Jump to content

[Fixed, HDMI only for now] Intel HD4000 w/ 63MB ram w/ QE/CI (Mavericks only, sorry ML :/ )


  • Please log in to reply
38 replies to this topic

#21
pokenguyen

pokenguyen

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 429 posts
  • Gender:Male

You can enable DP ports by using IntelCapriFB=4 and patch your AppleIntelFramebufferCapri kext with this code (credit to kpkp):
 

sudo perl -pi -e 's|\x04\x00\x00\x81.{107}\x04\x00\x66\x01.{108}|\x08\x00\x00\x06\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x02\x00\x11\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x04\x00\x66\x01\x01\x02\x04\x02\x00\x00\x00\x04\x00\x00\x00\x01\x00\x00\x00\x40\x10\x07\x00\x00\x10\x07\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x05\x03\x00\x00\x02\x00\x00\x00\x30\x02\x00\x00\x02\x05\x00\x00\x00\x04\x00\x00\x07\x04\x00\x00\x03\x04\x00\x00\x00\x04\x00\x00\x81\x00\x00\x00\x04\x06\x00\x00\x00\x08\x00\x00\x06\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x02\x00\x11\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00|' ~/Desktop/AppleIntelFramebufferCapri.kext/Contents/MacOS/AppleIntelFramebufferCapri


#22
midi :D

midi :D

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 142 posts

Switch over to IG Platform 3 and look, if it is running for you. Let me know if it is working. If you get LVDS working with it, I try to help you with HDMI.

 

Have fun.

In fact, I can't get the LVDS working w/ IGP 3, it is on but black, and i only get HDMI output :/ w/ IGP 4 i can get LVDS working since it's the only port, and on IGP3 there are 4. maybe i can add an HDMI entry to the kext even if I'm using IGP4, and btw, I get somekind of "spdisplay..." in the Sys info, and I tried to override the existing EDID (and I don't know if it really worked) and I still see that "spdis...". I'm using Clover, should I returne to Chameleon? (Enoch, since it boots the system up :P)



#23
pokenguyen

pokenguyen

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 429 posts
  • Gender:Male

In fact, I can't get the LVDS working w/ IGP 3, it is on but black, and i only get HDMI output :/ w/ IGP 4 i can get LVDS working since it's the only port, and on IGP3 there are 4. maybe i can add an HDMI entry to the kext even if I'm using IGP4, and btw, I get somekind of "spdisplay..." in the Sys info, and I tried to override the existing EDID (and I don't know if it really worked) and I still see that "spdis...". I'm using Clover, should I returne to Chameleon? (Enoch, since it boots the system up :P)

The code above adds all IGP 3 ports to IGP 4. What do you expect when swtiching to Chameleon?



#24
midi :D

midi :D

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 142 posts

I donno :P



#25
midi :D

midi :D

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 142 posts

You can enable DP ports by using IntelCapriFB=4 and patch your AppleIntelFramebufferCapri kext with this code (credit to kpkp):
 

sudo perl -pi -e 's|\x04\x00\x00\x81.{107}\x04\x00\x66\x01.{108}|\x08\x00\x00\x06\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x02\x00\x11\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x04\x00\x66\x01\x01\x02\x04\x02\x00\x00\x00\x04\x00\x00\x00\x01\x00\x00\x00\x40\x10\x07\x00\x00\x10\x07\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x05\x03\x00\x00\x02\x00\x00\x00\x30\x02\x00\x00\x02\x05\x00\x00\x00\x04\x00\x00\x07\x04\x00\x00\x03\x04\x00\x00\x00\x04\x00\x00\x81\x00\x00\x00\x04\x06\x00\x00\x00\x08\x00\x00\x06\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x02\x00\x11\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00|' ~/Desktop/AppleIntelFramebufferCapri.kext/Contents/MacOS/AppleIntelFramebufferCapri

I have saved AppleIntelFramebufferCapri.kext on the desktop and only documents folder from /S/L/E then I executed the command line, is that what I should do?
And then installed it using kext wizard.

#26
pokenguyen

pokenguyen

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 429 posts
  • Gender:Male

I have saved AppleIntelFramebufferCapri.kext on the desktop and only documents folder from /S/L/E then I executed the command line, is that what I should do?
And then installed it using kext wizard.

Correct, and if it does not work, reinstall vanilla kext from your document folder.



#27
midi :D

midi :D

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 142 posts

It worked, it recognize the HDMI but I can't see anything, it stays blue! I let it for more than 15mins and still blue in both screens. Is the command line for HDMI only?



#28
pokenguyen

pokenguyen

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 429 posts
  • Gender:Male

It worked, it recognize the HDMI but I can't see anything, it stays blue! I let it for more than 15mins and still blue in both screens. Is the command line for HDMI only?

The command line copy all ports from IntelCapriFB=3, which has 3 ports. Have you tried IntelCapriFB=3 with vanilla kext?



#29
midi :D

midi :D

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 142 posts

Yes, before and after the command line, same result:

-Black screen but backlight is on

-HDMI works normally

In ICFB=4:

-LVDS works like charm

-HDMI: I get a blue screen (the blue screen you get when you plug an external display) and stays forever like that even after removing the cable

I don't have any miniDisplayPort (YEAH! Sony! --"), 1HDMI and 1VGA port!



#30
pokenguyen

pokenguyen

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 429 posts
  • Gender:Male

Use IntelCapriFB=8 and repatch your vanilla kext with the script:

sudo perl -pi -e 's|\x08\x00\x66\x01\x01\x03\x03\x03\x00\x00\x00\x04\x00\x00\x00\x01\x00\x00\x00\x20\x10\x07\x00\x00\x10\x07\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\xF0\xD9\x05\x00\x00\x00\x00\x00\x01\x00\x00\x00\x02\x00\x00\x00\x30\x00\x00\x00\x02\x05\x00\x00\x00\x04\x00\x00\x07\x01\x00\x00\x03\x04\x00\x00\x00\x04\x00\x00\x07\x01\x00\x00|\x08\x00\x66\x01\x01\x03\x03\x03\x00\x00\x00\x04\x00\x00\x00\x01\x00\x00\x00\x20\x10\x07\x00\x00\x10\x07\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\x00\xF0\xD9\x05\x00\x00\x00\x00\x00\x05\x03\x00\x00\x02\x00\x00\x00\x30\x02\x00\x00\x03\x04\x00\x00\x00\x04\x00\x00\x07\x01\x00\x00\x04\x06\x00\x00\x00\x08\x00\x00\x06\x00\x00\x00|'  ~/Desktop/AppleIntelFramebufferCapri.kext/Contents/MacOS/AppleIntelFramebufferCapri

Make sure that you have vanilla kext in desktop.



#31
midi :D

midi :D

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 142 posts
OK, I'll try it now, but I have suggestion: can't we change the LVDS port from ICFP=3 w/ the one from ICFB=4? And can you give me a link to the topic that you take those command line? :D THANK U A LOT :D

 

NEVER MIND

The first command line was made for Mavericks, and I have tested it on Mountain Lion, so that's why it didn't work.

THANKS A LOT :D

I'll see what I cam do for the VGA port :D



#32
Allaп

Allaп

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 2,543 posts
  • Gender:Male
  • Location:Brazil

script exists for this device?

 

IntelCapriFB = 9?

 

i can enable audio HDMI.



#33
abdouoi

abdouoi

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 21 posts
  • Gender:Male

Does HDMI audio work ?



#34
midi :D

midi :D

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 142 posts
HDMI audio doesn't work, and IGP=9 wont work (it doesn't recognize the graphic card). @Allan Oliveira, Can you?

#35
Allaп

Allaп

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 2,543 posts
  • Gender:Male
  • Location:Brazil

have not tested it yet.

 

waiting for my TV.

 

EDIT: what are your entries?

 

i have, 1 HDMI and 1 VGA.



#36
midi :D

midi :D

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 142 posts

the same :D



#37
abdouoi

abdouoi

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 21 posts
  • Gender:Male

I confirm HDMI audio is working but VGA is distorted 



#38
midi :D

midi :D

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 142 posts

Do we have the same computer? cuz my hdmi doesn't work at all, even when I choose HDMI output in voodoo settings. :/



#39
abdouoi

abdouoi

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 21 posts
  • Gender:Male

Mine is HP Pavilion dv6 7078ca







0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy