Jump to content

Asus G75VX - Mountain Lion

ASUS G75VX MOUNTAIN LION

  • Please log in to reply
134 replies to this topic

#1
Valse

Valse

    InsanelyMac Protégé

  • Members
  • Pip
  • 11 posts
Hi guys, I'm back on this forum after 5 years.

I'm thinking about intsall Mountain Lion on my new ASUS G75VX-CV006H.

Here's my pc specs:


Intel® Core™ i7-3630QM
Intel HM77 Express Chipset
16 GB RAM
Hard Disk SSD Samsung 840 PRO 256 GB + Hard Disk 7200rpm 750 GB
NVIDIA GeForce GTX 670MX - 3 GB DDR5

I've tried with ###### standard procedure, but I've some problems with NVEnabler and OpenCL.
Any advice? Someone have already installed Mountain Lion on this Notebook?

#2
slayer2333

slayer2333

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 212 posts
  • Gender:Male
You should start here : http://www.insanelym...-on-asus-g75vw/ . Similar hardware, use it as an ignition point.

#3
AREOS

AREOS

    InsanelyMac Sage

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 286 posts
  • Gender:Male
  • Location:Mexico City
Do you have your GTX. 670mx working with full resolution and Graphic acceletation?

#4
NiPeGun

NiPeGun

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 125 posts
  • Gender:Male
  • Location:Spain

I started a thread on my forum to discuss the issue with the installation and graphics acceleration on an Asus G75VX. Located here:

http://www.hacks4gee....php?topic=8681

 

The reason I created that thread in the hacks4geeks forum is cause TonyMac is banning me from his site. Erasing my post. Etc. And we can´t discuss it here because is forbidden in this forum to talk about TonyMac staff.
 

The whole forum is in spanish, but I created that thread in english so we can understand each other. Anyway, I´m translating that thread word by word from spanish to english. So be patient.

 

At the end, It can be usefull for people with GTX 660m too.

 

 

PS: I will create a guide in hacks4geeks to do the same, but using InsanelyMac method. (Pandora, etc) I will do it in spanish on the blog, and I´ll translate it to english on the forum. I´ll post it here when its done. Then, we can discuss it here with no bannig fears.

 

Meanwhile, to solve the matter of reaching the ML desktop in an Asus G75VX, you can use the guide in hacks4geeks



#5
Zackptg5

Zackptg5

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 102 posts

Hey NoPeGun, The files on the spanish guide you're translating no longer exist, so I tried making the usb drive as a guid. Regardless, I can't figure out how to boot from a usb drive with the terrible bios with my g75vx. Also I'm using a usb 3.0 flash drive so does the usb2.0 problem even apply here?



#6
NiPeGun

NiPeGun

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 125 posts
  • Gender:Male
  • Location:Spain

Where did you read it from? The "in-translation" thread of the hacks4geeks forum via the link above, or the spanish guide in the official hacks4geeks blog?



#7
NiPeGun

NiPeGun

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 125 posts
  • Gender:Male
  • Location:Spain

Oh! You´re right. I saw it. Now is corrected.


Solved the matter of reaching the ML desktop in this notebook, the thing we can really discuss here without being afraid of bannig, is the graphical acceleration.

The issue seems to be that NVDAResman.kext is in conflict with FakeSMC.kext. I don´t know why, just call it a lifetime geek´s intuition.

Without NVDAResMan.kext you can reach the desktop but you have no graphical acceleration and ML doesn´t recognize the graphics card withouth GraphicsEnabler=Yes. Beside, you need to "inject" the amount of vram that you have cause ML doesn´t recognize that neither.



#8
Zackptg5

Zackptg5

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 102 posts

Thanks for fixing the link. My problem now is that I don't know how to boot from the usb with the g75vx. The bios is very minimalistic. 



#9
NiPeGun

NiPeGun

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 125 posts
  • Gender:Male
  • Location:Spain

To boot you need to set your BIOS as follows:

 

Advanced-SATA Configuration-SATA mode selection: AHCI
Advanced-USB configuration-Legacy USB support: Enabled
Advanced -> USB configuration -> xHCI pre-boot mode: Disabled
Boot -> launch csm enabled
Security -> secure boot control: Disabled


Now I´m thinking, the new iMac has the 670mx, 675mx and 680mx graphics cards, but the maximum VRAM supported in those Macs are 2GB. The GTX 670mx of the Asus G75VX has 3GB VRAM. I don´t know if is has anything to do. But, is there any method to limit the VRAM to 2GB? May br it worths to try?



#10
Zackptg5

Zackptg5

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 102 posts

Ok thanks. It's installing now on an external hard drive. I'll mess around with the graphics and smbios when it's done and let you know what happens. Also, I decided to use a usb 3.0 usb drive and as I suspected, I didn't have to change the usb settings like the xHCI in the bios. I guess it's a little workaround. I never thought my 4 long years in Spanish class would be useful but they are now ;)

 


*Edit* Okay, I finished the install, booted from the usb again, but it didn't list my new install

 

*Edit2* Made the install guid instead of mbr. Woops. Why does the boot loader not detect the guid ml install but it'll detect the guid w8?



#11
NiPeGun

NiPeGun

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 125 posts
  • Gender:Male
  • Location:Spain

Because Asus is banning non-windows GUID partitions or some {censored}. It pissed my self a lot when I discovered. That´s why you need to install MANDATORY on MBR. At list in this notebook,

Remember to delete NVDAResman.kext from the HD of the new installation or it will not boot to desktop

 

-----


Info about the graphics card in Asus G75VX:

 

http://www.notebookc...MX.82603.0.html

 

Uses the GK106 nVidia core

 

-----



#12
Zackptg5

Zackptg5

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 102 posts

Ok, that answers that question. I installed it again on mbr and it's still not showing up on the boot loader or in the bios. Maybe because it's on an external hard drive? It's plugged in with a usb 2.0 so I went back to the bios settings from the guide and still had the same results



#13
NiPeGun

NiPeGun

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 125 posts
  • Gender:Male
  • Location:Spain

Do you disabled secureboot?



#14
Zackptg5

Zackptg5

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 102 posts

Yeah, I have all of the bios settings recommended from the guide



#15
NiPeGun

NiPeGun

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 125 posts
  • Gender:Male
  • Location:Spain
If the drive is 2.0 then disable xhci and enable usb legacy. That will solve it.

Unfortunately, last night my notebook died.. It stopped suddenly. and now doesn't want to start.

I will ask for an RMA urgently. I'm really pissed off. Seems that motherboard just died!

#16
Zackptg5

Zackptg5

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 102 posts

Well that sucks. I have an ssd on the way so I'm just going to hold off until it gets here and then try again on an internal hard drive



#17
NiPeGun

NiPeGun

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 125 posts
  • Gender:Male
  • Location:Spain
ok, follow the guide and use the last advide to boot from an external usb 2.0

#18
Zackptg5

Zackptg5

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 102 posts

I'm happy to report a successful hackintosh install. There is an edit for your guide though NiPeGun. My built-in keyboard and mouse worked in the first boot after the install (probably because ###### installed the ps/2 kext into system/library/extensions which the installer copied to the new install). Also, the target hard drive was 1tb and used to be my windows one which may have something to do with the boot0 error I was getting after installing the "special" chameleon boot loader. So I had to boot back into the usb installer, go to disk utility, unmount my new hackintosh install, then open terminal, type "diskutil list" and find the hard drive/partition name (mine was disk1s1), and then type this in: "dd if=/usr/standalone/i386/boot1h of=/dev/disk1s1" 

Besides that, everything worked straight from the guide. Now to get wifi, bluetooth, and most importantly: graphics accel. Find anything for those? Also, when installing the battery kext, why rollback the AppleACPIPlatform kext?

 

Does anyone know where I can download the mac drivers for the 675mx or 680mx? They're both being used in the new imacs and may be close enough to the 670mx for it to work

 

Apparently the boot0 error always happens when using the chameleon boot loader for the g75. Using Clover would avoid this problem/workaround



#19
NiPeGun

NiPeGun

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 125 posts
  • Gender:Male
  • Location:Spain

So, no graphics acceleration too?

I think the best drivers for those graphics cards are nVidia drivers for 10.8.4 wich you can download from the nVidia web.

 

But, NVDAResman.kext (web) is still giving problems. Same as official.

 

I know for sure there´s anything with FakeSMC and NVDAResman.

 

Can you post how can you managed to install clover succesfully on G75VX?

Clover can recognize all 3GB VRAM out of the box?



#20
Zackptg5

Zackptg5

    InsanelyMac Geek

  • Members
  • PipPipPip
  • 102 posts

I didn't use clover but other people did for the g75vw which is similar but has a different graphics card (which still doesnt have graphics acceleration). I have no graphics acceleration either.

 

After I installed the modded chameleon bootloader and booted from the new install, I got the boot0 error and according to some of the guys (using the g75vw) here: http://www.insanelym...-on-asus-g75vw/       using the clover bootloader would avoid that.

 

Regardless, I found a way to fix the boot0 error using the modded chameleon bootloader which I put in my last post (because I've never used the clover bootloader before).

 

My vram is reported as the gtx 670mx like it should be, but it says that it is a 0mb card.

 

I tried with both iMac 13,2 and MacBookPro 10,1 and there was no graphics accel either way.

I'm currently using the MacBookPro 10,1 smbios so the battery kext will work.

 

Everything seems to be working properly except graphics accel, wifi, and bluetooth.

 

I tried the latest nvidia drivers and cuda stuff but to no avail. I'm hoping that I can find the kext for the 675mx or 680mx in the new iMacs and that they might work due to their similarities to the 670mx

 

Does anyone have the kexts for the 675mx or 680mx (680mx preferably)?







0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

© 2014 InsanelyMac  |   News  |   Forum  |   Downloads  |   OSx86 Wiki  |   Mac Netbook  |   PHP hosting by CatN  |   Designed by Ed Gain  |   Logo by irfan  |   Privacy Policy