Jump to content

"Missing Bluetooth Controller Transport!" error

10.10 Yosemite error

  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1
ParolinM

ParolinM

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts
Yesterday I created a Bootable usb with Yosemite.
Today I lunch the installer in Clover but it gives me the "Missing Bluetooth Controller Transport!" error.
I put FakeSMC.kext and in Clover I set "-s kext-dev-mode=1".
How can I fix this problem?

Attached Files



#2
Klide7

Klide7

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

I solved this but unplugging everything, usb, ethernet, once this step is passed, reconnect keyboard and type exit, should bring you to install, anyways, I hope it does, try it :)

 

So unplug everything from computer, launch installer, then unplug mouse/keyboard, when it hangs, replug keyboard, type exit, gimme some news


This error is not caused by "Missing Bluetooth Controller Transport" it's actually the step that comes after this that hangs. I think it's linked to a video problem



#3
ParolinM

ParolinM

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts

I solved this but unplugging everything, usb, ethernet, once this step is passed, reconnect keyboard and type exit, should bring you to install, anyways, I hope it does, try it :)
 
So unplug everything from computer, launch installer, then unplug mouse/keyboard, when it hangs, replug keyboard, type exit, gimme some news
This error is not caused by "Missing Bluetooth Controller Transport" it's actually the step that comes after this that hangs. I think it's linked to a video problem


I have a laptop and only the USB stick is inserted.

#4
Klide7

Klide7

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

Maybe try GraphicsEnabler=No in clover arguments, maybe disable wifi in bios. I don't really know in that case :(



#5
crazybirdy

crazybirdy

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 117 posts
  • Gender:Male

Yesterday I created a Bootable usb with Yosemite.
Today I lunch the installer in Clover but it gives me the "Missing Bluetooth Controller Transport!" error.
I put FakeSMC.kext and in Clover I set "-s kext-dev-mode=1".
How can I fix this problem?

Use Clover r2695 above

and put FakeSMC.kext to /EFI/CLOVER/kexts/10.10

with "kext-dev-mode=1" only, without "-s",

it should work.

 

"-s" issue as your picture, just press "Enter" key.

"Missing Bluetooth Controller Transport!" is not the issue.



#6
ParolinM

ParolinM

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts

Maybe try GraphicsEnabler=No in clover arguments, maybe disable wifi in bios. I don't really know in that case :(


It doesn't work. :(

#7
ParolinM

ParolinM

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts

Use Clover r2695 above
and put FakeSMC.kext to /EFI/CLOVER/kexts/10.10
with "kext-dev-mode=1" only, without "-s",
it should work.

"-s" issue as your picture, just press "Enter" key.
"Missing Bluetooth Controller Transport!" is not the issue.

I have to create the folder 10.10?

#8
crazybirdy

crazybirdy

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 117 posts
  • Gender:Male

I have to create the folder 10.10?

 

yes, try it.



#9
rafikwood

rafikwood

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 12 posts

the same then you :(

Attached Files



#10
crazybirdy

crazybirdy

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 117 posts
  • Gender:Male

the same then you :(

FakeSMC wasn't loaded. which version of clover did you use? try different FakeSMC.



#11
ValKov

ValKov

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 11 posts

FakeSMC wasn't loaded. which version of clover did you use? try different FakeSMC.

I'm not rafikwood, but I have the same error. Clover 2696, FakeSMC 6.0.1164. Which one you recommend ?



#12
ParolinM

ParolinM

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts

yes, try it.

It works but I have two questions:
1) Can I install the kext for Mavericks in Yosemite?
2) I use a Wifi Dongle (D-Link DWA-131) but I can't install the app Wirless Network Utility. How can I fix it?Attached File  image.jpg   111.06KB   3 downloads

#13
PGHammer21B

PGHammer21B

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 18 posts

It's not only NOT a showstopper bug, it may not even be a bug - I've seen the same error message in Mavericks' verbose boot.

My suspicion - if you are using an iMac OR MacBook-based machine ID, both are based on portable-PC system-board criteria, where Bluetooth support is not only commonplace, but a given.  (Most iMacs - and all MacBooks - support Bluetooth.)  The chipset of my Hack is Intel's G41, and I'm using an iMac machine ID (20-inch mid-2007). - while the G41 chipset HAS been used in portable PCs, the version of G41 used in desktop system boards (which this board is in reality - specifically, ASUS' P5G41-M LX2/GB) does NOT support BT except via a third-party add-in board.  Mavericks complains - so does Yosemite; however, both will install nicely otherwise. 



#14
lightskreen

lightskreen

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 90 posts
  • Gender:Male

Use Clover r2695 above

and put FakeSMC.kext to /EFI/CLOVER/kexts/10.10

with "kext-dev-mode=1" only, without "-s",

it should work.

 

"-s" issue as your picture, just press "Enter" key.

"Missing Bluetooth Controller Transport!" is not the issue.

I tried this and it DID load fakesmc. Sadly still get the Missing bluetooth BS. lol At least I got past the still waiting for root device junk. :P



#15
crazybirdy

crazybirdy

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 117 posts
  • Gender:Male

I tried this and it DID load fakesmc. Sadly still get the Missing bluetooth BS. lol At least I got past the still waiting for root device junk. :P

try to boot with -x

or disable graphic card



#16
maly70

maly70

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 97 posts
  • Gender:Male

i had the same problem, I typed -x -x -x GraphicsEnabler=No and Extensions folder has no nvenet.kext .......etc, it only has nullcpu kext and fakesmc kext, Appleps2 and ps2Nub kext, I installed Yosemite 3 days ago and til now I never succeed to boot it

Asus Z77 le plus

intel i3 3225 3.4GHZ

intel4000 and GeForce 9600



#17
Cysco

Cysco

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

i had the same problem, I typed -x -x -x GraphicsEnabler=No and Extensions folder has no nvenet.kext .......etc, it only has nullcpu kext and fakesmc kext, Appleps2 and ps2Nub kext, I installed Yosemite 3 days ago and til now I never succeed to boot it

Asus Z77 le plus

intel i3 3225 3.4GHZ

intel4000 and GeForce 9600

 

Its graphic related problem.

 

If you boot with your GPU (GeForce 9600), move all AppleIntelHD* kext from your S/L/E folder to other folder or just delete it, then try to boot with Inject NVDA=true.

 

If you boot with your IGP (Intel 4000), try to boot with Inject Intel=true and InjectEDID=true.

 

This method work for me on Asrock Z77, Intel HD 4000 and GTS 250.



#18
macq

macq

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 117 posts

Use Clover r2695 above

and put FakeSMC.kext to /EFI/CLOVER/kexts/10.10

with "kext-dev-mode=1" only, without "-s",

it should work.

 

"-s" issue as your picture, just press "Enter" key.

"Missing Bluetooth Controller Transport!" is not the issue.

well I have the latest clover and the fakesmc is already present in that location.Still t have this.

well I had encontered this with developer builds of mavericks also and this was not an error of bluetooth but due to nvidia kexts.

At that time replacing the nvidia kexts from those of dp2 mavricks helped to boot.

Any advise other than above to get the boot goin?

Thanks







Also tagged with one or more of these keywords: 10.10, Yosemite, error


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy