Jump to content

No audio on Asus P5Q-EM - ALC1200 - AppleHDA.kext


Best Answer Mirone, 10 November 2013 - 12:55 PM

yes it would be possible with VoodooHDA.

Go to the full post


  • Please log in to reply
55 replies to this topic

#41
ads103

ads103

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 26 posts
  • Gender:Male

Something has changed!

Now in System Information -> Audio, when I click "Intel High Definition Audio," there are 5 "line output" options!

There are still no output devices in System Preferences nor Audio Midi Setup. I put a screenshot in the attached zip file. 

Although I don't understand what you're doing, it seems to be a step in the right direction. Could you explain what changes have been made? 

Attached Files



#42
Mirone

Mirone

    InsanelyMac Deity

  • Local Moderators
  • 2,048 posts
  • Gender:Male
  • Location:Brazil
Are you using any kext HDAEnabler or similar?
delete all kexts that might disrupt.
let alone DSDT + AppleHDA.
look here:

Attached Files



#43
ads103

ads103

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 26 posts
  • Gender:Male

I removed the HDAEnabler that I'd previously put in Chameleon, and rebooted. 

Nothing has changed. I still see those "line output" devices in System Information, but still no output or input devices in System Preferences or Audio Midi Manager. 



#44
Mirone

Mirone

    InsanelyMac Deity

  • Local Moderators
  • 2,048 posts
  • Gender:Male
  • Location:Brazil

try this:

Attached Files



#45
ads103

ads103

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 26 posts
  • Gender:Male

I see my audio hardware in System Information! Yet my devices aren't showing up in Audio Midi setup nor System Preferences.

Attached Files



#46
Mirone

Mirone

    InsanelyMac Deity

  • Local Moderators
  • 2,048 posts
  • Gender:Male
  • Location:Brazil
this repairing permissions
and rebuilding caches?


#47
ads103

ads103

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 26 posts
  • Gender:Male

I used Kext wizard to repair permissions and rebuild cache. 



#48
Mirone

Mirone

    InsanelyMac Deity

  • Local Moderators
  • 2,048 posts
  • Gender:Male
  • Location:Brazil

try this:

 

Attached Files



#49
redneck

redneck

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 206 posts

I have posted how I got ALC 262 working on snow,leo, ML and Mav.

Get the Taragu hda patcher from downloads > its in the ALC262 pack.

copy the Taragu patcher to a folder , copy your codec to the folder and drag the codec over the patcher.

then install your HDAkext alc1200. with kext utility

run permission repair and reboot.

I would use flags -F -f -v



#50
Mirone

Mirone

    InsanelyMac Deity

  • Local Moderators
  • 2,048 posts
  • Gender:Male
  • Location:Brazil
this tool is obsolete
for newer codecs.


#51
ads103

ads103

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 26 posts
  • Gender:Male

So should I not use the Taragu patcher?

 

I just installed the new dsdt and kext. I see "Audio ID: 12" in System Information, with no inputs/outputs listed, and no devices in System Preferences. It seems we've taken a step backwards. 



#52
Mirone

Mirone

    InsanelyMac Deity

  • Local Moderators
  • 2,048 posts
  • Gender:Male
  • Location:Brazil

ALC888_v100001 motherboards

not supported, sorry.



#53
ads103

ads103

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 26 posts
  • Gender:Male

I'm not sure I understand. 

Do you mean that it simply isn't possible to get audio working on this board? It looks like USB speakers would be the easiest solution, anyway. 



#54
Mirone

Mirone

    InsanelyMac Deity

  • Local Moderators
  • 2,048 posts
  • Gender:Male
  • Location:Brazil

Best Answer

yes it would be possible with VoodooHDA.



#55
ads103

ads103

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 26 posts
  • Gender:Male

Since I have absolutely no desire to use VoodooHDA, I've gone ahead and ordered some USB speakers. 

Thank you all for your help. :) 



#56
starysmok

starysmok

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Hi, i have P5Q motherbourd and i actived sound byMultibeast using the ALC888 Legacy (i has comment for older motherbourds) from No DSDT.

 

But Worning this chip has issue some times the bios those not activate and no OS can see it Windows, Linux just none, i have find out on forums that this just happend..







0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy