Jump to content

[Guide] SurfacePro 1 & 2 Osx-Android-Windows multiboot


  • Please log in to reply
2347 replies to this topic

#2341
JahStories

JahStories

    InsanelyMac Legend

  • Local Moderators
  • 1,228 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sicily, Italy.
  • Interests:Everything that got a screen on it, skateboarding, reggae music, PowerPcs, Amigas and retrogamin...

how could we use a touch device without multitouch drivers?

 

This is not touchbase support, no one in touch-base will read this post, contact them if you have troubles,

 

and keep in mind two things:

 

that a lot of people are enjoing their Surface Pro thanks to this guide and the multitouch drivers.

 

and that no one ever forced you to buy the SurfacePro or the TB drivers. If you don't like it, sell it and ask for a driver refund.

 

BTW if you have more to say open a thread under Tablet/Microsoft about the issues you are having with the drivers, maybe you'll find some help.

 

but please don't keep posting in this thread.



#2342
athanpap

athanpap

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts

 (surfaceosx)

 

I need some help guys!

I updated from 10.9 to 10.9.4 from App Store and I lost graphics acceleration, I have full resolution and brightness control etc but I suffer a lot of glitches (Launchpad). Reinstalled clover, kexts from 0.5.1 with no result. From kextstat I cant see AppleIntelHD4000Graphics.kext loaded.

 

From system report:

Intel HD Graphics 4000,,,,,,,:

 

  Chipset Model: Intel HD Graphics 4000,,,,,,,

  Type: GPU

  Bus: Built-In

  VRAM (Dynamic, Max): 512 MB

  Vendor: Intel (0x8086)

  Device ID: 0x0166

  Revision ID: 0x0009

  Displays:

Color LCD:

  Display Type: Retina LCD

  Resolution: 2560 x 1600

  Retina: Yes

  Pixel Depth: 32-Bit Color (ARGB8888)

  Main Display: Yes

  Mirror: Off

  Online: Yes

  Built-In: Yes

 

 

Clover config.plist : 

<key>Graphics</key>
<dict>
<key>ig-platform-id</key>
<string>0x01660004</string>
 
Why is that different? Sorry for the possible dumb questions but I'm new to hackintosh. Thanks :(


#2343
JahStories

JahStories

    InsanelyMac Legend

  • Local Moderators
  • 1,228 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sicily, Italy.
  • Interests:Everything that got a screen on it, skateboarding, reggae music, PowerPcs, Amigas and retrogamin...

please update your signature.

 

did you correctly copied dsdt & ssdt to the efi partition?



#2344
athanpap

athanpap

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts

please update your signature.

 

did you correctly copied dsdt & ssdt to the efi partition?

 

Yes I copied the provided dsdt & ssdt to the efi partition. All worked perfectly before the update!   :(



#2345
caleidosCope

caleidosCope

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 128 posts
  • Gender:Male
  • Location:Germany
  • Interests:Girls! - that's why i am here...

Yes I copied the provided dsdt & ssdt to the efi partition. All worked perfectly before the update!   :(

Let me guess... you did the combo-update and did not use the update via App Store?

You got a backup? Start from your last working backup. Upgrading step by step to 10.9.4 using the App Store.

 

happyHacking



#2346
athanpap

athanpap

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts

I updated via App Store, notification from updates, downloaded about a 1Gb. Unfortunately I don't have a backup. I've done 3 clean installs to make things working the way it should! :( Can I somehow load the hd4000 kext again without formating?



#2347
caleidosCope

caleidosCope

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 128 posts
  • Gender:Male
  • Location:Germany
  • Interests:Girls! - that's why i am here...

I updated via App Store, notification from updates, downloaded about a 1Gb. Unfortunately I don't have a backup. I've done 3 clean installs to make things working the way it should! :( Can I somehow load the hd4000 kext again without formating?

Oh... then it is really unpleasant. That’s the way i did it (update over the AppStore, 10.9.3 later 10.9.4), and it works for me. And everything is fine with grafx. So, you better backup before doing "major leaps" with a hackintosh. Look for Clonezilla. You need an External-HD, a USB-Hub, a external keyboard, and a USB-Thumb for Clonezilla. You will love it and you will get used to "backup" your "hard work".

Sorry.



#2348
athanpap

athanpap

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts

Oh... then it is really unpleasant. That’s the way i did it (update over the AppStore, 10.9.3 later 10.9.4), and it works for me. And everything is fine with grafx. So, you better backup before doing "major leaps" with a hackintosh. Look for Clonezilla. You need an External-HD, a USB-Hub, a external keyboard, and a USB-Thumb for Clonezilla. You will love it and you will get used to "backup" your "hard work".

Sorry.

 

Thanks for the tips, I used Time Machine for this time!

I have news! I did a clean install of 10.9 then updated to 10.9.4 all went fine! No graphic glitches. Only problem the external monitor doesn't work. Then I installed AppleIntelFramebufferCapri.kext from the zip and boom! All graphics a mess again! But the MiniDP works!! Thankfully the Kext Utility keeps a backup of the kext so I rolled back. 

 

Now I have a fully working 10.9.4 installation without an external monitor. I am afraid to touch anything for now.. Any help would be appreciated!  :)







4 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users


    Bing (1)
© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy