Jump to content

[solved]Audio Ports not working


  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1
Amit Meena

Amit Meena

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 373 posts
  • Gender:Male
Hello,

specs of my Rig are given below in Signature.

problem is i can only get the Rear green port of audio working , but i want to use front port too for my headphone.

so please tell me which kext i should use ?

#2
JahStories

JahStories

    InsanelyMac Legend

  • Local Moderators
  • 1,094 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sicily, Italy.
  • Interests:Everything that got a screen on it, skateboarding, reggae music, PowerPcs, Amigas and retrogamin...
are you using official applehda, a patched one or voodoohda?
btw there isn't any detail about your audio card in your signature...

#3
Amit Meena

Amit Meena

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 373 posts
  • Gender:Male
sorry that was my mistake , i thought people will know it with my MOBO only

the audio codec is ::: Realtek ALC898 codec

i'm using a patched appleHDA with patched alc898 kext and its having other issue also like half second delay to start sound if its not used for sometime.

#4
JahStories

JahStories

    InsanelyMac Legend

  • Local Moderators
  • 1,094 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sicily, Italy.
  • Interests:Everything that got a screen on it, skateboarding, reggae music, PowerPcs, Amigas and retrogamin...
that was just a suggestion, not to be problematic...

i took a look and it seems that your sound card need a dsdt patch, take a look here

#5
Amit Meena

Amit Meena

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 373 posts
  • Gender:Male
lots of people got it working without a dsdt edit , what i have heard is it needs a patched kext.

lots of people on tony's site got it working with an edited kext by toleda its included in their own post-installation tool, i extracted the kexts from it but if i use them my Apple Keyboard and logitech mouse get freezed at login screen so i can't login normally and need to delete them via safemode.

i tried using them on a fresh install too , but still the same USB freeze problem, if i remove those kexts system boots normally, i used myhack's latest version by conti to install 10.8.3

#6
iFIRE

iFIRE

    InsanelyMacaholic

  • Moderators
  • 3,772 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bcn-Spain
this can be crapware from Tobycrap :turbin: :lol:

#7
Amit Meena

Amit Meena

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 373 posts
  • Gender:Male

this can be crapware from Tobycrap :turbin: :lol:

yeah you are right its multi{censored} :D

#8
JahStories

JahStories

    InsanelyMac Legend

  • Local Moderators
  • 1,094 posts
  • Gender:Male
  • Location:Sicily, Italy.
  • Interests:Everything that got a screen on it, skateboarding, reggae music, PowerPcs, Amigas and retrogamin...
did you fixed that?

#9
Amit Meena

Amit Meena

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 373 posts
  • Gender:Male

did you fixed that?

not yet , still looking for help :(

#10
Amit Meena

Amit Meena

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 373 posts
  • Gender:Male
so no one here have the ALC898 working on this board ?

#11
Amit Meena

Amit Meena

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 373 posts
  • Gender:Male
got it working , if anyone needs it link is below for my extras and darwin dump.

http://www.mediafire...x5k73omn94bc4gp





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy