Jump to content

Tosiba Qosmio X875-Q7380 ML Install failed

Still Waiting for root device qosmio Mountian lion

  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1
Tyler Worth

Tyler Worth

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 34 posts
  • Gender:Male
  • Location:Silverdale, WA
For some reason i can run ML on VMware with this machine but I cant install for the life of me.

I followed this Tut: Click here
For some reason I am getting stuck at Still waiting for device. (picture attached)
Attached File  20130217_173157.jpeg   139.98KB   19 downloads

My Rig:
CPU: Intel® Core™ i7-3630QM Processor
Graphics: NVIDIA® GeForce® GTX 670M with Optimus™ Technology 3GB GDDR5
Memory: 12GB DDR3 1600MHz memory
HDD: 1.0TB: 500GB (7200rpm, Serial ATA) + 500GB (7200rpm, Serial ATA)
Optical: DVD-SuperMulti drive (+/-R double layer)
Wifi: Intel® Wi-Fi® Wireless networking (802.11b/g/n + WiDi Capable)
Bluetooth: Bluetooth® V4.0
USB:4-USB (3.0) ports
Any one help me PLEASE!


UPDATE:
So I was able to Boot and install ML using a boot CD which was from OSX86.net But I cant boot into the OS I have tried the following boot flags;
-v -F -x maxmem=4084 busratio=18 npci=0x3000 PCIRootUID=0 and 1
This is what I get
Attached File  20130218_200951.jpeg   107.33KB   14 downloads

Instead of getting Still waiting.... Error I get a Kernel Panic. But I myself cant figure this out.
Any help would be awesome.

#2
Lejenk

Lejenk

    InsanelyMac Legend

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1,381 posts
  • Gender:Male
  • Location:Netherlands
Hi.

Those screens are hard to read.
Well, copy the following kexts to the Extra folder of the USB installer you have created.

Boot with -f -v

Attached Files



#3
Tyler Worth

Tyler Worth

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 34 posts
  • Gender:Male
  • Location:Silverdale, WA

Hi.

Those screens are hard to read.
Well, copy the following kexts to the Extra folder of the USB installer you have created.

Boot with -f -v


Okay I tried this copied them both to the Extra Folder on my USB installer.
Booted with -f -v
and got this
Attached File  20130222_001226.jpeg   176.09KB   13 downloads
Hopfully this image isnt as blurry, I get the same reaction from my system, I am going to try booting with PCIRootUID=0 npci=0x3000 -x -v -f see if that changes any other is appreciated.

#4
iFIRE

iFIRE

    InsanelyMacaholic

  • Moderators
  • 3,769 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bcn-Spain
UseKernelCache=No and your bios is set Sata/AHCi ?

#5
Tyler Worth

Tyler Worth

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 34 posts
  • Gender:Male
  • Location:Silverdale, WA
Yes my bios Is set to achi. I will try that boot flag and see I get any where ill post back soon.

#6
theconnactic

theconnactic

    Stubborn AMD user

  • Local Moderators
  • 2,806 posts
  • Gender:Male
Well, this shouldn't be happening. You need to know which AHCI SATA controller your system uses, Boot Windows, if you still have it, and get this info from the Control Panel/Device Manager or using Everest.exe, then post it here.

Best regards!

#7
Tyler Worth

Tyler Worth

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 34 posts
  • Gender:Male
  • Location:Silverdale, WA
@theconnactic - You helped me in the AMD forums, Nice I got a Toshiba intel! but its a {censored}! haha

I tried UseKernelCache but no luck

Here is a report from everest:
Attached File  Report.txt   30.15KB   2 downloads

And also A screen shot its the same as befre with UseKernel.... I just didnt wait for the Still waiting error....
Attached File  20130222_095001.jpeg   166.54KB   6 downloads

#8
theconnactic

theconnactic

    Stubborn AMD user

  • Local Moderators
  • 2,806 posts
  • Gender:Male
Well, your chipset is intel: Intel® 7 Series Chipset Family SATA AHCI Controller.

That means high compatibility with OSX. This issue should not be happening, and you should be getting your installer to work without any issues and modifications. But laptops are always harder to sort out. You'll have to start over. Use the same guide: i used it a lot of times with 100% of success. Take it slow: a single misstep and you'll have issues. Please report back here when you're done.

Best regards!

#9
Tyler Worth

Tyler Worth

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 34 posts
  • Gender:Male
  • Location:Silverdale, WA
I redid it twice now. but i May have a Solution. To be honest I didnt buy the ML app becuase I didnt want to waste the money if it didnt work, but i got my commision check so I am going to buy it now even if it doesnt work. so i will report back when its done

#10
theconnactic

theconnactic

    Stubborn AMD user

  • Local Moderators
  • 2,806 posts
  • Gender:Male
Okay! Good luck!

#11
Tyler Worth

Tyler Worth

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 34 posts
  • Gender:Male
  • Location:Silverdale, WA

Okay! Good luck!

Alright I got it working!
I got a legit copy of Mac OSX this time booted with Just "GraphicsEnabler=No" (provided by grim90210) and bam it worked. Now I am stuck at DSDT. I have no idea what to do or what Im doing wrong and I am Flipping tried. I work at Verizon so I need to go to bed to open the store tomorrow!
If anyone can point me in the right direction that would be awesome! Im uploading a screen shoot of all the errors Im getting after hitting compile that won't fix.

DSDT (Copied and pasted to Text Edit)
Attached File  DSDTHELP.rtf   287.86KB   4 downloads

Screen Shot of Errors
Attached File  20130224_010606.jpeg   151.24KB   7 downloads

I am posting this from the Mac using my phone as a USB wifi Card :P still do'nt know how to find kext for my stuff either. Please point me in the right direction. All help is much appreciated If I can get some help I will make a Guide for this computer and give all credit to those who helped!

#12
grim90210

grim90210

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
Good News!
After several hours of work I now have -
Working Ethernet
Usable resolution ex 1600 900
Sound
Trackpad and Keyboard support
Along with a Mountain Lion install !
If you havent gotten this far yet let me know and Ill post the steps :D

#13
Tyler Worth

Tyler Worth

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 34 posts
  • Gender:Male
  • Location:Silverdale, WA
I have my DSDT fixed but trackpad keyboard sound and havnt got the intel 4000 working correctly. I put down mac for the end of the quarter at college. I do have working Ethernet.

#14
grim90210

grim90210

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 2 posts
The HD4000 and the intel Centrino wireless are not supported , you can buy a wireless card that will work for around 20 $ but it involves opening up the laptop and replacing the chip , not hard at all but yea. for the resolution fix just find the chameleon.plst and add the graphics mode tag and the desired resolution ex 1600x900x32 then it will display correctly no gpu acceleration tho. If you download ##### it contains the drivers for the trackpad and sound and keyboard.





Also tagged with one or more of these keywords: Still, Waiting, for, root, device, qosmio, Mountian, lion


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy