi984

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 17 posts

Hi Mirone!

 

I installed AppleHDA-265.69-ALC889_v2.zip and changed my DSDT accordingly but unfortunately it's not working :s...

 

Sysprefs shows "no output devices available" and system report is showing "Layout-ID: 0"

 

Zip contains boot.plist, DSDT and ioreg files.

 

Also doesn't work with the HDAEnabler4.kext

 

Thanks in advance!

 

Yosemite DP2

Chameleon r2380

GA-EX58-UD5 (Gigabyte site reports ALC889A codec, maybe that's the problem?)

 

EDIT: It seems the AppleHDA kext doesn't want to load, only through the kextload command. System report shows that AppleHDA.kext is NOT loaded.

 

Have installed the kext with this code:

sudo su
chmod -R 755 /System/Library/Extensions/AppleHDA.kext
chown -R root:wheel /System/Library/Extensions/AppleHDA.kext

rm -r -v /System/Library/Caches/com.apple.kext.caches/Startup/kernelcache

kextcache -m /System/Library/Caches/com.apple.kext.caches/kernelcache /System/Library/Extensions

 

9wk.png

h8o4.png

Hey man,

 

Can you share with me the process you went through to install Yosemite on your GA-EX58-UD5 motherboard.

I have the exact same model.

 

I can't seem to progress using Chameleon (PCI configuration begin error; tried all flags)

or Clover ( I don't get past the boot 6 prompt)

 

Please and thank you!



#824
tainsunyi

tainsunyi

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

hey,man. I collected all the information needed for you. hope u can find sth valuable .

Attached Files



#825
Mirone

Mirone

    InsanelyMac Deity

  • Local Moderators
  • 1,716 posts
  • Gender:Male
  • Location:Brazil

Hey man,

 

Can you share with me the process you went through to install Yosemite on your GA-EX58-UD5 motherboard.

I have the exact same model.

 

I can't seem to progress using Chameleon (PCI configuration begin error; tried all flags)

or Clover ( I don't get past the boot 6 prompt)

 

Please and thank you!

Audio ID=0?

Audio ID = Layout ID, fix it and call me back with the results.


hey,man. I collected all the information needed for you. hope u can find sth valuable .

Remove this flag in config.plist: npci=0x2000.







1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy