Jump to content

[WIP] HP Envy 17t-j000 Quad (Haswell) + 10.8.5/10.9.x/10.10.x/10.11.x

hp envy 17t-j000 mountain lion osx86 10.8 10.9 10.8.5 10.10 10.11

  • Please log in to reply
1204 replies to this topic

#1201
Micky1979

Micky1979

    I realized that I am lucky

  • Moderators
  • 3,997 posts
  • Gender:Male
  • Location:a 100m dal Tevere, vicino a Peppe

Sorry this was not my kext, is patched by someone else as described at first post, just I modified the Info.plist with new kexts dependencies.

Hi Rehabman, you're right, but it comes from the 10.10_ENVY_10261024.zip at the first post and I've just use its original contents and did not notice that (the plist is new but I've copied and replaced using the buggie IOKitPersonalities dictionary :(  ). Thanks.


@Andrw0380, BTW I never considering to use an hand set instead as Headphones, like to use it with Skype, so probably I simply never take it into account ..also never tried to plug it in.


@mnfesq thanks, will try, only lately I have a little time to dedicate on my Hack, but I will.

 

Now is intresting the TRRS connector, I have one coming with my Galaxy S5 mini..



#1202
gygabyte666

gygabyte666

    Insanely >_

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 455 posts
  • Gender:Male
  • Location:New York
  • Interests:>An error has occurred and your computer will spontanously combust to prevent further damage...

No proof... you didn't provide the files requested in guide post #1, "Problem Reporting".

:-)

 
You get nothing! ;p
Nah, I finally got it sorted out for this my machines. It ended up being data conflicts. I was using pinconfig info from older installs with working audio to build my newer 10.10+ injectors and that extra data was enough to cause the injector to fail and for all my headaches. It sounds simple enough but trust me, this one had me almost ripping my hair out for weeks. I guess there is just some data that 10.10+ audio injectors not only don't need but refuse to load if it exists.  I'll be spending the next week or so fixing this in ALL of my injectors so I never have to deal with this again.
Just two more machines to go *sadface* All done! Everything is back to working properly again! :D

UPDATE: There's a bit more to this actually. Including what's written above, I found that the REAL culprit behind my HDA frustrations was multiple injectors causing conflicts with one another. You see, I have 10.11.x installed on a USB drive for testing and each of my machines has a different audio codec so naturally, each needs their own injector with different data to get HDA working. I had 3 injectors installed and I found that only one of them would load at a time. This makes sense considering each of them shares certain similarities, including version numbers. So, it mostly came down to this being the major problem that I wasn't aware of until today. I remedied and future-proofed this issue from occurring again by combining all the data needed for multiple machines into one big injector. So for those who don't know, it is very UNWISE to try to have multiple HDA injectors on the same install of OS X since only one will load. Feels great to finally put this one to rest. Go me! ;p

Thanks again to everyone who offered to help me with it! ^_^
 

The bundle identifier for "HDA Hardware Config Resource" is wrong. You have "com.apple.driver.AppleHDA". Should be: "com.apple.driver.AppleHDAHardwareConfigDriver" as that is the bundle that IOClass "AppleHDAHardwareConfigDriver" lives in.


Oops. Thanks for bringing this to my attention. I'll update that asap. Sneaky little thing slipped past me all this time. Luckily, it isn't persistent across any of my backup files.



#1203
dcbasso

dcbasso

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 10 posts

Guys I have two questions:

 

1. My sound works, but only in front-left, the front-right is low volume and very treble... I not install the voodooHDA, last time I try I just got kernel panic or something like after reboot, but I need to install voodoohda? (In linux Ubuntu I use HDA JACK RESTAK to select pins and make the sound very good like we can see in here: https://www.reddit.c...speakers_on/ );

2. My HP show that Im using a MacBook Pro (13inch) I need to make some change to SMBIOS (or something like that) to change and make something work... or get something better? Where I can find a good explanation?



#1204
dcbasso

dcbasso

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 10 posts

My CODEC is:

IDT 92HD91BXX codec

 

From HP Eny m7-J178ca, How can I get the correct KEXT file or how can I fix my audio problem:?



#1205
georgebergling

georgebergling

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 27 posts
  • Gender:Male
  • Location:Ibiza, Spain

Hey,

 

Today my iPhone stopped working with my USB ports, it says 'unpowered usb device' (but mouse, webcam and other things are still working).

 

What should I do to repair this?

 

Thank you so much!







Also tagged with one or more of these keywords: hp, envy, 17t-j000, mountain lion, osx86, 10.8, 10.9, 10.8.5, 10.10, 10.11

  Topic Stats Last Post Info

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

© 2016 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy