Jump to content

NVEnabler::Probe fails (No DSMOS message)

nvenabler mac osx mountain lion

  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1
.Kyle

.Kyle

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cambridge, UK

Hi everyone.

 

I am trying to boot to my Mac but am getting an unusual issue with "NVEnabler::Probe fails" with absolutely no "DSMOS has arrived" message. I am unsure if it is to do with my GeForce 8400GS 512MB temporary graphics card (as my GTX 470 bust on me with lines down the screen last week) I am totally lost. I have tried the kexts for Mountain Lion 10.8.3 for this card but no luck at all. Since I am new to Mac OS X entirely, I have no idea how to get the logs. :L Help with this would be greatly appreciated as it is seriously annoying me and I'm about to pull my hair out with anger over it.. lol

 

Thanks.

 

EDIT: Unfortunately this is all I could get to show what happens.

 



#2
joe75

joe75

    Renegade

  • Retired
  • 2,088 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rochester, NY

First remove nvenabler and use GraphicsEnabler=Yes at boot instead. Second, make sure you are using a compatible smbios



#3
.Kyle

.Kyle

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cambridge, UK

I have taken these pictures from my S4 of the booting.

 

Attached File  20130816_032037.jpg   41.17KB   2 downloadsAttached File  20130816_055847.jpg   136.75KB   1 downloadsAttached File  20130816_060616.jpg   131.39KB   1 downloadsAttached File  20130816_060841.jpg   137.4KB   1 downloads



#4
Troy Clayton

Troy Clayton

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

his setup is

 

OSX Mountain Lion 10.8.3 with chameleon and champlist on usb 2.0 install on sata ii hdd

 

Asus Formula IV Crosshair

Amd Phenom II x6 3200 Mhz 1090t

Geforce 8400 Gs 512Mb hdmi

2x 2GB DDR3 2000 Mhz



#5
arcade33

arcade33

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 86 posts
  • Gender:Male
  • Location:FR
  • Interests:electronic informatic

for 8400 gs you need only " GraphicsEnabler = Yes " in your chameleon boot.plist 

 

 

<key>GraphicsEnabler</key>
<string>Yes</string>
 
this Graphic card is working OOB with Moutain Lion 


#6
joe75

joe75

    Renegade

  • Retired
  • 2,088 posts
  • Gender:Male
  • Location:Rochester, NY

i didn't know this was on an amd cpu.. now i would suggest you try using 10.7.x because neither nv or amd graphics are working correctly in 10.8. 



#7
.Kyle

.Kyle

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cambridge, UK

OK, so how do I remove NVEnabler completely? Or would it be wise to completely wipe my disk and put 10.7 Lion on it? It has 10.8.0 or 10.8.3 I think?



#8
.Kyle

.Kyle

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 8 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cambridge, UK

Well my virtual machine with Mountain Lion on failed on me this morning...so I can't do anything else for my portable USB 3.0 hard disk.. :(







Also tagged with one or more of these keywords: nvenabler, mac, osx, mountain lion


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy