Jump to content

Cannot boot with "missing bluetooth controller transport"


  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1
tonald

tonald

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts

Hi all

 

I come across the boot issue after installation of 10.8.5. Any help is welcomed.

 

Here is the spec of my first Hackintosh build.

Motherboard: Gigabyte B85-D3H

CPU: Intel 4440 CPU

Graphics: on board HD4600

Ram: 8gb

HDD: Two SATA harddisk

 

Installation

I have two harddisks. One is installed with windows 8.1 and the other one is for me to install OSX.

Bootloader chimera 2.2.66 is installed in the hdd that windows installed

I cannot boot into installation at first. But finally, I boot with -x (safe mode) and installed 10.8.5

 

Post-Installation

But sadly, I cannot boot into OSX 10.8.5.

I got "missing bluetooth controller transport" and would get "Resetting IOCatalogue" after about 5-10 minutes later. It stucks in here.

More log is attached in the screenshot.

 

Here is what I have tried:

  1. -x
  2. -f
  3. GraphicsEnabler=No
  4. Disable vt-d in bios
  5. Disable XHCI in bios
  6. Update to the latest bios
  7. Remove IntelHD***.kext, ATI*** and NVD***.kext   (I am not sure do I need to delete appleintelframebuffercapri.kext as well

 

I have really no idea now. Please give me a helpful hand and tell me if you need more info. Thanks in advance.

Attached Files



#2
Ion Darie

Ion Darie

    InsanelyMac Geek

  • Donators
  • 132 posts
  • Gender:Male
  • Location:Romania

Did you copy FakeSMC to your new installation?



#3
tonald

tonald

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts

Did you copy FakeSMC to your new installation?

Thanks. Now I can boot into safe mode!

But I still can't boot without -x, any idea :)



#4
Ion Darie

Ion Darie

    InsanelyMac Geek

  • Donators
  • 132 posts
  • Gender:Male
  • Location:Romania
Im preety sure it wont boot in normal mode because u dont have any video drivers since u deleted them :) try putting intel kexts back and post results

#5
iFIRE

iFIRE

    InsanelyMacaholic

  • Banned
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,807 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bcn-Spain

READ this topic:            #1            



#6
tonald

tonald

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts

I reinstall OSX 10.8.5 and only add FakeSMC to /S/L/E.

It now can boot into safe mode. 

 

And I also add IGPlatformID and IGPEnabler into org.chameleon.boot.plist.

In About Mac, it seems that it can recognise HD4600 although the graphic is safe mode is still poor. 

 

 

But for normal boot, it still cannot boot

The last log is still:

 

missing bluetooth controller transport

 

 

Thanks



#7
tonald

tonald

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts

Thanks. But I cannot understand the post. So I am need copy those text to certain file? 

Any help is much appreciated :)

 

But, I think it only affects the graphic instead of the boot issue?



#8
tonald

tonald

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts

Finally, I can boot into osx without -x

Just disable vt-d is ok now. Thanks everyone :)

But actually is there any way can boot with vt-d?



#9
Danz207

Danz207

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 27 posts
  • Gender:Male
  • Location:Australia

But actually is there any way can boot with vt-d?

Try booting with 'dart=0'



#10
Potatofly

Potatofly

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

Thanks Danz207, this helped me discover that vt-d got re-enabled in my BIOS.







1 user(s) are reading this topic

1 members, 0 guests, 0 anonymous users


© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy