Jump to content

Boot error after install Intel HD3000 kext


  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1
webSM

webSM

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 17 posts

Hi guys,

 

sorry but is unlucky day for me :)

 

I've try to install this

http://www.osx86.net...-8-3-ml-driver/

 

and now my notebook wan't boot :(

 

What can i do?

 



#2
PimentelX86

PimentelX86

    InsanelyMac Deity

  • Local Moderators
  • 2,445 posts
  • Gender:Male
  • Location:Area 51

Hello.

 

All kext are in osx, you don't need add nothing

 

You need active it: http://olarila.com/f...php?f=28&t=2193

A great guide



#3
webSM

webSM

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 17 posts

ok thanks, but i've got problem right now, my osx can't boot :(



#4
PimentelX86

PimentelX86

    InsanelyMac Deity

  • Local Moderators
  • 2,445 posts
  • Gender:Male
  • Location:Area 51

Hello

I recommend that you re-install the system.

And follow the guide.

Good Luck!



#5
styrian

styrian

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 822 posts
  • Gender:Male

Boot with your usb installer and open terminal:

 

cp -r System/Library/Extensions/AppleIntelSNBGraphics.kext /volumes/"name of partition"/System/Library/Extensions/

 

cp -r System/Library/Extensions/AppleIntelFramebufferCapri.kext /volumes/"name of partition"/System/Library/Extensions/

 

Close terminal and repair with diskutility permissons of your hd install. Reboot on your hd with flags -f -v. That should do the trick.

 

Have fun.



#6
webSM

webSM

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 17 posts

ok thanks for your raccomandation.

 

But if i want to reinstall all, how can i fix my problem?


Ok, I've fixed.

 

i've deleted 2 kext (AppleIntelFramebufferCapri.kext and AppleIntelSNBGraphicsFB.kext) afdtyer booting with -s



#7
styrian

styrian

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 822 posts
  • Gender:Male

No need for a reinstall, if the method of my  last post does the trick. You have changed only the two kexts and just to copy  the original ones back  from your usb installer, repair permissons and boot with flags -f -v in your hd install. Then you are back on the stage before installing the wrong kexts.

 

Have fun.



#8
webSM

webSM

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 17 posts

i've deleted 2 kext and now it's work.

 

but i can't choose resoluction (my notebook is best with 1366x768)







0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy