Jump to content

ATI HD5870, issues when changing resolution


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1
Cero9

Cero9

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

Hello, i've got an Alienware M17x R2 with a ATI HD5870.

It seems to work well, the main issue is that, when it changes resolution or when it stops (and resume) the monitor, it stops working. I see a full black screen that turns to red, green etc.

I have no idea on how to solve this, because everything else seems to work well (it's hardware accellerated, windows and animations are smooth).

 

Do you have any idea? Or anything i can provide to understand what happens when i change resolution or i stop the monitor?



#2
joe_black

joe_black

    h4ck1nt0sh3r

  • Members
  • PipPipPip
  • 139 posts
  • Gender:Male

Does this happen using just HDMI, DVI, VGA, other, or tried everything?



#3
CaptSilver

CaptSilver

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 13 posts

Just the LVDS for me. I did a google search and did not see this topic and reposted about it. VGA and HDMI are working but the LVDS goes wonky even with EDID overrides.

 

http://www.insanelym...ution-troubles/



#4
CaptSilver

CaptSilver

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 13 posts

Finally fixed it! You need a dual link fix for your dsdt. Just google that as I cannot put the link as it goes to "the site that shall be named" and I will not post someone else's work without attribution.



#5
Cero9

Cero9

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

Hello, thanks for replying and giving me some hope :D

I found a thread about the Alienware M17x R3 and there's a code for the dual link fix, but i can't manage to really fix my issue; i extracted my DSDT, then it has lots of errors when compiling and used DSDTFixer to make it compilable (bad idea probably).

Then i added this code and the DTGP one, put the DSDT.aml file in /Extra and rebooted, but still same issue.

I'm quite new to DSDTs (didn't have any before extracting it right now).

 

Just to be sure, that's the issue i'm having: 

Do you  (did you) have the same?

In the video i open a game because it changes resolution when it starts, when i change it from Settings it's the same (but i'm scared it'll save settings with wrong resolution)







0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy