Jump to content

Airport - PCIe Half Mini

Airport WiFi BT

  • Please log in to reply
733 replies to this topic

#721
magnifico

magnifico

    The Special One

  • Donators
  • 3,487 posts
  • Gender:Male

toleda

 

Explain to me what importance has all this, with the wi fi reactivation after sleep? I do not understand honestly



#722
mnfesq

mnfesq

    Emenef, Esquire

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,068 posts
  • Gender:Male
  • Location:Southern California

@ Racer and Toleda 

 

However, the problem persists, after sleep the wi fi does not activate immediately ... I have followed step by step your tips

 

What version of macOS are you running?  I had this problem when I was running 10.12.6 beta 1.  Now that I have updated to 10.12.6 beta 2 today, it seems to be better.  I mostly happened when I woke my laptop from sleep and tried to connect to a public wifi network.  I did not have any problems on my home network (which uses 2 airport express routers.)


@ Racer and Toleda 

 

However, the problem persists, after sleep the wi fi does not activate immediately ... I have followed step by step your tips

 

What version of macOS are you running?  I had this problem when I was running 10.12.6 beta 1.  Now that I have updated to 10.12.6 beta 2 today, it seems to be better. It mostly happened when I woke my laptop from sleep and tried to connect to a public wifi network.  I did not have any problems on my home network (which uses 2 airport express routers.)



#723
magnifico

magnifico

    The Special One

  • Donators
  • 3,487 posts
  • Gender:Male

:rolleyes:


Locale is broken, should be ETSI as you noted.

No other suggestions.

toleda

 

Explain to me what importance has all this, with the wi fi reactivation after sleep? I do not understand honestly


What version of macOS are you running?  I had this problem when I was running 10.12.6 beta 1.  Now that I have updated to 10.12.6 beta 2 today, it seems to be better.  I mostly happened when I woke my laptop from sleep and tried to connect to a public wifi network.  I did not have any problems on my home network (which uses 2 airport express routers.)


 

What version of macOS are you running?  I had this problem when I was running 10.12.6 beta 1.  Now that I have updated to 10.12.6 beta 2 today, it seems to be better. It mostly happened when I woke my laptop from sleep and tried to connect to a public wifi network.  I did not have any problems on my home network (which uses 2 airport express routers.)

10.12.4 and 10.12.5 And the problem persists.



#724
toleda

toleda

    InsanelyMac Deity

  • Gurus
  • 1,991 posts
  • Gender:Male

Explain to me what importance has all this, with the wi fi reactivation after sleep? I do not understand honestly

If the wifi card does not know what regulatory standard to communicate with the router before sleep, it wakes unable to communicate with the router.  The wifi startup procedure can establish a router connection and the wake up procedure can not.



#725
SomeCompyterNerd

SomeCompyterNerd

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 22 posts

See Post #1/BCM BT/download latest /Install 2 kexts as noted.

Hey I've got the same card (BCM94360CD) In my installation of 10.12.5 i cannot "Turn Wifi on" and when i remove the configuration in the network prefs and reboot it does nothing. It is detected in System Report though.. It also works in windows flawlessly...



#726
toleda

toleda

    InsanelyMac Deity

  • Gurus
  • 1,991 posts
  • Gender:Male

got the same card (BCM94360CD)

See Post #1/Problem Reporting; attach all requested files



#727
gujiangjiang

gujiangjiang

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 167 posts
  • Gender:Male
  • Location:China

Hello toleda.

 

I have BCM4322 (pci10ec,8353) on my HP Laptop.

 

On 10.10 - 10.12 i always use your whitelist patch and use Brcm4360 to make it works.

 

But on 10.13 the whitelist have no use and my bcm4322 can use although it has device id in Brcm4331 and Brcm4360 but can works.

 

So i create a injector to add device id to BrcmNIC driver to make it work and use a whitelist patch kext relay on lilu and it works.

 

But the problem is it only shows 3-rd wifi card not airport extrem.

 

And now when i try to solve this 3-rd problem i add some patch with BrcmNIC but when i resart the WIFI is disappered and although i delete my 3-rd patch in config but still cant find WIFI.

 

I have try many times but still have no wifi card.

 

I want to know if the bcm4322 use Brcm4360 or BrcmNIC?and why i restart the laptop the wifi card disapper and never show up(Windows have no problem),and if we have new whilelist patch on 10.13?

 

Thanks for your works and sorry for my poor english.



#728
toleda

toleda

    InsanelyMac Deity

  • Gurus
  • 1,991 posts
  • Gender:Male

on 10.13 the whitelist have no use and my bcm4322 can use although it has device id in Brcm4331 and Brcm4360 but can works.

 

when i try to solve this 3-rd problem i add some patch with BrcmNIC but when i resart the WIFI is disappered and although i delete my 3-rd patch in config but still cant find WIFI.

 

I have try many times but still have no wifi card.

Have not installed 10.13, no idea if any 10.12 patches work in 10.13

3rd party label is cosmetic, no need to modify.  In your case, no idea how to restore label short of a new install.

The whitelist edit is required for 0x4353 to use bcrm4360.kext if sysdef is not macbookair5,2, otherwise, brcm4331.kext is loaded

Suggest new install and backup. Test one patch and confirm, next patch, etc.



#729
gujiangjiang

gujiangjiang

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 167 posts
  • Gender:Male
  • Location:China

Have not installed 10.13, no idea if any 10.12 patches work in 10.13
3rd party label is cosmetic, no need to modify. In your case, no idea how to restore label short of a new install.
The whitelist edit is required for 0x4353 to use bcrm4360.kext if sysdef is not macbookair5,2, otherwise, brcm4331.kext is loaded
Suggest new install and backup. Test one patch and confirm, next patch, etc.


I have comfirmed on 10.13 the brcm4360 is not suitable for bcm4322,we must add id to brcmnic to drive bcm4322 so the whitelist patch and airdrop patch must changed to brcmnic driver.


从我的 iPhone 发送,使用 Tapatalk

#730
gujiangjiang

gujiangjiang

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 167 posts
  • Gender:Male
  • Location:China

Have not installed 10.13, no idea if any 10.12 patches work in 10.13

3rd party label is cosmetic, no need to modify.  In your case, no idea how to restore label short of a new install.

The whitelist edit is required for 0x4353 to use bcrm4360.kext if sysdef is not macbookair5,2, otherwise, brcm4331.kext is loaded

Suggest new install and backup. Test one patch and confirm, next patch, etc.

 

 

Sorry for my mistake.

 

I have found the reason for this problem.

 

1.The whitelist patch for brcm4360 has been changed.(Thanks to @PMheart)

Find:554889E541574156534881EC880000004989F6

Replace:4831C048FFC0C356534881EC880000004989F6

(This is a universe whitelist patch regardless of board id)

 

2.The BCM4322 driver is still brcm4360 not brcmNIC even though it can be driven by brcmNIC.

 

3.How to make BCM4322 works?Just add the new whitelist patch to the config.plist and restart the laptop and you will find wifi come back again.

 

4.AirPort Extreme patch havent changed on 10.13.

 

Thanks for your replay and sorry for my poor english.



#731
lisai9093

lisai9093

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 237 posts
  • Gender:Male

upgraded to 10.13b2, but handoff stops working. I checked the binary patch with IOBluetoothFamily is still valid. Any1 with similar situation or is it just me?



#732
FelixZhang

FelixZhang

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 9 posts

Hi toleda,

 

Can you please have a look at my problem?

I've got a Fenvi FV-T919(BCM94360CD) installed on my desktop. BCM94360CD can support native handoff, airdrop. But there is an issue-If wake up from sleep, the Wi-Fi can connect to router(sometimes with a exclamation mark), but actually it can not access the Internet, can't open any websites. I don't know why this happens. Is that because of the country code? I live in New Zealand. I have read through your topic, still have no ideas to locate. Here attached my ioreg file.

Attached Files



#733
Hervé

Hervé

    InsanelyMacaholic

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,754 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rennes, BZH of course!

If you post a saved SysProfiler, we'll see your country code. All looks Ok in IOReg, the card is clearly visible and with Apple's own ids (wifi=14e4:43a0/106b:0111, BT=05ac:828d). Have you tried to force wifi to other channels on your router to compare behaviour? I've had problems like yours with my BCM94360CD cards until I did this.

 

The only issue I could see with your network settings is that your wireless is en0 and your LAN is en2 where they should respectively be set to en1 and en0. Failing that, apps such as AppStore, FaceTime, etc. won't probably work. To set your interfaces properly, delete all entries from your Network PrefPane, then open up folder /Library/Preferences/SystemConfiguration in Finder and delete all network plists. After reboot, your interfaces should automatically be re-instated with the correct indexing. If not, add them manually, starting by the LAN interface.



#734
maleorderbride

maleorderbride

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 526 posts
  • Gender:Male

Has anyone tried using BCM94350ZAE in 10.12? It is 0x43a3 and has BT4.1 instead of 4.0.

 

The WiFi works, but I have not see anyone report the BT works properly.







1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

© 2016 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy