Jump to content

Freeze when plugging/unplugging charger

charger ac adapter laptop asus mountain lion freeze hang kp

  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1
radargb

radargb

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 56 posts
  • Gender:Male
  • Location:Krakow, Poland

I've installed and configured 10.8.4 retail on my Asus U36SD laptop. Everything works fine and stable except one thing.

When plugging or unplugging charger system freezes, and needs to be restarted by pressing power button.

This is so strange, cause it happens after 1 hour or more of system running. Before that time i can plug/uplug charger any time without an issue.
Tried many battery kexts: AppleSmartBatteryManager, VoodooBattery. Second one works longer but its still very annoying.
Im using UEFI boot with Clover and DSDT extracted from my BIOS. 

 

Does anyone knowes what could it be? 

 



#2
Marquino

Marquino

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 20 posts

I have the same problem using the latest clover version and using Drivers64UEFI:

 

- HFSPlus.efi

- OsxFatBinaryDrv-64.efi

- OsxAptioFixDrv-64.efi

- EmuVariableUefi-64.efi

 

Finaly fixed using enoch bootloader im tried to researching but i cant find nothing.



#3
radargb

radargb

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 56 posts
  • Gender:Male
  • Location:Krakow, Poland

Been thinking about this. Never had this issue using chameleon last year :/
The thing is that my laptop never worked better, before i started to using Clover.

Did you try to ask someone from "Clover General Disscusion"? 



#4
Marquino

Marquino

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 20 posts

Been thinking about this. Never had this issue using chameleon last year :/
The thing is that my laptop never worked better, before i started to using Clover.

Did you try to ask someone from "Clover General Disscusion"? 

I like clover so much but im still another issues with the sound, sadly i don't have a time to play with clover for now i keep in enoch for a while  :thumbsup_anim:



#5
radargb

radargb

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 56 posts
  • Gender:Male
  • Location:Krakow, Poland

Will see if i can sort it out and hopefully let you know what is the issue ;)



#6
beta992

beta992

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 338 posts
  • Gender:Male

Oh, I thought there was an issue with AppleACPIPlatform.kext (using older Snow version for bat), but it is an UEFI bug?

I'm not the only one.. :(



#7
radargb

radargb

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 56 posts
  • Gender:Male
  • Location:Krakow, Poland

Ive checked most of available kexts - no success. Tomorrow will try chameleon and see if it works.

There is also another topic for ASUS U36SD and no reports about faulty battery kexts:
http://www.insanelym...dsdt-questions/



#8
radargb

radargb

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 56 posts
  • Gender:Male
  • Location:Krakow, Poland

SOLVED

 

Using Clover in Legacy Mode solved my problem. Everything works fine!



#9
beta992

beta992

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 338 posts
  • Gender:Male

SOLVED

 

Using Clover in Legacy Mode solved my problem. Everything works fine!

That's to bad. I wanted to use UEFI-mode. Well if it fixes the problem, maybe legacy-mode is the only way. ;)



#10
radargb

radargb

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 56 posts
  • Gender:Male
  • Location:Krakow, Poland

Also looking forward to UEFI but at the moment this is the only solution for me. Clover in legacy mode works better than chameleon. Boot is much faster and system more stable! 







Also tagged with one or more of these keywords: charger, ac adapter, laptop, asus, mountain lion, freeze, hang, kp


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy