Jump to content

iMessage doesn't work


  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1
mati_moto

mati_moto

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 13 posts

Hi there!

 

I have a problem with iMessage. I know about NVRAM fixes and the others, but in my case, still it doesn't work. Still it is an activation problem.
 
Now I am wondering how can I resolve my problem. Because I have a two network interfaces, WiFi and Ethernet, I've checked in terminal the 'numbers' of these interfaces and look what I've found!
Last login: Mon May  5 17:57:39 on console
mbp-mateusz:~ mati$ ifconfig 
lo0: flags=8049<UP,LOOPBACK,RUNNING,MULTICAST> mtu 16384
	options=3<RXCSUM,TXCSUM>
	inet6 ::1 prefixlen 128 
	inet 127.0.0.1 netmask 0xff000000 
	inet6 fe80::1%lo0 prefixlen 64 scopeid 0x1 
	nd6 options=1<PERFORMNUD>
gif0: flags=8010<POINTOPOINT,MULTICAST> mtu 1280
stf0: flags=0<> mtu 1280
en0: flags=8863<UP,BROADCAST,SMART,RUNNING,SIMPLEX,MULTICAST> mtu 1500
	ether 44:6d:57:13:67:2e 
	inet6 fe80::466d:57ff:fe13:672e%en0 prefixlen 64 scopeid 0x4 
	inet 192.168.1.26 netmask 0xffffff00 broadcast 192.168.1.255
	nd6 options=1<PERFORMNUD>
	media: autoselect
	status: active
p2p0: flags=8843<UP,BROADCAST,RUNNING,SIMPLEX,MULTICAST> mtu 2304
	ether 06:6d:57:13:67:2e 
	media: autoselect
	status: active
en2: flags=8863<UP,BROADCAST,SMART,RUNNING,SIMPLEX,MULTICAST> mtu 1500
	options=2b<RXCSUM,TXCSUM,VLAN_HWTAGGING,TSO4>
	ether e4:11:5b:57:10:a2 
	nd6 options=1<PERFORMNUD>
	media: autoselect (<unknown type>)
	status: inactive
mbp-mateusz:~ mati$

Look, my main network interface - WiFi has a name en0. Ethernet have name en2. So why the iMessage still does't work? Should I change a naming of the interfaces?



#2
JahStories

JahStories

    InsanelyMac Legend

  • Local Moderators
  • 1,354 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sicily, Italy.
  • Interests:Everything that got a screen on it, skateboarding, reggae music, PowerPcs, Amigas and retrogamin...

en0 have to be ethernet to make it work.



#3
mati_moto

mati_moto

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 13 posts

Oh, ok, so I will try… Thanks for the reply.



#4
pinarek

pinarek

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 653 posts
  • Gender:Male
  • Location:Deutschland

mati_moto .... Please insert your signature in the mac or hackintosh hardware a 

just so they can be better helped.


#5
TechGuru

TechGuru

    InsanelyMac Geek

  • Banned
  • PipPipPip
  • 148 posts
  • Gender:Male

simple fix no need for the fail of the new tonymac k



#6
pinarek

pinarek

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 653 posts
  • Gender:Male
  • Location:Deutschland

alexis6669  a very old video, where you can still use the com.apple.Boot.plist. Furthermore, much more factors for the function of iMessage are necessary such as nvram.plist deposit and credit card and so on.



#7
TechGuru

TechGuru

    InsanelyMac Geek

  • Banned
  • PipPipPip
  • 148 posts
  • Gender:Male

alexis6669  a very old video, where you can still use the com.apple.Boot.plist. Furthermore, much more factors for the function of iMessage are necessary such as nvram.plist deposit and credit card and so on.

old yes but works like a charm even now it's how i got 10.9.3 newest beta to work 



#8
ashindnile

ashindnile

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 88 posts
  • Gender:Male

without installing nvram? sure you did :rolleyes:



#9
TechGuru

TechGuru

    InsanelyMac Geek

  • Banned
  • PipPipPip
  • 148 posts
  • Gender:Male

without installing nvram? sure you did :rolleyes:

i sure as hell did get it without nvram and it was easy 



#10
Rampage Dev

Rampage Dev

    InsanelyMac Deity

  • Local Moderators
  • 2,056 posts
  • Gender:Male

I have a section on my Blog in regards to all the login items for Mac OS X:

 

http://rampagedev.wo...-and-imessages/

 

I apologize for those who seem to want to mislead you. You will need FileNVRam to enable messages however as you can read on my guide that you can create a permeant Nvram file which holds the keys that FileNVRam creates. Those who have been posting misleading information should excuse themselves from this topic. Thank you.

 

Let us know how it works out. 



#11
theconnactic

theconnactic

    Stubborn AMD user

  • Local Moderators
  • 2,973 posts
  • Gender:Male

i sure as hell did get it without nvram and it was easy


I think he meant he used Clover...
EDIT: nah, just saw the video...

#12
TechGuru

TechGuru

    InsanelyMac Geek

  • Banned
  • PipPipPip
  • 148 posts
  • Gender:Male

i don't have FileNVRam and imessage works as it shows in the video it's self and for some reason and i am thinking it was posting here i was placed under moderator queue ? even through i did nothing wrong 



#13
TechGuru

TechGuru

    InsanelyMac Geek

  • Banned
  • PipPipPip
  • 148 posts
  • Gender:Male

I think he meant he used Clover...
EDIT: nah, just saw the video...

cloverv2 get's me a kernel panic i am not sure why 







0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy