Jump to content

ML 10.8.2 on Dell XPS L502x


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1
katczajk

katczajk

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
I tryed to install ML 10.8.2 on Dell XPS L502x with an Intel Core i5 with 750GB fast SATA HardDisk and 4GB Ram
At the End of Post, there is a link with Folder and 3 Pictures to look what is failed.
With all Installaling Guides i create a Stick 8GB Capacity with 1 Partition HFS journaled and Layout MBR.
I recover iATKOS dmg to usb stick.
After that, i install chameleon bootloader to stick.

The stick work on all USB Ports on laptop.
After the Line "No interval found for . Using 8000000" the Install Startup stops.
Should i use an additional bootcommand like "-v -f -x npci=0x2000" or i need an kext modul to fix thix?
AppleAHCI kext and USB kext already used (after that my mouse led is working).

Image Folder with 3 Images http://www.mediafire.../?af1b1ur1getda

Thanks a lot for helping ....

#2
Rogiervd

Rogiervd

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 402 posts
  • Gender:Male
  • Location:Holland
  • Interests:Hackintosh
You can't use the chameleon bootloader, you need to use the special iatkos bootloader. The link is in the description of this video:

#3
katczajk

katczajk

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
Thanks for answer,

i have used this loader, and before the installation start, they stops at "No interval found for . Using 8000000"
The Loader stops at PCI and i have installed PCI kext on Stick in Directory Extra.
But installation dont start from Stick.
What for Kext utilitys i need for laptop Dell XPS L502x?
Need i AppleAHCI Kext ?

i use this one, that shown on youtube video.
i have installed AppleAHCIPort.kext ElliottForceLegacyRTC.kext IOPCIFamily.kext PCGenUSBEHCIkext

[org.chameleon.Boot]

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com...yList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
<key>Kernel</key>
<string>mach_kernel</string>
<key>Kernel Flags</key>
<string>npci=0x2000</string>
<key>Boot Graphics</key>
<string>Yes</string>
<key>Quiet Boot</key>
<string>No</string>
<key>Rescan</key>
<string>Yes</string>
<key>Legacy Logo</key>
<string>Yes</string>
<key>GraphicsEnabler</key>
<string>No</string>
<key>EthernetBuiltIn</key>
<string>Yes</string>
<key>UseKernelCache</key>
<string>Yes</string>
<key>Legacy Logo</key>
<string>Yes</string>
<key>SMBIOS</key>
<string>/Extra/smbios.plist</string>
<key>SMBIOSdefaults</key>
<string>Yes</string>
</dict>
</plist>

[smbios]

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com...yList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
<key>SMbiosdate</key>
<string>02/29/08</string>
<key>SMbiosversion</key>
<string>MP31.88Z.006C.B05.0802291410</string>
<key>SMfamily</key>
<string>MacPro</string>
<key>SMmanufacter</key>
<string>Apple Inc.</string>
<key>SMproductname</key>
<string>MacPro3,1</string>
<key>SMserial</key>
<string>G88014V4XYK</string>
<key>SMboardproduct</key>
<string>Mac-F42C88C8</string>
</dict>
</plist>
-------------------------- cut ------------------------------

This i should post, that u know what i running currently.
But i need the correct settings for dell xps l502x.

#4
Kpax7

Kpax7

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
I'm also very disappointed to install ML on this laptop!
Made my own 8Gb flash drive several times exactly following the guide lines and also following successful ways to no avail.
It always gave me a black screen of death after the kext loading screen finished! (in Verbous mode) and also there wasn't any difference between verbous and normal boot.
The screen went black, but when I pressed a key on the keyboard the flash LED blinked 3 times and went off again.

Did the making procedure around 15 times with no luck! :(

#5
Rogiervd

Rogiervd

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 402 posts
  • Gender:Male
  • Location:Holland
  • Interests:Hackintosh
I have a topic here about your notebook: http://www.insanelym...-how-to-fix-it/ and that guy has the same error. Try doing the same as they did.

#6
bern23

bern23

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 5 posts
  • Gender:Male
after restoring the image to the usb...add all the content of the previous lion extra folder if u have a running lion on ur xps l502x..the try to boot from the usb





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy