Jump to content

HP Pavilion dv6-3136tx boot0: error after fresh install

hp pavilion dv6 boot0 error

  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1
mitch101

mitch101

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 30 posts
So continues the problems. I installed OS X today and when I try boot from my HDD it gives me boot0: error. I tried to dual boot it via separate partitions. I can load from the Mac partition via Clover on USB, but it hangs here:
http://i.imgur.com/fuXFDfZ.jpg
By the way, I can also boot into Windows fine from Clover.

#2
mitch101

mitch101

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 30 posts
The error is: kBluetoothHCIEventHardwareError. I'll try reinstalling OS X with Bluetooth drivers tomorrow.

#3
artur-pt

artur-pt

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 4,633 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Interests:TechManiaco

hello

 

boot0 error

 

http://www.insanelym...-way-to-fix-it/

 

try same method for clover...

 

about the bluetoot .. u have video problems.. is u video card u stop the boot

 

good hack



#4
mitch101

mitch101

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 30 posts

hello
 
boot0 error
 
http://www.insanelym...-way-to-fix-it/
 
try same method for clover...
 
about the bluetoot .. u have video problems.. is u video card u stop the boot
 
good hack

Alright, I'd rather not use the Ubuntu option because my Internet is incredibly slow. As for my video card, it's a ATI Radeon 5650
I suppose I could try fixing the graphics card first, then boot into OS X via my Cloverdrive, and install Chameleon. I found a kext fix but I don't know how to install it.

#5
artur-pt

artur-pt

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 4,633 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Interests:TechManiaco

hello

 

the kext are in system/library/extensions

 

for u card no kext fix

 

what u have is bad set in boot loader

 

see the commands for clover

 

try to use eulemur framebuffer

 

and inject edid

 

in clover

 

read about clover

 

good hack



#6
mitch101

mitch101

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 30 posts

hello
 
the kext are in system/library/extensions
 
for u card no kext fix
 
what u have is bad set in boot loader
 
see the commands for clover
 
try to use eulemur framebuffer
 
and inject edid
 
in clover
 
read about clover
 
good hack

Any tutorials for that? Sorry :)
Also the fix is here: http://www.insanelym...-107-with-ciqe/
Someone else said I need to patch the appleintelspupowermanagement. I believe something about that showed up during failed boot.

#7
artur-pt

artur-pt

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 4,633 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Interests:TechManiaco

hello

 

ati

 

http://olarila.com/f....php?f=28&t=736

 

about clover

 

http://www.insanelym...2-instructions/

 

http://clover-wiki.zetam.org/Content

 

good hack



#8
mitch101

mitch101

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 30 posts

hello
 
ati
 
http://olarila.com/f....php?f=28&t=736
 
about clover
 
http://www.insanelym...2-instructions/
 
http://clover-wiki.zetam.org/Content
 
good hack

Any chance of a more noob friendly tutorial? I reinstalled today with the inbuilt ATI drivers and some things I forgot, still didn't work. I tried a mixture of these flags: -v, -x, and cpus=1. The only other OS I have installed is Windows. Thanks.

#9
mitch101

mitch101

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 30 posts
New: That's impossible to do. I can't even get to the login screen. Any help please? kBluetoothHCIEventHardwareError is the problem.

#10
artur-pt

artur-pt

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 4,633 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Interests:TechManiaco

hello

 

lemme give u a advice u follow if u want...

 

mac os x is for mac and developed exclusively for mac

 

hack mac os x is 99% of reading, googling , persistency and 1% of luck u hardware be compatible..

 

this is not windows.. windows install in a toaster.. only need the toaster have a dvd drive..

 

if u don't want to read and hope the things work .. u stay in windows or buy a mac and all u problems are solved.

 

good hack



#11
mitch101

mitch101

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 30 posts

hello
 
lemme give u a advice u follow if u want...
 
mac os x is for mac and developed exclusively for mac
 
hack mac os x is 99% of reading, googling , persistency and 1% of luck u hardware be compatible..
 
this is not windows.. windows install in a toaster.. only need the toaster have a dvd drive..
 
if u don't want to read and hope the things work .. u stay in windows or buy a mac and all u problems are solved.
 
good hack

I did read all of it. I'm just asking if I can get help on it. I don't have a Mac, and I'm not going to buy one for $1500 and not like it, hence installing OSX86. So if you aren't going to help, then that's fine.

#12
artur-pt

artur-pt

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 4,633 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Interests:TechManiaco

hello

 

man if u only want get login screen.. remove ati5000controller

 

boot

 

-f GraphicsEnabler=No

 

no acceleration.. but u can boot

 

good hack 



#13
mitch101

mitch101

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 30 posts

hello
 
man if u only want get login screen.. remove ati5000controller
 
boot
 
-f GraphicsEnabler=No
 
no acceleration.. but u can boot
 
good hack

Alright, thanks, will try tomorrow. I should be able to modify the Clover config to do that. I also found that Clover has a LAPIC patch which you insert into the config which is tailored for HP notebooks. Thanks :D Xcode Funtime here I come ;)

#14
mitch101

mitch101

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 30 posts
Sorry, that didn't work. Still the same error.
I also spotted something in the Graphics Injector menu. It lists my card, but with no EDID. Would putting the EDID in be the way to go?

#15
mitch101

mitch101

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 30 posts
May as well post the ENTIRE error. Here it is:
[AppleBluetoothHCIControllerUSBTransport][configurePM] ERROR waited 30 seconds and still did not get the commandWakeup() notification this = 0xffffff8010348000
kBluetoothHCIEventHardwareError occurred status = 0x0037 (kBluetoothHCIErrorSecureSimplePairingNotSupportedByHost or kBluetoothHCIErrorMax) mNumberOfCommandsAllowedByHardware 1
[IOBluetoothHCIController::setConfigState] calling registerService
And then it just hangs there.

#16
mitch101

mitch101

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 30 posts

Nothing?







Also tagged with one or more of these keywords: hp, pavilion, dv6, boot0, error

  Topic Stats Last Post Info

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy