Jump to content

Niresh 10.7.3 reboots at beginning of install.


  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1
DarkAeon

DarkAeon

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 24 posts

Specs

 

Mother Board: Asus m5A78L-m

CPU: AMD FX-4350

 

I set my bios up just as stated by Niresh and to my surprise it supported all the items listed.  At first I would get a kernel panic after inputting "kernel cache"=\amd arch=i386 -v command.

 

It auto restarts after I input "kernel cache"=\amd arch=i386 -v.  At first I used "kernel cache"=\amd and it said kernel not found, but after it a while it would just reboot no matter which one of the two I tried.

 

It does not make it to mac screen.

 

Is there a different version I should be trying?  My processor is kind of new and I wonder if it is the problem. 


This is the first part of the battle, my wireless, video, and sound require 10.7.5 for the drivers, and I'm unsure if I can install 10.7.5 drivers if I bumped up to a 10.8+ version.



#2
DarkAeon

DarkAeon

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 24 posts

:EDIT is this my problem? I found this in AMD kernel section

 

Mac OS X 10.7 Lion
Bronzovka has just compiled a 32 OR 64-bit kernel space 64-bit user land 10.7.4 kernel. With the arch=i386 flag, GPUs should be working with no graphics issues!

This kernel seems to have the instant reboot problem too on Bulldozer/Piledriver.
The only working 64-bit kernel for Lion at the moment is the 10.7.4 legacy_kernel compiled by IiTz ShAnE. This kernel requires the -nossse3bit bootflag.

 

" considering my CPU is one of the new piledrivers"



#3
DarkAeon

DarkAeon

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 24 posts

http://browser.prima...kbench2/1857135

 

It shows here people have been successful with my generation of processor.  Is there something I am doing wrong here?



#4
newfyworld

newfyworld

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

Did you end up solving this? I'm having a similar problem.



#5
joe_black

joe_black

    h4ck1nt0sh3r

  • Members
  • PipPipPip
  • 139 posts
  • Gender:Male

I believe there are verified working Piledriver kernels for 10.8 but I couldn't find one for 10.7.

 

http://www.insanelym...gory/6-kernels/

 

http://www.google.co...iw=1366&bih=578



#6
newfyworld

newfyworld

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

I believe there are verified working Piledriver kernels for 10.8 but I couldn't find one for 10.7.

 

http://www.insanelym...gory/6-kernels/

 

http://www.google.co...iw=1366&bih=578

I tried a few different AMD kernels for Lion, but it didn't solve my problem so... I'm not sure if it's my processor or not. :(



#7
DarkAeon

DarkAeon

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 24 posts

ok i will check them out, thanks!  I will get back to you

 

I just need to figure out hwo to load the kernal for the setup.  I'm using niresh.



#8
sysguru

sysguru

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 91 posts
  • Gender:Male
  • Location:india

hi.. 

 

I ve similar configuration .. installed successfully ... follow this guide...

 

http://www.osx86.net...full-64bit.html

 

i thing u missed colors=32..

 

all the best

 

 

My Pc config 

* Motherboard: M5A78L-M /USB3 
* Chipset: AMD 760G (780L)/SB710 
* CPU: AMD FX 4100 



#9
DarkAeon

DarkAeon

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 24 posts

Thanks for you reply, still trying to figure it out, got fustrated and took a break now i'm continueing to try and get it to work, I just can't afford to switch to intel right now. 



#10
BackSheep

BackSheep

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 33 posts
  • Gender:Male
  • Location:United Kingdom

Setting cpus=1 did it for me.







0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy