Jump to content

Boot Issue (suspected graphics problem)

  • Please log in to reply
2 replies to this topic



    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts

Hi all,

I am attempting to install Mac OSX Mountain Lion on my Dell XPS L701X using the guide here:http://www.insanelym...-for-beginners/ and a retail image of Mountain Lion from the Mac App Store mounted on a USB drive.


However, I am unable to boot the OS X installer. Using the -v boot flag, the boot hangs at this screen:


Attached File  IMG_0722.JPG   137.02KB   1 downloads


If I boot into safe mode with the -x boot flag, I am able to reach this screen:


Attached File  IMG_0723.JPG   101.8KB   2 downloads


I have tried various other boot flags, such as GraphicsEnabler=Yes/No and PCIRootUID=0/1, with no success.

From my attempts to search the issue, it seems to be an issue with my graphics.


My system specs:

CPU: Intel Core i5 460M 2.53GHz

Motherboard: Dell XPS L701X

GPU: Intel HD Graphics/ nVidia GeForce GT 435M (with nVidia Optimus)

Have updated BIOS to latest version from Dell (A10) and looked for any graphics-related options but have been unable to find any.


Any help would be greatly appreciated



    InsanelyMac V.I.P.

  • Local Moderators
  • 5,981 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Interests:TechManiaco



is graphics..


remove from installer all


appleintelhd*.* in system/library/extensions




-f -v GraphicsEnabler=No




good hack



    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
Thank you, that solved the issue :)

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2016 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy