Jump to content

audio randomly working

audio randomly working gigabyte

  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1
nekkro-kvlt

nekkro-kvlt

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 30 posts
Hi there,
I have a Gigabit EP31-DS3L with Realtek ALC888.
I used the auto patcher method for my DSDT and installed the legacy appleHDA kext.
The audio works fine sometimes, but sometime it doesn't. I can still see the audio card and control the volume, but there will be no audio output.
If I reboot the computer, then it will start to work again.
Sometime I need to reboot multiple times, and sometimes I can boot 5 times in a row without any problem.
The issue doens't occur after sleep or anything, it appears straight after boot

I'm planning to get dmesg and kernel+ system.log next time I got the issue, but i'm wondering if anyone have a better idea ?
PS: I am running 10.7.4

#2
iFIRE

iFIRE

    InsanelyMacaholic

  • Moderators
  • 3,775 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bcn-Spain
take a look in Downloads here in the Forun, and see if have this kext and try install it , test if work better for you

#3
nekkro-kvlt

nekkro-kvlt

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 30 posts
You mean the appleHDA kext right ? The one I have is already a patched one, but I can try a different version, that won't hurt ...

take a look in Downloads here in the Forun, and see if have this kext and try install it , test if work better for you







Also tagged with one or more of these keywords: audio, randomly, working, gigabyte


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy