Jump to content

ML on HP Envy 4


Best Answer heyadrien, 30 August 2013 - 10:45 AM

Finally! I installed Mountain Lion with Niresh and it works! 

 

Working : 

 

Intel Graphics 4000 (full QE/CI)

Trackpad

Sound

USB

...

 

Not working :

 

WiFi 

Brightness adjustment

Go to the full post


  • Please log in to reply
42 replies to this topic

#1
heyadrien

heyadrien

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 23 posts
  • Gender:Male
  • Location:France
  • Interests:User-interface & Web designer

Hello,

 

I want to install Mountain Lion on my HP Envy 4 but I need a bit of help.

 

I am not a "big" noob at hackintosh but I would like to now if my configuration are compatible.

 

Intel Core i3 3517U Cadencé à 1.90 GHz

 

Intel Ivy Bridge / Intel HM77

 

Intel HD Graphics 4000

 

Ralink corp. RT3290 Wireless 802.11n 1T/1R PCIe

 

 

Do you think it's a good hardware for hackintosh ? And what's the best way to install OSX on it ?

 

Thank you for your help, and sorry if my english is not perfect I am french :)



#2
mnfesq

mnfesq

    Emenef, Esquire

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 533 posts
  • Gender:Male
  • Location:Southern California

I have the HP Envy17t-3200 CTO.  ML runs great on my laptop.  I see NO problem with your set up (except maybe your wifi card - not certain about that.)  See my installation guide:

 

http://www.insanelym...vy-17-3200-cto/

 

Here's another you might want to look at:

 

http://www.insanelym...allation-guide/

 

Bon chance.



#3
heyadrien

heyadrien

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 23 posts
  • Gender:Male
  • Location:France
  • Interests:User-interface & Web designer

Hello,

 

I follow the second guide you sent me but when I want to boot (the first boot before installation) I get some trouble : 

 

I used myHack with Mountain Lion original InstallESD. 

 

I tried CPUS=1, -x, -v,  CPUS=1 USBBusFix=yes ForceHPEToff=yes  but nothing works.

 

Any help ? Thank you :) 

 

ZsjODPD.jpg

 

cHjXls4.jpg



#4
Dr. Hurt

Dr. Hurt

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,496 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cairo, Egypt and NYC, USA
  • Interests:Wandering around on the internet!! Politics, Sci/Tech, Medicine.

Hello,

 

I follow the second guide you sent me but when I want to boot (the first boot before installation) I get some trouble : 

 

I used myHack with Mountain Lion original InstallESD. 

 

I tried CPUS=1, -x, -v,  CPUS=1 USBBusFix=yes ForceHPEToff=yes  but nothing works.

 

Any help ? Thank you :)

 

You're having a lapic error. Download a patched lapic kernel from here: http://www.osx86.net...do=file&id=4114

And change SMBIOS defs to MacbookAir5,2 (use chameleon wizard)



#5
heyadrien

heyadrien

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 23 posts
  • Gender:Male
  • Location:France
  • Interests:User-interface & Web designer

Thank you, I will try that :) 



#6
heyadrien

heyadrien

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 23 posts
  • Gender:Male
  • Location:France
  • Interests:User-interface & Web designer

Still not working

 

I added these lines 

 

<key>USBBusFix</key>
<string>yes</string> 
<key>EHCIacquire</key>
<string>yes</string> 
<key>UHCIreset</key>
<string>yes</string> 
 
But whatever I do it's still don't want to start installation 
 
 


#7
Dr. Hurt

Dr. Hurt

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,496 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cairo, Egypt and NYC, USA
  • Interests:Wandering around on the internet!! Politics, Sci/Tech, Medicine.

 

Still not working

 

I added these lines 

 

<key>USBBusFix</key>
<string>yes</string> 
<key>EHCIacquire</key>
<string>yes</string> 
<key>UHCIreset</key>
<string>yes</string> 
 
But whatever I do it's still don't want to start installation 
 
 

 

 

Get back to the old kernel, install this kext (http://www.insanelym...-x-with-source/), and boot with cpus=1 -f -v



#8
heyadrien

heyadrien

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 23 posts
  • Gender:Male
  • Location:France
  • Interests:User-interface & Web designer

In S/L/E or extra folder ? 


I installed in S/L/E, now when I tried I got a black screen after all the text (I hope you see) 


Update : I added GraphicsEnabler=no and I am on the first installation screen :D

 

Thank you ! really ! 


Update 2 : I don't find my hard drive in "Disk utility" :( 



#9
Dr. Hurt

Dr. Hurt

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,496 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cairo, Egypt and NYC, USA
  • Interests:Wandering around on the internet!! Politics, Sci/Tech, Medicine.

In S/L/E or extra folder ? 


I installed in S/L/E, now when I tried I got a black screen after all the text (I hope you see) 


Update : I added GraphicsEnabler=no and I am on the first installation screen :D

 

Thank you ! really ! 


Update 2 : I don't find my hard drive in "Disk utility" :(

 

Congrats :D

 

Now for the HDD, check your BIOS settings for SATA mode and set it to AHCI.

Are you using a custom DSDT or any other kexts?



#10
heyadrien

heyadrien

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 23 posts
  • Gender:Male
  • Location:France
  • Interests:User-interface & Web designer

I installed OSX with success but directly after the end of the insallation after reboot, it stuck there : 

 

https://www.dropbox....13 18 57 16.jpg



#11
Dr. Hurt

Dr. Hurt

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,496 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cairo, Egypt and NYC, USA
  • Interests:Wandering around on the internet!! Politics, Sci/Tech, Medicine.

I installed OSX with success but directly after the end of the insallation after reboot, it stuck there : 

 

https://www.dropbox....13 18 57 16.jpg

OK, there a lot of errors here. 

 

Graphics, Sound, and USB are failing to start. SMC is also complaining about something.

 

I'd recommend you try starting the system in safe mode (-f -x) then if it boots we can start addressing the issues one by one.

 

Try that and tell me how it goes.

 

PS. As soon as you boot, extract and upload your DSDT.



#12
heyadrien

heyadrien

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 23 posts
  • Gender:Male
  • Location:France
  • Interests:User-interface & Web designer

When I boot with -v -f -x I get that : 

 

https://www.dropbox....13 19 09 37.jpg

 

 

So I can't boot the system.

 

How extract the DSDT if I can't boot on the hdd ? 



#13
Dr. Hurt

Dr. Hurt

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,496 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cairo, Egypt and NYC, USA
  • Interests:Wandering around on the internet!! Politics, Sci/Tech, Medicine.

You forgot the cpus=1 flag. You must use it every time till you patch the kernel after booting.



#14
heyadrien

heyadrien

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 23 posts
  • Gender:Male
  • Location:France
  • Interests:User-interface & Web designer

Oh yes, when I add cpus=1 I get : 

 

https://www.dropbox....13 19 19 48.jpg



#15
Dr. Hurt

Dr. Hurt

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,496 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cairo, Egypt and NYC, USA
  • Interests:Wandering around on the internet!! Politics, Sci/Tech, Medicine.

hmmm, the USB driver is not working as it should.

Try adding the XHCI kext I linked before on the USB drive (/Extra/Extensions) and boot using cpus=1 -f -x -v



#16
heyadrien

heyadrien

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 23 posts
  • Gender:Male
  • Location:France
  • Interests:User-interface & Web designer

Same errors, always USB :/



#17
Dr. Hurt

Dr. Hurt

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,496 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cairo, Egypt and NYC, USA
  • Interests:Wandering around on the internet!! Politics, Sci/Tech, Medicine.

Do you have windows installed? If so, please upload your DSDT.



#18
heyadrien

heyadrien

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 23 posts
  • Gender:Male
  • Location:France
  • Interests:User-interface & Web designer
No I formated my hard drive :/

#19
Dr. Hurt

Dr. Hurt

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,496 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cairo, Egypt and NYC, USA
  • Interests:Wandering around on the internet!! Politics, Sci/Tech, Medicine.

Try unplugging the USB drive right after the kexts are loaded (as soon as the text during startup starts scrolling).



#20
heyadrien

heyadrien

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 23 posts
  • Gender:Male
  • Location:France
  • Interests:User-interface & Web designer
Not working :-/





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy