Jump to content

Pandora's Box (Beta1 Testing)

* * * * * 4 votes PANDORA TOOL Installation Post Installation

  • This topic is locked This topic is locked
139 replies to this topic

#41
TheKerz

TheKerz

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 21 posts
I'll test this wonderful piece of work tomorrow, with my first Hackintosh. :P
All the pieces for it have finally arrived! :D

#42
Micky1979

Micky1979

    I realized that I am lucky

  • Moderators
  • 1,946 posts
  • Gender:Male
  • Location:a 100m dal Tevere, vicino a Peppe

Nice work indeed. Can you tell me where I can find more information about adding options in the Customize dialog in the main OS X installation?

Thank you, and happy to see you!
How's it going with HP Probook Installer on tonymac?

Philip, I do not know if there is a guide for this, I did not follow anyone.
However, you can try looking for some tutorials of brianmay27 on macrumors.com.
Idea came following some of his post, although he did not intend to do what we did.

Micky

#43
yoyostring

yoyostring

    InsanelyMac Protégé

  • Donators
  • 12 posts
  • Gender:Male
Thanks for the work guys.

I tried out Pandora Box and am not getting past, what looks like the Chamelion boot screen before the computer restarts.
I made the changes suggested by magnifico to the org.plist and that definitely helped but the computer still restarts on the same screen.
The boot pauses at "FADT: ACPI Restart Fix Applied!" then prints two more lines really quickly then restarts. When I created the USB drive I selected option 4 of the desktop configurations. (10.8.3 installer was used, selected iMac8,1 for smbios)

I have a MSI 7345 board (P35) with an Intel Core 2 Duo (E8450) and Diamond Radeon HD 6970. There is also some additional PCI sound card in there. This is a hand me down system so I don't know what it is. There were no SATA or IDE drives connected, I just wanted to see if this would boot the installer.

If anyone has any suggestions that would be great, otherwise this is an interesting curiosity.

#44
iFIRE

iFIRE

    InsanelyMacaholic

  • Banned
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,807 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bcn-Spain
Delete all ATI kexts from the installer, delete too smbios, boot with -f -v -x GraphicsEnabler=No npci=0x2000

#45
yoyostring

yoyostring

    InsanelyMac Protégé

  • Donators
  • 12 posts
  • Gender:Male
Thanks, I made those changes. (I assume -f -v -x go into the kernel flags, so my flags are:"-f -v -x npci=0x2000")

I also made changes in the BIOS to get farther. I set the CPU execute disable bit to enable. Disabled IOAPIC, enabled HPET, disabled extra IDE controller, disabled PCI IDE BusMaster, ACPI is enabled. Does it matter that I have a PS2 keyboard connected. (I am using a USB mouse)

Now I am getting output from the Darwin kernel
It stops at: (Doesn't restart, just sits there)
MAC Framework successfully initialized
using 16384 buffer headers and 10240 cluster IO buffer headers
NullCPUPowerManagement::start

Edit: Turned IOAPIC back on and now in the installer!

#46
philip_petev

philip_petev

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 91 posts
  • Gender:Male
  • Location:Haskovo, Bulgaria

Thank you, and happy to see you!
How's it going with HP Probook Installer on tonymac?


Good to see you too! The ProBook Installer is getting better and better, right now I'm working on an automated procedure, which will generate the SSDT and will extract and patch the DSDT for every 4x30s and 4x40s model. The SSDT generator is based on the Pike's SSDT generator script and for the DSDT part I'll use the iasl compiler and a command line tool from RehabMan, based on the CJUnderWater's MaciASL DSDT editor, which will handle the patching routines. This way the user errors will be reduced a little, at least there will be no more question like "I've selected wrong DSDT/SSDT and now my system doesn't start, tell me what to do"

Philip, I do not know if there is a guide for this, I did not follow anyone.
However, you can try looking for some tutorials of brianmay27 on macrumors.com.
Idea came following some of his post, although he did not intend to do what we did.

Micky


I've tried to search for this on this site, but I found nothing. Can you be a little more specific?

#47
iFIRE

iFIRE

    InsanelyMacaholic

  • Banned
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,807 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bcn-Spain
use this flag: DSDT.aml=Noooooooooooooooooooooo and SSDT.aml=Nooooooooooooooooooooooooooooooo

#48
Micky1979

Micky1979

    I realized that I am lucky

  • Moderators
  • 1,946 posts
  • Gender:Male
  • Location:a 100m dal Tevere, vicino a Peppe

Good to see you too! The ProBook Installer is getting better and better, right now I'm working on an automated procedure, which will generate the SSDT and will extract and patch the DSDT for every 4x30s and 4x40s model. The SSDT generator is based on the Pike's SSDT generator script and for the DSDT part I'll use the iasl compiler and a command line tool from RehabMan, based on the CJUnderWater's MaciASL DSDT editor, which will handle the patching routines. This way the user errors will be reduced a little, at least there will be no more question like "I've selected wrong DSDT/SSDT and now my system doesn't start, tell me what to do"

Automatic generation of states, in Chameleon seems to give good results since changes imported by some branch. With Enoch reach the same Geekbench, and many states, that use custom SSDT generated with ssdtPRGen. Also I have tried to automate this, but dreams were shattered when I saw SSDT section, inside DSDT in different motherboards :( .

Micky

#49
magnifico

magnifico

    Retired

  • Donators
  • 2,523 posts
  • Gender:Male

use this flag: DSDT.aml=Noooooooooooooooooooooo and SSDT.aml=Nooooooooooooooooooooooooooooooo



??? Many oooooooooooooo. ??????

Automatic generation of states, in Chameleon seems to give good results since changes imported by some branch. With Enoch reach the same Geekbench, and many states, that use custom SSDT generated with ssdtPRGen. Also I have tried to automate this, but dreams were shattered when I saw SSDT section, inside DSDT in different motherboards :( .

Micky



So?

#50
iFIRE

iFIRE

    InsanelyMacaholic

  • Banned
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,807 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bcn-Spain

??? Many oooooooooooooo. ??????




So?



all this " oooooooo" is for that the boot loader listen, loud and clear :gathering: :hysterical: :hysterical: :hysterical: :hysterical: :hysterical: :hysterical: :hysterical:

#51
jifanlin

jifanlin

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
Hello,

I'm trying to build my first hack using the Pandora installation disk which is made following your instruction on my macbook air. The USB installation disk works fine when I plug into the new machine and starts to install OSX. However, when the program attempt to reboot for the first time, it stuck with the line "[IOBuletoothHCIController::setConfigState] calling registerService".

I tried to reboot it again using the save mode (-x), it boot to the setup menu->choose location-->keyboard-->Internet connection (if I choose Ethernet, the screen return to "choose location" again!) I have to choose no internet connection-->setup name and password-->time zone-->login screen-->desktop (in the safe mode)
And when I try to post-install using the post-installation in Pandora's box, the installation program finished without a list of menu as you showed in the picture.

If I reboot the system, it stuck at the message that I mentioned above again...

Kind of depressed. I've spend a lot of time to try uni-beast, clover, and finally pandora with no luck at all.

Could anyone help me to solve the problem? Thanks in advance!


The spec. of my build:
MB: H77N-Wifi
CPU: i7-3770
RAM: 8Gx2
SSD: M4 256G

#52
iFIRE

iFIRE

    InsanelyMacaholic

  • Banned
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,807 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bcn-Spain
this is not a problem with Pandora, its a problem with Graphics kexts, use the app Kext Wizard for repair Permissions/Rebuildcaches, and post your folder Extra, and the internet problem is because you not have installed a kext for Ethernet, for this in the first boot this not work

#53
Lejenk

Lejenk

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,381 posts
  • Gender:Male
  • Location:Netherlands
Has intel HD4000, what other card do you use? Remove the graphic kexts for that.

#54
dazz

dazz

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 52 posts
  • Gender:Male
  • Location:Paris, france
thanks a lot for what it seems to be the next installer i'll use for my comps ! :)

quick test on a gigabyte EP45-UD3 /Intel 8500 / Asus GT 520 / 4 GB / SSD crucial M4 :

i can boot with the usb stick i made, arrive to the instal menu, but after like 10 sec it freezes, i can start installing, but at some point it'll freezes. if i stay on the mac os instal menu, navigating in options for example, it freezes.
if i boot -x freeze also
it even freezes if i stay on the welcome menu

#55
Micky1979

Micky1979

    I realized that I am lucky

  • Moderators
  • 1,946 posts
  • Gender:Male
  • Location:a 100m dal Tevere, vicino a Peppe
What smbios?

Micky

#56
dazz

dazz

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • PipPip
  • 52 posts
  • Gender:Male
  • Location:Paris, france
?
i used desktop default value, the first one
no recovery hd



<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com...yList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
<key>SMbiosvendor</key>
<string>Apple Inc.</string>
<key>SMbiosversion</key>
<string>MP31.88Z.006C.B05.0802291410</string>
<key>SMboardproduct</key>
<string>Mac-F42C88C8</string>
<key>SMfamily</key>
<string>MacPro</string>
<key>SMmanufacter</key>
<string>Apple Inc.</string>
<key>SMmanufacturer</key>
<string>Apple Inc.</string>
<key>SMproductname</key>
<string>MacPro3,1</string>
<key>SMserial</key>
<string>CK928549XYL</string>
</dict>
</plist>

#57
Micky1979

Micky1979

    I realized that I am lucky

  • Moderators
  • 1,946 posts
  • Gender:Male
  • Location:a 100m dal Tevere, vicino a Peppe

it even freezes if i stay on the welcome menu

As long as you did not choose anything, should be like the original system.
Can you tell me which version of OSx is your app or dmg installer?

Micky

#58
C.Frio

C.Frio

    InsanelyMac Legend

  • Pandora Team
  • 1,234 posts
  • Gender:Male
  • Location:Cabo frio - Brasil
hi

pendrive prepared on a GA-p55 and then installed on a foxconn h67 its with i3 2015 and a nvidia gt220

just put fake... and null... on pen drive (to make it boot) and on the final HD after installation...
GE=yes, npci-0x2000,
I didn't play with power management...don't need sleep.....no DSDT...

now just trim..

didn't understand how put boot on final HD with pandora only..but installed Chameleon so everything ok...

c.frio

#59
rvxtm

rvxtm

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 109 posts
  • Gender:Male
  • Location:Timisoara, Romania
  • Interests:Tech, Science, Biology, OSX86 stuff
A new folder for custom kexts just like the acpi one would be nice. I'm trying for some time to find out how to integrate kexts into the installer but no one seams to know or at least no one answered me how.

What i mean is where to put kexts on a bootable osx installer usb to have them installed automatically to S/L/E with the system, so at first boot, have network, custom AppleHDA and such in the S/L/E

#60
.::Fabio::.

.::Fabio::.

    InsanelyMac Legend

  • Moderators
  • 8,640 posts
  • Gender:Male
  • Location:Italy

A new folder for custom kexts just like the acpi one would be nice. I'm trying for some time to find out how to integrate kexts into the installer but no one seams to know or at least no one answered me how.
What i mean is where to put kexts on a bootable osx installer usb to have them installed automatically to S/L/E with the system, so at first boot, have network, custom AppleHDA and such in the S/L/E


Hello
If I understand you correctly you want to insert the kext in usb
After preparation of the usb with Pandora
You can use app Kext Wizard and install the kext you want
It is important to select the USB

Or to customize when installing OS X

Fabio

Google Translator






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy