Jump to content

10.6 installation aborts with artifacts


Best Answer mBaRrE, 23 October 2013 - 02:57 AM

Great man, thank you so much! Got it working, had to add the EthernetBuiltIn-string to the boot.plist :) . So let's see if I'm able to update it to Mavericks! Thank you so much for your help!

 

Edit: Mavericks download aborts after a few minutes. App store is telling me that I should check my internet-connection. Is it because anybody is loading Mavericks atm or is it an issue with my connect?

Go to the full post


  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1
mBaRrE

mBaRrE

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 11 posts

Hello partypeople!

I tried to install 10.6 retail on my PC. My PC got the following hardware:

 

Intel Core2Duo E8400
ASUS P5Q motherboard

4GB DDR2 @ 1066 MHz

Club 3D ATi HD4870 / 512 MB

PLEXTOR 64 GB SSD

1,5 TB WesternDigital HDD

Realtek 1839 familiy PCI-E ethernet-card

LG BluRay drive

 

I use the latest ##### version to boot up the 10.6 MacOS retail disk (I just noticed that software from tonysmac isn't supported here, so I'm not sure if I can get help here anyway? :D ). I start the installtion with the following commands "-v -graphicsenabler=no -pcirootuid=0". When the installation starts I can see all the nice stuff is going on. It takes a while and I can see that the setup loads my hardware, finds all my HDD-drives, etc... At some point the installation-log scrolls super-fast and I can't really see whats going on there. I think the last message it shows is something with NTSF, but I'm really not sure, as it vanish very fast. And then the installation suddenly stops with some artifacts as you can see on my screenshot.

 

Do you guys know what can cause this issue? Or do you need more informations? If so, is it possible to get a log-file with the error-messages somewhere or is it deleted once I reset my PC? I can remember, that I got 10.6 SL running on the same PC a while ago. So I'm pretty sure it will work, but I just can't recall how I did it :) .

Thank you for your time :) .

Attached Files



#2
JahStories

JahStories

    InsanelyMac Legend

  • Local Moderators
  • 1,120 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sicily, Italy.
  • Interests:Everything that got a screen on it, skateboarding, reggae music, PowerPcs, Amigas and retrogamin...

go get the latest pandora if u want to use a supported app.

have you tried booting with with -s to safe boot?

btw there are lots of topics and guides about your mobo search and follow one

and you should check if someone else worked out to enable acceleration with your graphics card



#3
rlf

rlf

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,000 posts

Pandora doesn't work with 10.6 Snow Leopard.

 

Go get ModCD at osx86.net: http://www.osx86.net...om-modcd-0-3-2/

 

Boot using only -x

 

Also, read this: http://www.insanelym...-em-and-others/



#4
JahStories

JahStories

    InsanelyMac Legend

  • Local Moderators
  • 1,120 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sicily, Italy.
  • Interests:Everything that got a screen on it, skateboarding, reggae music, PowerPcs, Amigas and retrogamin...

i thought that pandora was snow compatible, btw with that specs he could easily install 10.8 or try 10.9 if there isn't any particular unsupported application...  :P



#5
mBaRrE

mBaRrE

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 11 posts

Thanks for your help guys :D . I will try it with -x and -s like you mentioned and will get a new boot-cd. I don't really need 10.6 and would like to start wirh a newer version but I was under the impression that I need 10.6 to upgrade it until the newest version or at least need OS X to create a boot-medium from the MacAppStore purchase. Or art there still retail DVDs available (would be great since USB-booting doesn't works very well with my mainboard)?.

 

And thanks for the link to the P5Q-tutorial. That is the one I was using back in the days when I first tried to install 10.6 on my PC and it worked for me :D . I will let you know if I was able to install 10.6! Thanks again :) .



#6
mBaRrE

mBaRrE

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 11 posts

(Creating a new answer instead of edit my old post to make sure it will be noticed :-P )

 

Thanks to you guys I was able to install and run 10.6 with the ModCD without any issues :D . Then I wanted to download 10.9 but I wasnt able to log in into the App-store. So I followed a random Youtube-video to fix it, but it destroyed the installation :-P . So have to reinstall OS X and see if I can fix that App-store problem!

Thanks again for your help :) .



#7
rlf

rlf

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,000 posts

There is some guidance to app store problems in here:  http://www.insanelym...or-has-occured/



#8
mBaRrE

mBaRrE

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 11 posts

Best Answer

Great man, thank you so much! Got it working, had to add the EthernetBuiltIn-string to the boot.plist :) . So let's see if I'm able to update it to Mavericks! Thank you so much for your help!

 

Edit: Mavericks download aborts after a few minutes. App store is telling me that I should check my internet-connection. Is it because anybody is loading Mavericks atm or is it an issue with my connect?







0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy