Jump to content

QE CI Support with HD 6850 in 10.6.2

QE Radeon 6850 10.6.2

  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1
troffhudson

troffhudson

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
There is no native QE CI support for the 6850 in the "Snow Leo DVD" distro that I'm using

I have installed kext files from this location from HERE

At this point the graphics card is recognized, and I am able to change resolutions to 1920x1080x32 without the "Graphics Mode" flag

However, QE is not supported, and it doesn't recognize that it's a "6850" under the "About Mac" info it's listed as some weird NL45 adapter

I have read that there is native support from a special 10.6.7 update HERE

SPECS:
Motherboard: Asus Sabertooth 990FX
CPU: Phenom II X4 960T
RAM: Samsung MV-3V4G3D/US
GPU: Visiontek 6850 1GB
PSU: ANTEC 620 NEO ECO
HDD: Samsung SSD 840 PRO 128 GB
Distro: SnowLeoDVD
Kernel: 10.6.3 legacy kernel from HERE
OSX: 10.6.2 (Currently)
BootFlags: maxmem=4096 busratio=15

I have attempted about 6 different ways of trying to boot my PC to mac os
1. iatkos v7 <-- very unstable only gained access by using 1 core at arch=i386
2. iatkos v3 <-- unable to start setup
3. niresh 12495 <--- unable to start OS
4. niresh 12496 fixed kext <--- unable to start setup
5. nawcom ModCD+Retail snow Leo <--- unable to start setup

I have mac up and running very well with SNOWLEODVD, at this point I just need help with QE CI

Thanks

#2
troffhudson

troffhudson

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
I have now successfully updated from the stock 10.6.0 to 10.6.7 for macbook pro, native support for my graphics card is enabled,

Things are running VERY smooth. and I THINK QE is now running... but I'm not sure... under about mac it lists the right Device ID but it doesn't say QE supported.... it also doesn't say it's not... <---- any ideas?

The other thing is LOTS of programs say the "Quit unexpectedly" the moment I try to launch them. <--- any advice for this too?

Please help!

#3
troffhudson

troffhudson

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 3 posts
Ok, I got it!

Here's what I did:

Install Snow Leo DVD to bring system to 10.6.0
Install Legacy Kernel for 10.6.3
Run update to 10.6.1
Run update to 10.6.2
Run update to 10.6.3
Install ACPI kext for 10.6.8
Install downloaded install for ethernet 8100e from realtek website
Install Legacy Kernel for 10.6.8
Run OSX software updates and allow 10.6.8 combo update
Add Boot flags "busratio=15" and "maxmem=4096"

And presto... Full QE CI running VERY WELL!





Also tagged with one or more of these keywords: QE Radeon, 6850, 10.6.2


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy