Jump to content

First Hackintosh install attempt and related questions

amd nvidia

  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1
YaPaY

YaPaY

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 114 posts
  • Gender:Male
  • Location:Zurich
  • Interests:xbox one
My specs:

AMD PHENOM II X6 1090T (3.2 GHz) 9MB 938p 125W BE
Gigabyte 890FXA-UD5
MUSHKIN 8GB (2x4GB) DDR3 PC3-10666 9-9-9-24 SILVERLINE
NVIDIA 9800GT 512 MB
19" Samsung SyncMaster 940BW

I installed 10.6 with modcd. After OS installation I installed chameleon and wizard. My monitor works with 1440*900@75 but I'm getting only 1024*768@60

When I try to launch macos from through chameleon I'm getting this error.(see below) I think it's graphics card related error.

http://i.imgur.com/ZYdA2lU.jpg

I didn't install any dsdt or kext? file.

Could you please help me about to fix this error.?

many thanks in advance and sorry for my poor English.

#2
artur-pt

artur-pt

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 4,754 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Interests:TechManiaco
hello

are u booting in 32 bit mode ?

-v arch=i386

if u use the cd to boot the hd same thing ?

good hack

#3
YaPaY

YaPaY

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 114 posts
  • Gender:Male
  • Location:Zurich
  • Interests:xbox one

hello

are u booting in 32 bit mode ?

-v arch=i386

if u use the cd to boot the hd same thing ?

good hack


No success

Still waiting for root device error

http://i.imgur.com/OGoAH2l.jpg[

Edit: another question: I found my mobos dsdt file. Can you use it boot from cd? How I can patch? Help me about the issue?

#4
artur-pt

artur-pt

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 4,754 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Interests:TechManiaco
hello

try

-v arch=i386 npci=0x2000 GraphicsEnabler=No

are AHCI enabled in bios ?

good hack

#5
YaPaY

YaPaY

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 114 posts
  • Gender:Male
  • Location:Zurich
  • Interests:xbox one

hello

try

-v arch=i386 npci=0x2000 GraphicsEnabler=No

are AHCI enabled in bios ?

good hack


still same (ahci already enabled from bios)

<key>Graphics Mode</key>
<string>1440x900x32</string>
<key>GraphicsEnabler</key>
<string>Yes</string>
<key>Kernel</key>
<string>legacy_kernel</string>
<key>Rename Partition</key>
<string>"System Reserved" Windows</string>
<key>RestartFix</key>
<string>No</string>
<key>Theme</key>
<string>iHack</string>
<key>Timeout</key>
<string>16</string>
<key>device-properties</key>
<string></string>

org.chameleon.Boot.plist

Edited by YaPaY, 23 February 2013 - 10:09 AM.


#6
artur-pt

artur-pt

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 4,754 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Interests:TechManiaco
hello

i ask before

if u boot the hd with mod cd same situation ?

if boot good with the cd, in the cd it have a kext u need for u SATA....

if boot allright with the cd

run in terminal

kextstat

copy the info

and past it to

pastbin.com

and post the link to see what kext is loaded for sata ...

good hack

#7
YaPaY

YaPaY

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 114 posts
  • Gender:Male
  • Location:Zurich
  • Interests:xbox one

hello

i ask before

if u boot the hd with mod cd same situation ?

if boot good with the cd, in the cd it have a kext u need for u SATA....

if boot allright with the cd

run in terminal

kextstat

copy the info

and past it to

pastbin.com

and post the link to see what kext is loaded for sata ...

good hack


Yes, I can boot from Mod cd without give any command.

http://paste.ubuntu.com/5557883/

#8
artur-pt

artur-pt

    InsanelyMacaholic

  • Local Moderators
  • 4,754 posts
  • Gender:Male
  • Location:Portugal
  • Interests:TechManiaco
hello

this are the kext there are not originally in apple image .. are from third..

check if u have all in the hd

i think is the jmicronATA, in fault.. but

or the legacy_kernel u are using...

42 0 0x33fca000 0x6000 0x5000 com.jmicron.JMicronATA (9.9.9) <41 13 4 3
16 0 0x28484000 0x2000 0x1000 es.osx86.driver.EvOreboot (1.0.3) <4 3>

19 0 0x284ad000 0x2000 0x1000 org.tgwbd.driver.NullCPUPowerManagement (1.0.0d2) <7 4 3>
20 0 0x2e4b5000 0x2000 0x1000 com.superhai.driver.PlatformUUID (1.0.0) <4 3>

34 0 0x33eed000 0x4000 0x3000 org.netkas.fakesmc (2) <14 7 4 3>

49 0 0x351a6000 0x21000 0x20000 com.lnx2mac.driver.RealtekRTL81xx (0.0.67) <48 13 5 4 3 1>

77 0 0x35eb9000 0x1f000 0x1e000 org.voodoo.driver.VoodooHDA (2.7.2) <76 13 7 5 4 3>

good hack

#9
theconnactic

theconnactic

    Stubborn AMD user

  • Local Moderators
  • 2,973 posts
  • Gender:Male
Hi!

WIth this setup, you really should try Lion instead of Snow Leopard. Install Lion 10.7.2, use this kernel http://www.mediafire...orf9jtvwqdr7adm, boot with arch=i386 or arch=x86_64 (both modes are reported working: use the most stable for your setup) and also -nossse3bit npci=0x2000 GraphicsEnabler=Y.

Report results and ask help here: http://www.insanelym...it-in-progress/

Best regards!

#10
YaPaY

YaPaY

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 114 posts
  • Gender:Male
  • Location:Zurich
  • Interests:xbox one

Hi!

WIth this setup, you really should try Lion instead of Snow Leopard. Install Lion 10.7.2, use this kernel http://www.mediafire...orf9jtvwqdr7adm, boot with arch=i386 or arch=x86_64 (both modes are reported working: use the most stable for your setup) and also -nossse3bit npci=0x2000 GraphicsEnabler=Y.

Report results and ask help here: http://www.insanelym...it-in-progress/

Best regards!


I Will try it, thanks.




hello

this are the kext there are not originally in apple image .. are from third..

check if u have all in the hd

i think is the jmicronATA, in fault.. but

or the legacy_kernel u are using...

42 0 0x33fca000 0x6000 0x5000 com.jmicron.JMicronATA (9.9.9) <41 13 4 3
16 0 0x28484000 0x2000 0x1000 es.osx86.driver.EvOreboot (1.0.3) <4 3>

19 0 0x284ad000 0x2000 0x1000 org.tgwbd.driver.NullCPUPowerManagement (1.0.0d2) <7 4 3>
20 0 0x2e4b5000 0x2000 0x1000 com.superhai.driver.PlatformUUID (1.0.0) <4 3>

34 0 0x33eed000 0x4000 0x3000 org.netkas.fakesmc (2) <14 7 4 3>

49 0 0x351a6000 0x21000 0x20000 com.lnx2mac.driver.RealtekRTL81xx (0.0.67) <48 13 5 4 3 1>

77 0 0x35eb9000 0x1f000 0x1e000 org.voodoo.driver.VoodooHDA (2.7.2) <76 13 7 5 4 3>

good hack


I gave a last chance and I started with i386 after a 20 minutes I could see desktop with good resolution. Tried again same.

After a install I didn't download any kernel. Should I try with new kernel, which one?

#11
YaPaY

YaPaY

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 114 posts
  • Gender:Male
  • Location:Zurich
  • Interests:xbox one

Hi!

WIth this setup, you really should try Lion instead of Snow Leopard. Install Lion 10.7.2, use this kernel http://www.mediafire...orf9jtvwqdr7adm, boot with arch=i386 or arch=x86_64 (both modes are reported working: use the most stable for your setup) and also -nossse3bit npci=0x2000 GraphicsEnabler=Y.

Report results and ask help here: http://www.insanelym...it-in-progress/


Ihave 10.7 GM of macos instead of 10.7.2. Is it possible?

How can I install, is there any good tutorial?

Best regards!

#12
YaPaY

YaPaY

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 114 posts
  • Gender:Male
  • Location:Zurich
  • Interests:xbox one
Combo update 10.6.8 pc is restarting own.

after combo update before the restart I downloaded Legacy Kernel 10.6.8_dyld_no IOPC.pkg and Legacy_kernel_V8_R2 patch DYLD.zip + ##### 3.8.0 and patched IOPCIFamily Fix, fix permissons

After a newstart changed chemeleon with Chimere and when I select macos icon after a some second pc is restarting. I think chimere load mach_kernel instead of Legacy kernel

Could you please help me? Here is the short video:

http://youtu.be/dpccOf7yaE0

One second before the reset:

Posted Image

Edited by YaPaY, 24 February 2013 - 10:59 AM.


#13
YaPaY

YaPaY

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 114 posts
  • Gender:Male
  • Location:Zurich
  • Interests:xbox one
Finally I booted 10.6.8 with legacy kernel. But the first problem is still same. I can see desktop after 20 min. What would you suggest to me to fix this error.






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy