Jump to content

[AMD] General Chat, Questions & Answers

amd kernel general questions

  • Please log in to reply
65 replies to this topic

#1
tragediana150

tragediana150

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 291 posts
  • Gender:Male
  • Location:Poland
  • Interests:Music Production

Hahaha :D My HDD is set to IDE always and always working on IDE (first position). AHCI is not for my motherboard because there is no drivers to windows 7 to this mobo. And my performance is much higher on IDE if you compare it with AHCI (strange I know, but I feel the difference when I work).

And my Mobo has no FireWire :D I have no device on FireWire too :)

 

EDIT: But I will try to switch to AHCI to test it :)


Edited by tragediana150, 08 January 2014 - 07:11 PM.


#2
spakk

spakk

    If you try to please everyone, then you have certainly forgotten

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,889 posts
  • Gender:Male
  • Location:português

sorry, I write from my Galaxy Note 3, so I can write only limited

Hahaha :D My HDD is set to IDE always and always working on IDE. AHCI is not for my motherboard because there is no drivers to windows 7 to this mobo. And my performance is much higher on IDE if you compare it with AHCI (strange I know, but I feel the difference when I work).<br />And my Mobo has no FireWire :D I have no device on FireWire too :)<br /><br />EDIT: But I will try to switch to AHCI to test it :)

IDE HDD's make very common boot problems! better under Osx are SATA HDD's!
but I think that what we are discussing here does not fit here on this page.



#3
tragediana150

tragediana150

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 291 posts
  • Gender:Male
  • Location:Poland
  • Interests:Music Production

I am sorry for my mistake, I use SATA HDD but mobo is set to IDE mode, because it is faster than the AHCI mode without drivers. Now I am testing it on AHCI mode but at this moment stuck on "hfs mounted" again. I report back in a few minutes.

 

It is not working on my specs. Ok, close the subject :D I will working about it and if I succes I will post here.

if not succes, then I will wait for another kernel release. Thanks @spakk :)


Edited by tragediana150, 08 January 2014 - 07:22 PM.


#4
Diazz72

Diazz72

    ExAMD Terminator

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 176 posts
  • Gender:Male
  • Location:CROATIA

Any ideas why kernel require NULLCPUPowerManagment to boot?



#5
tragediana150

tragediana150

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 291 posts
  • Gender:Male
  • Location:Poland
  • Interests:Music Production

Any ideas why kernel require NULLCPUPowerManagment to boot?

I remember that my system run only with NullCPU but when I changed FakeSMC.kext to another version (newer or older) then NullCPU was not required anymore :) You can try that :)



#6
Duran Keeley

Duran Keeley

    InsanelyMac Sage

  • Local Moderators
  • 360 posts
  • Gender:Male

Any ideas why kernel require NULLCPUPowerManagment to boot?


To Answer more in full detail. NullCPUPowerManagement disables the AppleIntelCPUPowerManagement as we can not create C & P States for native power management there for preventing a kernel panic when MSR 0xE2 gets writing to AppleIntelCPUPowerManagement (Unless you use Andy's Tools you can then generate 4 or so States).
[If someone can correct me where I'm wrong that will be great thanks]

"P-state is an operational state, meaning that the core / processor can be doing useful work in any P-state" - quote Intel
"C-state is an idle state. Since an idle CPU isn't doing anything" - quote Intel

The surprising thing is Sleep sometimes gets disabled from NullCPUPowerManagement

#7
Duran Keeley

Duran Keeley

    InsanelyMac Sage

  • Local Moderators
  • 360 posts
  • Gender:Male
Opening this topic as a Q & A section of the AMD side. So general questions that may not be related to the kernel in testing or asking for help. IE: How to compile a kernel? What does NullCPUPowerManagement on AMD? How can I run X Y Z program?. Thanks

#8
tragediana150

tragediana150

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 291 posts
  • Gender:Male
  • Location:Poland
  • Interests:Music Production

I repeat my question (I have a little more free time now).

Any ideas to hfs mounted... and OPEMU error?

I've changed the 3kexts that you wrote @spakk and not help. Should I replace every kexts from 10.9.0 to try or it is unnecessary?



#9
spakk

spakk

    If you try to please everyone, then you have certainly forgotten

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,889 posts
  • Gender:Male
  • Location:português

I repeat my question (I have a little more free time now).

Any ideas to hfs mounted... and OPEMU error?

I've changed the 3kexts that you wrote @spakk and not help. Should I replace every kexts from 10.9.0 to try or it is unnecessary?

hi tragediana150,
boot your system with Andy's kernel BSA_R8?  http://www.insanelym...on-amd/page-263  Post #5247



#10
tragediana150

tragediana150

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 291 posts
  • Gender:Male
  • Location:Poland
  • Interests:Music Production

Yep, working :)

Shutdown = work

Restart = work

Launchpad = Pink icons (with LaunchpadRefresh.app icons are normal)

Icon bug back again



#11
Traace

Traace

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 35 posts

I want to use Chameleon but my System reboots with AMD Kernel.

 

Only Clover is working but it's only detect 1-2 cores.

 

Someone can help me to solve?

 

Also still no luck running 10.9.2, stucks in boot.



#12
roidm

roidm

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,059 posts
  • Gender:Male
  • Location:Spain

I want to use Chameleon but my System reboots with AMD Kernel.

 

Only Clover is working but it's only detect 1-2 cores.

 

Someone can help me to solve?

 

Also still no luck running 10.9.2, stucks in boot.

Clover works fine here, same cpu and asus motherboard, it boots perfectly fine in uefi mode, what's your config file?  



#13
Traace

Traace

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 35 posts

Clover works fine here, same cpu and asus motherboard, it boots perfectly fine in uefi mode, what's your config file?  

 

 

Yes in UEFI Mode there is no "core issue" but i use MBR(Bios) method.

 

Finally i'm able to boot with chameleon after reinstall. System was broken anyway cause of 10.9.2

 

Whatever.. thanks for ur help.



#14
lpukraine

lpukraine

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 88 posts
  • Gender:Male
  • Location:Ukraine, Lviv

Thought i'd better post the slim down version of what happens to here as well.

You can use theconnactic method of Migration of an Account or find a working Mac/Intel Hack create an account and copy these files.

Spoiler

 

Maybe to get working imessage and facetime we need to activate them on Intel hack and just copy files in same way. Which files contains imessage and facetime account's info? Anobody try this method?



#15
Duran Keeley

Duran Keeley

    InsanelyMac Sage

  • Local Moderators
  • 360 posts
  • Gender:Male

Maybe to get working imessage and facetime we need to activate them on Intel hack and just copy files in same way. Which files contains imessage and facetime account's info? Anobody try this method?


Wish it was that easy. It's somehow kernel related. Try the patched AMD kernel on an already activated iMessage Intel machine and activation will still fail

#16
lpukraine

lpukraine

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 88 posts
  • Gender:Male
  • Location:Ukraine, Lviv

Wish it was that easy. It's somehow kernel related. Try the patched AMD kernel on an already activated iMessage Intel machine and activation will still fail

at evening i want to try log in imessage and facetime with my account on intel hack on virtual machine. but i don't know which files i have to copy to my amd hack. want to try this method. maybe i will see a wonder :drool:



#17
gedna

gedna

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 63 posts

Got the problem

 

Made USB drive with 10.9.1 

trying to  boot, -v

and it stuck at  lines

hfs:summary table not allowed on FS with block size of 2048

hfs: could not initialize summary table for (my usb name)

 

Whats the problem?



#18
spakk

spakk

    If you try to please everyone, then you have certainly forgotten

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,889 posts
  • Gender:Male
  • Location:português

Got the problem

 

Made USB drive with 10.9.1 

trying to  boot, -v

and it stuck at  lines

hfs:summary table not allowed on FS with block size of 2048

hfs: could not initialize summary table for (my usb name)

 

Whats the problem?

 

1. always make your signature otherwise we can not help you.

2.create a photo and upload it here, then we can say more :)


Edited by spakk, 17 January 2014 - 02:03 PM.


#19
gedna

gedna

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 63 posts

1. always make your signature otherwise we can not help you.

2.create a photo and upload it here, then we can say more :)

OK :)

im on amd Phenom 9600 4gb ram geforce 8500gt using myhack to make bootable usb, replaced kernel (tried R9 and R8) 

trying to boot but got stuck at this line all the time

what could be the problem?

Attached Files



#20
Duran Keeley

Duran Keeley

    InsanelyMac Sage

  • Local Moderators
  • 360 posts
  • Gender:Male

at evening i want to try log in imessage and facetime with my account on intel hack on virtual machine. but i don't know which files i have to copy to my amd hack. want to try this method. maybe i will see a wonder :drool:


Please read my post again. There are no files that you can copy that will make iMessage work. Activation works strictly via a non modified kernel at this stage (even if the kernel is recompiled and still not modded it will work).

Moving these posts to maybe the Q&A as this is for iCloud





Also tagged with one or more of these keywords: amd, kernel, general questions


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy