Jump to content

[Aiuto] 10.8.4 non legge chiavette formattate in FAT32/NTFS/exFAT

- - - - - exfat fat32 ntfs 10.8.4 usb

  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1
cili0

cili0

    InsanelyMacaholic

  • Retired
  • 3,010 posts
  • Gender:Male
  • Location:Italy

Ciao,

 

ho notato che con OS X 10.8.4 sul mio desktop non si riesce più a montare correttamente partizionioni di tipo FAT32/NTFS/exFAT su chiavette USB. La partizione viene vista, ma non si riesce a montare (v. screenshot, partizione "Dati" in grigio). Se chiedo di fare ripara o verifica disco tutto è ok.

 

Non ho trovato informazioni su internet a riguardo. Qualcuno ha qualche consiglio?

 

Grazie.

Attached Files



#2
Derty

Derty

    InsanelyMacaholic

  • Donators
  • 3,219 posts
  • Gender:Male

update yours modules of chameleon, is that.

 

aggiornare i tuoi moduli di chameloen, è che.



#3
cili0

cili0

    InsanelyMacaholic

  • Retired
  • 3,010 posts
  • Gender:Male
  • Location:Italy

Hi Derty, thank you for your suggestion. I'll try to download the latest Enoch revision and post some feedback. Specifically, what modules do you suggest to update?

 

Thanks.


EDIT: Here I am, again. I've just updated to Enoch rev2247 but unfortunately nothing changed.  Please find attached a screenshot of my current /Extra folder.

Attached Files



#4
Derty

Derty

    InsanelyMacaholic

  • Donators
  • 3,219 posts
  • Gender:Male

oh i'm really shure is this a problem with sata and file nvram dylib....

 

delete sata and file nvram dylib, also nvram plist... reinstall dylib, and restart with -v -f

 

 

many people have this problem.. i dont now why...

 

excuse me if this is not the problem


Edited by Derty, 16 June 2013 - 10:31 PM.


#5
cili0

cili0

    InsanelyMacaholic

  • Retired
  • 3,010 posts
  • Gender:Male
  • Location:Italy

Most probably I didn't understand your suggestion. Are you saying that I have to delete both sata.dylib and FileNVRAM.dylib along with nvram.plist? Moreover, do you have any pointer to posts where other users are complaining about the same issue?

 

Thanks.



#6
Derty

Derty

    InsanelyMacaholic

  • Donators
  • 3,219 posts
  • Gender:Male

edit previous post.

 

 

maybe you have an old, AHCI_Extended_Injector.kext... or ahci injector..

 

sure, the problem is here, between sata and nvram dilyb, and ahci injector.

 

 

 

Attached Files



#7
cili0

cili0

    InsanelyMacaholic

  • Retired
  • 3,010 posts
  • Gender:Male
  • Location:Italy

edit previous post.

 

 

maybe you have an old, AHCI_Extended_Injector.kext... or ahci injector..

 

sure, the problem is here, between sata and nvram dilyb, and ahci injector.

 

 

 

I've been using LegayAppleAHCIPort.kext and LegacyIOAHCIBlockStorage.kext since 10.8.0. I've replaced them with the kext you kindly provided and indeed the hard disks are correctly detected as internal. I also deleted sata.dylib, filenvram.dylib and nvram.plist but I still suffer from the same issue :-(



#8
Derty

Derty

    InsanelyMacaholic

  • Donators
  • 3,219 posts
  • Gender:Male

ohh.... bad...

 

you have? Tuxera/NTFS-3G/MacFusion

 

 

shure your boot dont have arguments?  -v

 

boot with

 

sudo nvram boot-args=

 

 

ideas?

i dont have kext in extra folder, only in S/L/E, extensions.mkext, in extra cause conflict.

reinstall combo 10.8.4, maybe you have a version conflict kext

i dont now if your BIOS have a seting in conflict, not compatible with 10.8.4

 

sorry, no more ideas.


I apologize for writing in English, into Italian forum

 

Mi scuso per la scrittura in inglese, all'interno forum italiano



#9
cili0

cili0

    InsanelyMacaholic

  • Retired
  • 3,010 posts
  • Gender:Male
  • Location:Italy

ohh.... bad...

 

you have? Tuxera/NTFS-3G/MacFusion

 

shure your boot dont have arguments?  -v

 

boot with

 

sudo nvram boot-args=

 

 

ideas?

i dont have kext in extra folder, only in S/L/E, extensions.mkext, in extra cause conflict.

reinstall combo 10.8.4, maybe you have a version conflict kext

i dont now if your BIOS have a seting in conflict, not compatible with 10.8.4

 

sorry, no more ideas.


I apologize for writing in English, into Italian forum

 

Mi scuso per la scrittura in inglese, all'interno forum italiano

  • As you, I don't have any kext in /E/E since starting from 10.7.2 it has been impossible to load  kexts from /E/E and /S/L/E at the same time (I suppose due to Extensions.mkext being deprecated).
  • I'm not using any of the filesystem-driver-in-userspace software you mentioned (Tuxera, MacFuse, NTFS-3g).
  • I DO have -v as one of the boot arguments, but I don't think this should cause any problem, right?
  • The BIOS settings remained the same moving from 10.8.2 to 10.8.4 (i skipped 10.8.3, I've been growing lazy lately ;) ) Do you have any clue about what setting may cause issues?

I'll try to reset the boot-args in the NVRAM and see what happens. In the meantime, thank you for your support.



#10
cili0

cili0

    InsanelyMacaholic

  • Retired
  • 3,010 posts
  • Gender:Male
  • Location:Italy

Here I am. I solved by reverting to a previous version of IOUSBFamily.kext (the one that ships with 10.8.2). Thank you Derty for your support.

 

ciao!



#11
Derty

Derty

    InsanelyMacaholic

  • Donators
  • 3,219 posts
  • Gender:Male

whooo.....  ahahahah

 

every day I learn something new.

 

Edit.

 

woh, i understand my error, you only have problem in USB.. not in internal HD... sorry.







Also tagged with one or more of these keywords: exfat, fat32, ntfs, 10.8.4, usb


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy