Jump to content

Help with Chameleon!


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1
argisak

argisak

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Gender:Male
  • Location:Karditsa, Greece
I apologize if I write the wrong topic but I did not know where else to write why I am calling solution. I am having two problems that I am looking to find a solution too long. Related to the Chameleon. If my system boot from the hard drive then my system does not have ethernet and icons of hard drives have an orange color. If you boot from USB STICK then my system works normality. What I do right?

In system info says that SATA Controller is: "Unknown AHCI Standard Controller".

#2
iFIRE

iFIRE

    InsanelyMacaholic

  • Banned
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,807 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bcn-Spain
Orangefix Attached File  AppleAHCIPort.kext.zip   59.58KB   9 downloads and for internet post your card , this can be caches problem or you not have installed correct kext for your card

#3
argisak

argisak

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Gender:Male
  • Location:Karditsa, Greece

Orangefix Attached File  AppleAHCIPort.kext.zip   59.58KB   9 downloads and for internet post your card , this can be caches problem or you not have installed correct kext for your card

Thank you for your answer iFire. The AppleAHCIPort.kext is already is S/L/E folder from Apple when i install Lion!

My Ethernet card is:ADAPTER TP-LINK TG-3269,with RealTek RTL8169SC, 10/100/1000Mbps Auto-Negotiation RJ45 port, Auto MDI/MDX. I find the kext: AppleRTL8169Ethernet.kext from olarila.com/kext/ Is correct for Lion 10.8.2?

But, Why when you boot from the Usb Stick I have no problem?

#4
iFIRE

iFIRE

    InsanelyMacaholic

  • Banned
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,807 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bcn-Spain
if you want fix the orange icon replace your kext, and for Ethernet try this one Attached File  RealtekRTL81xx.kext.zip   97.43KB   18 downloads

#5
argisak

argisak

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
  • Gender:Male
  • Location:Karditsa, Greece
The problem with the color orange as solved and ethernet. Thank you again! All that remains in the System info saying: "Unknown AHCI Standard Controller" for Sata Controller.

#6
iFIRE

iFIRE

    InsanelyMacaholic

  • Banned
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,807 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bcn-Spain
open the infoplist and Edit it with the name of your controller, look this Example,


<key>GenericAHCI</key>
<dict>
<key>CFBundleIdentifier</key>
<string>com.apple.driver.AppleAHCIPort</string>
<key>Chipset Name</key>
<string>AHCI Standard Controller</string>
<key>IOClass</key>
<string>AppleAHCI</string>
<key>IOPCIClassMatch</key>
<string>0x01060100&amp;0xffffff00</string>
<key>IOPCITunnelCompatible</key>
<true/>
<key>IOProbeScore</key>
<integer>800</integer>
<key>IOProviderClass</key>
<string>IOPCIDevice</string>
<key>Vendor Name</key>
<string>Unknown</string> Put the name of your controller here
</dict>
<key>ICH10AHCI</key>
<dict>
<key>CFBundleIdentifier</key>
<string>com.apple.driver.AppleAHCIPort</string>
<key>Chipset Name</key>
<string>ICH10 AHCI</string>
<key>IOClass</key>
<string>AppleAHCI</string>
<key>IOPCIPrimaryMatch</key>
<string>0x3a228086</string>
<key>IOProbeScore</key>
<integer>2000</integer>
<key>IOProviderClass</key>
<string>IOPCIDevice</string>
<key>Vendor Name</key>
<string>Intel</string>
</dict>





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2015 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy