Jump to content

[Guide]Dell Inspirion 17R SE (7720) Installation Guide

* * * * * 2 votes Dell 7720 17r SE Mountain Lion OSX86 Installation Retail Guide

  • Please log in to reply
171 replies to this topic

#161
sanketh

sanketh

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
  • Gender:Male

You should make an own topic for your request in section Notebooks and discribe there, which problems you have by doing an install on your device.

 

Please put your hardware in your signature, like many others have done here. You should get then easier proper support.

 

Have fun.

Thanks i'll do that right awayy.. :D  :thumbsup_anim:



#162
miha77

miha77

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 4 posts

I followed your guide and have successfully running 10.8.5 on my Inspiron 7720SE 3630QM, but I have question and I will highly appreciate your help Lejenk.

 

http://www.osx86.net...720-dsdt-kexts/ + http://www.insanelymac.com/forum/topic/286552-guidedell-inspirion-17r-se-7720-installation-guide/

 

 

- DSDT.aml HDMI video/audio out disabled?

 

Initially I installed system using HDMI + TV, built-in display was black.



#163
slayhert

slayhert

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 13 posts

Lejenk could you show me your edits to the dsdt?  I have a similar laptop (5720) and for the most part your guide works.  I just want to create a new DSDT just for this model.

 

Thanks.



#164
ThibaultAnd

ThibaultAnd

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 40 posts

Hi everybody !

 

I eventually reinstalled OSX on my computer and almost everything works !

Here is my Geekbench score , I don't know if it's good or not : http://browser.prima...ekbench3/500246

 

The only things that doesn't work are HDMI or VGA output, sleep/wake, shutdown/reboot (I have to press the power button), subwoofer, changing brightness with keyboard and battery icon (and of course GT650m)

 

Did someone managed to solve my problems above on Mavericks 10.9.2 ? I'm using Clover EFI, Lejenk's DSDT and I followed @miha77 tutorial here http://www.insanelym...mavericks-1091/
 

@Lejenk, are you still on Mountain Lion or did you update to Mavericks ?

 

Thanks



#165
satyamo

satyamo

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

Hi ThibaultAnd

this is thanks to niresh... http://www.niresh124...mavericks-only/

in order to use both laptop screen and hdmi

Good luck!!



#166
ThibaultAnd

ThibaultAnd

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 40 posts

Hi ThibaultAnd

this is thanks to niresh... http://www.niresh124...mavericks-only/

in order to use both laptop screen and hdmi

Good luck!!

Thank you @satyamo it worked :)

By the way I have few problems : I can't reboot properly : the OS actually shutdowns but I have to press the power button to power off the laptop. Then, the other problem is the sound : it gets distored sometimes and also got various glitches (no sounds from youtube sometimes for instance). And last I don't have sleep mode nor battery indicator.

Can you help me, or simply give me the correct kext if you have the same model (7720 non 3D) ?

By the way, I have managed to get subwoofer working, but with Voodoo HDA only and it's independant from the speakers... I'll stick with AppleHDA but I will upload kexts when I have time ;)



#167
sfpqi

sfpqi

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 1 posts
My Clover boot stuck here. Besides, after I boot up (if successfully) I don't have ps2 working. This is installed with iAtkos ML3U, I don't know what to do next.

Attached Files



#168
Lejenk

Lejenk

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,381 posts
  • Gender:Male
  • Location:Netherlands

Hi everybody !

 

I eventually reinstalled OSX on my computer and almost everything works !

Here is my Geekbench score , I don't know if it's good or not : http://browser.prima...ekbench3/500246

 

The only things that doesn't work are HDMI or VGA output, sleep/wake, shutdown/reboot (I have to press the power button), subwoofer, changing brightness with keyboard and battery icon (and of course GT650m)

 

Did someone managed to solve my problems above on Mavericks 10.9.2 ? I'm using Clover EFI, Lejenk's DSDT and I followed @miha77 tutorial here http://www.insanelym...mavericks-1091/
 

@Lejenk, are you still on Mountain Lion or did you update to Mavericks ?

 

Thanks

I was on Mavericks 10.9.1, everything worked, i have left the project though.



#169
ThibaultAnd

ThibaultAnd

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 40 posts

I was on Mavericks 10.9.1, everything worked, i have left the project though.

did you upgrade from mountain lion or make a clean install ? And did you use the same kext you posted on the first link ?
I found people who has subwoofer working with AppleHDA thanks to a tutorial, I will post the link later as I don't have time right now.

#170
Lejenk

Lejenk

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,381 posts
  • Gender:Male
  • Location:Netherlands

did you upgrade from mountain lion or make a clean install ? And did you use the same kext you posted on the first link ?
I found people who has subwoofer working with AppleHDA thanks to a tutorial, I will post the link later as I don't have time right now.

I did a clean install, and used the files from the first post. Mavericks needs some patching to use the kexts, can't remember what is was though.



#171
madcow64

madcow64

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 2 posts

I just installed the latest Maverick version using the initial guide even though it was geared towards 10.8 and it went surprisingly well. I used Pandora to create a 10.9 install USB, added the patches and kext from the USB.zip, etc

I assume that in step 4 the green kexts are mandatory, orange optional, and red no longer necessary (as they were part of the USB.zip)

 

However there are few things that didn't work out for me:

- can't install the Realtek kext from the Realtek website, so I have no networking at all (I didn't replace the WiFi yet)

- the Clover bootloader only shows a black screen, also when a second monitor is attached

- Maverick nags about IOUSB....kext not being correct 

 

Anybody any suggestions of getting the Realtek card working? I'm sort of a newby with this, used iATKOS couple of years ago on a prev Mac, but that is it.



#172
styrian

styrian

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 687 posts
  • Gender:Male

Hello!

 

You have to do manual settings in the networkpreferences of OSX to get the kext working (crappy Dell hardware implementation). What to do, is in one of the posts near the beginning of the thread and discirbed by LeJenk. You could also try the version of Realtek.kext developed by Slice ( http://www.insanelym...ealtekr1000-v3/f ) or the one by Mieze ( http://www.insanelym...rtl8100-binary/ )

 

Have fun.







Also tagged with one or more of these keywords: Dell, 7720, 17r SE, Mountain, Lion, OSX86, Installation, Retail, Guide


1 user(s) are reading this topic

1 members, 0 guests, 0 anonymous users


© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy